Wednesday, July 31, 2013

Damien Sparks

[ demien sparks ]

 

    

Player: Nitroglycerin

FC: Tyler Hoechlin


Victory year: 106th Annual Hunger Games



Age: 19 deceased - popraven


Mentor: Meg Whitney



[ before the Hunger Games ] Rychlost – případný trénink, kdyby se náhodou dostal do Hladových her. Hbitost – vrozená díky tomu, že má výšku asi sto šedesát centimetrů, je malý a hbitý. Bodné zbraně – nejradši používá oboustranné kopí (dvě čepele), dokáže pracovat s menšími sečnými zbraněmi (dýky). Konstrukce – dobře konstruuje všelijaké věci a je z kraje technologií, jdou mu stavět i pasti. Charisma – je to charismatická osoba, vrozená schopnost. Šplh – Skvěle umí šplhat po stromech, trénink pro Hladové hry. Chytrý – má výborné logické myšlení.

[ the days after ] Po Hrách se v kraji často nudil, protože se lidem spíš vyhýbá. Protože mu nevrátili jeho práci, začal se ve svém domě plně věnovat vědě. Rozhodl se konstruovat ještě šílenější věci než dřív, například urychlovače částic a podobné. Tím se mu zlepšily schopnosti v konstrukcích a v logickém myšlení. Stejně tak mu k srdci přirostly výbušniny, takže začal zkoumat, jaké různé materiály, od kterých by to člověk nečekal, se můžou stát nepříjemnou výbušnou zbraní. Ale aby nic nenechal náhodě a cítil se líp, začal trénovat se střelnými zbraněmi a s mečem, který mu nejednou v aréně zachránil život. Ačkoliv nepřímo úmyslně se mu zlepšila schopnost v běhu, je skutečně rychlý, zvlášť proto, že vždy, když jde někam v kraji musí utíkat, aby ho jeho pronásledovatelé v jeho kraji nechytili.


[ before the Hunger Games ] Astma – nemá problém s během, ale pod vodou nevydrží moc dlouho. Pšíknutí – občas se stává, že v nejméně vhodný moment pšíkne. Netrpělivý – nevydrží dlouho na jednom místě. Namyšlený – občas si až moc věří. Boj – neumí moc dobře bojovat na blízko.

[ the days after ] Hry způsobily, že už není absolutně schopný se přetvařovat, takže jsou na něm poznat absolutně všechny emoce, s čím nesouhlasí a co ho bolí. Nejcitlivější je pro něj téma Euphemia d'Veritas, která podle něj zemřela jeho vinou. Stačí o ní pár slov a není schopen udělat nic. Bohužel mu zůstalo jeho astma, které se především projevuje při potápění. Pravděpodobně zapomněl plavat, protože se díky aréně vyhýbá větším vodním plochám, ale vždy se to dá znovu obnovit.


[ before the Hunger Games ] Damien se narodil rodičům, kterým bylo čerstvě šestnáct. Zabývali se tím, že se snažili vymyslet nové technologie, zároveň se nenápadně pokoušeli o to, aby vymysleli něco, co by pomohlo přežít lidem v Aréně. K jejich smůle je oba v sedmnácti letech vybrali jako splátce. Damiena proto vychovával dědeček, který ale v jeho dvanácti letech zemřel a on tráví proto veškerý čas buď v zaměstnání, kde pokračuje v práci rodičů, nebo tréninkem na Hladové hry a nebo sleduje nahrávky z těch jedněch Her, kdy zemřeli jeho oba rodiče – zabili se navzájem, protože ve Hrách tenkrát bylo šest profesionálů. Sourozence mít nestihl.

[ the days after ] Od návratu z Kapitolu do dalších Her byl naprosto sám, téměř rok pořádně neviděl člověka. Ve svém domě konstruoval všechny možné přístroje. Občas ho přišel navštívit jeho mladší bratranec Dylan, který z něj ale nedokázal vydolovat jediné slovo. Na začátku 107. Hladových her se pohádal s Adamem Essinem, naštěstí se to částečně urovnalo, přesto se mu Damien vyhýbá, protože ho viděl v moment, který by sám označil za slabost. Když se z Her vrátil a zjistil, že se vlastně cítí osamocený, rozhodl se přijmout nějakého společníka, který by mu pomáhal při výzkumech. Až do posledního momentu nevěděl, že přijal Elle d'Veritas, mladší sestru Euphemii.

other worlds

stranger2s.jpg