Sunday, August 24, 2014

Jax Treighton

[ džeks trejtn ]

 

Player: Larsyn

FC: William Brent



Contact: creationoflars@gmail.com

Age: 16 deceased - rozdrásán štíročlověkem


Token: Máminy kapesní hodinky


Jak by se dala tato osoba jen popsat? Je nutné zmínit, že Jax je tak trochu vzteklý hoch, ale když ho nebude někdo prudit, tak by se snad ani nepokoušel dotyčnému zlomit vaz. Odmalička byl vychován jen svým otcem, který na něj byl 24 hodin denně tvrdý. Chtěl z něj vytvořit něco jako bezcitnou mašinu na zabíjení. Bohužel se mu to nepovedlo tak, jak smýšlel. Výcvikové centrum navštěvoval od dvanácti let denně, aby se zdokonaloval ve svých schopnostech a taky proto, aby se mohl ztratit z dohledu svého otce, který ho nesmírně irituje. Nikdy nepochopil smysl tvrdého tréninku, který mu otec neustále tloukal do hlavy. Párkrát se snažil otci domluvit, aby nemusel neustále poslouchat, jak dělá něco špatně nebo to nedotahuje do konce. On si moc dobře uvědomoval, že do tréninku dává vše a víc to snad ani pro kluka v jeho věku nejde. Vždycky to dopadlo pro Jaxe špatně, a tak se mu nakonec nepokoušel jindy znovu odporovat, protože to nemělo smysl. Centrum bylo jediné místo, kde ho nikdo s tréninkem nehonil, a tak si většinou zalezl právě tam a trénoval si po svém. Krom tréninku čistě na fyzičku a vytrvalost, do kterého byl nucený, se na souši soustředil na boj se zbraněmi, které tak ani nemá moc rád, ale je to pro trénink do Her nezbytné. Stejně tak bojová umění, ve kterých se snaží být lepší než všichni ostatní. Je to jedna z aktivit, která ho skutečně baví a nedělá to s nechutí. Jinak preferuje moře, kde se snaží trávit svůj volný čas, pokud to vůbec jde. Většinou ho tam vytáhne právě práce, jelikož doplňkově učí malé děti surfovat. Mimo surfařských schopností se umí ještě dobře potápět a je to velmi rychlý plavec. S pohybem ve vodě nikdy neměl problém a cítí se v moři jako ve svém živlu. Mluvě o zbraních, rozhodně by si vybral harpunu nebo oštěp, což jsou pro něj nejlépe ovladatelné zbraně. Vybral by si i mezi nunchaky a meči, protože těmito nástroji svůj trénink začal, takže je ovládá déle než harpunu, která je mu současně nejvíc sympatická. Kdyby došlo k boji zblízka, určitě využije své bojové dovednosti, se který se může nahlas chlubit a ke všemu to pomáhá jeho agresivitě. Taktéž nemá problém vykrývat útoky nebo se tomu spěšně vyhýbat. Často po něm otec házel věci, když byl naštvaný, takže mu za to může vděčit, že za tu dobu získal tak rychlé reflexy, a proto ho jen tak nějaký útok nepřekvapí. Do svých kvalit může zařadit i běh, který je u něj velice přirozený. Pravidelně chodí ráno běhat, protože mu ten čistý mořský vzduch a klid pročistí hlavu a kvůli tomu má lepší den. Nechybí mu ani znalosti přežití v přírodě, protože co by to jinak bylo za profesionála, který by se takovým triviálnostem nenaučil.


Tento klučina moc šťastné dětství neprožívá. Jediný jemu blízký člověk je jeho táta, a jak bylo zmíněno, vychoval ho sám a pod přísným dohledem a občas to bylo dost psychopatický. Právě až tak moc, že to Jaxe dohnalo k šílenství. Kvůli tomu nemůže v noci spát a ráno se pak probouzí s kruhy pod očima a červeným bělmem, což evokuje vzhled nějakého feťáka. I když má zrovna dobrý den s otcem, je to stejně na nic. Na ten režim si tolik zvykl, že je pro něj skoro normální prostě nespat, pak je z toho otrávený a unavený. Bývaly dny, kdy ho otec jako malého děsil, aby ho v noci probudil na trénink a připravil ho tak na nástrahy v aréně. Potom se nikdo nemůže divit, že má noční můry z toho, že zpod postele vyskočí jeho otec s maskou nějakého kapitolského mutanta. Je to sice skoro dospělý chlapec, ale i tak se bojí strašidel. Neměl to s ním nikdy jednoduché, otec si své sny snaží splnit prostřednictvím Jaxe, jelikož prošvihl příležitost se přihlásit do Hladových her. Co se týče zbraní, tak neumí střílet z luku a ani z dalších podobných zbraní. Nikdy se to nenaučil, protože neměl potřebu umět se všemi zbraněmi. Byl rád, že umí s jedním hodně dobře a tím to končilo. Stejně tak se nikdy nezajímal o rostlinky, protože neměl zájem nikdy jíst trávu nebo z toho v aréně dělat nějaký odvar. Nepočítáme do toho mořské řasy, které samozřejmě pozná, když pochází ze Čtvrtého kraje. Kytek je prostě milión, a kdyby se je snažil naučit, tak by to se svou dyslexií ani nezvládl a pravděpodobně by se unudil k smrti. Je to všechno pro něj jenom tráva, kytka a strom. Má za to, že víc vědět ani nepotřebuje. Kvůli svému traumatu z dětství ho občas chytnou takové tiky, které ho následně mohou dostat do transu a v myšlenkách mu proběhnou strašné depresivní kraviny. Je to taková noční můra, kterou může dostat i přes den. Stačí jenom aby se mu v hlavě něco špatně pohnulo, a zrodí se na svět vzteklý Jax, který umí sám sebe porazit. Většinou to netrvá až tak dlouho, ale nikdy nevíme, kdy se to může zhoršit. Taky je to ten případ kluka, který nezvládá více věcí najednou, tudíž se kvůli tomu dokáže snadno rozčilovat. Není trpělivý a provádí všechno bez přemýšlení.


Narodil se jako uřvané nemluvňátko do celkem pozitivní rodinky. V prvních třech letech se zdálo, že jsou jeho rodiče dokonalým párečkem a mají spolu toho nejsladšího synáčka. Jenže sladké dětství, který si ani nepamatuje, se najednou proměnilo v hotové peklo. Jednoho dne byla jeho matka napadena žralokem. On to dodnes ještě neví, protože mu to otec zatajil, aby se nemusel bát vlézt do vody. Má za to, že jeho matka zemřela při požáru. Nijak se o to nezajímal, protože nerad tahal téma o matce ven, bylo to pro něho moc emocí a s těmi se potýká velice nerad. Jenže po tom, co matka odešla do nebíčka, tak z toho byl otec hodně dlouho na sračky a dal se na dráhu alkoholika. Následně samozřejmě ztratil práci a všechny prachy utratil nákupem alkoholu nebo gamblováním. Dalo to zabrat, než se z toho nakonec jakžtakž dostal a začal se svému synovi věnovat, jenže už to nebyl ten milý otec. Vůbec to nebyla správná výchova dítěte, ale spíše konkurz do hororu nebo na zastrašování mladých kadetů v armádě. V pozdějších letech, kdy se o sebe uměl lépe postarat, tak často utíkal z domu. Nikdy to moc dlouho nevydrželo, protože byl ještě chlapeček školou povinný a otec si ho vždycky našel. Tak se musel naučit přežívat v šílené domácnosti s otcem. Musel se potýkat s bombou v podobě flašek od chlastů, které na něj otec neustále házel a to kvůli absolutním kravinám. Nemusel ani nic dělat, aby si zasloužil flaškou do ksichtu. Také ho neustále nutí do tréninku, aby byl nejlepší, což je vlastně fajn, ale i tak to bylo o ničem. Otec neměl práci, neměl stud, neměl nic. Pokusil se najít práci nebo spíše brigádu, která ho dokázala s otcem tak trochu uživit, ale žijí si dost mizerně. Musel vydělávat peníze na barák a na jídlo, na nic jiného to nebylo. Kvůli této mizérii má motivaci se přihlásit do Hladových her. Není totiž nikdo, kdo by jim pomohl. Otec své přátelé ztratil v okamžiku, kdy se z něj stala taková troska, a Jax nemá volný čas na to, aby do svého plánu ještě přidal hledání kamarádů. Má trénink, práci a musí se starat o otce. Je to na mladého kluka docela dost. Doufá, že je může zachránit právě výhra v Hladových hrách, které chtěl jeho otec také původně vyhrát.

other worlds

stranger2s.jpg