Friday, October 13, 2017

Darryll Den Ilminor

[ déryl den ilmajnr ]

 

Player: Pietro

FC: Ed Sheeran



Contact: Butschek.Petr@seznam.cz

Age: 17 deceased - probodnuté srdce: M. Nielsen


Token: Malý kravský zvonec


Veškeré dovednosti mu dodalo zaměstnání, kde je velmi vytížený. Někteří pracovníci mu říkají „Zaříkávač“. Stačí jej poslat ke kusu, který má být poražen. Chvíli na něj totiž něco mluví a poté se zmanipulovaný kus dobytka nechá zabít bez nějakých potíží, které by jinak porážku protahovaly, jako snaha zvíře chytit, pak zajistit a tak. Na lidi to ale neúčinkuje. Vyjma tohoto Darryll láme krky, podřezává krky a pouští žilou. To podle toho, co je u kterého zvířete třeba. Ze začátku se toho štítil, ale pak otupěl a nyní to udělá bez okolků. Má rád zvířata, ale musí je brát, a také bere, jen jako prostředek obživy. Tudíž krev není nic, z čeho by měl osypky. Zabíjí chladně, bez emocí a účinně, díky tomuto krvavému zaměstnání zná anatomii veškerého zvířectva, co se poráží a má tak představu, kam říznout, nebo kde škubnout, aby to bylo hned hotové. Nemá rád utrpení. A jelikož prasata mají anatomii v lecčems podobnou lidské, platí to i o lidech. I když ještě člověka nezabil. Svaly a sílu nabral manipulací s již rozbouranými kusy těl. Odnese sám i půlku krávy nebo býka. Celé tělo ale ne. Přesto je to dobrá náhrada posilování. Ve volných chvílích si rád v mrazírně zaboxuje nebo kopne do už visících kusů, což mu kromě schopnosti se ubránit přináší i odreagování. Zbraní moc k mání není, od dlouhých nožů až po dlouhé jakési oštěpy, kterými se visící maso posouvá dál. Nůž, jímž zvířata usmrcuje, mu přišel jako malá zbraň, a tak si při každé příležitosti začal do masa sekat sekerou. Ano, ano, sekerou, ne ale tou klasickou, co mají u ruky od narození v Sedmém kraji, ale tou řeznickou, která dokáže rozseknout i silné kosti, ale jinak má stejné vlastnosti. I to ovšem neuměl hned, poprvé ani kus masa nedovedl rozseknout alespoň do poloviny. Postupně se ale v tomhle mimo směny vytrénoval na slušnou úroveň, která je ještě podporována silou, získanou právě posilováním pomocí přenášení naporcovaných částí, boxováním a kopáním. Nyní už maso přesekne úplně, když je potřeba. Nikdy s ní ale neházel, natož přímo vrhal. Raději si ji nechává při tréninku v ruce u sebe. Kdybyste jej viděli na nějaké krajské zabijačce, mohli byste mu klidně přidat do vínku i schopnost maskování, jak je zacákaný od krve.


Výše řečeno – je to kluk, který se vyznačuje hrubou sílou, a chladnokrevným zabíjením. Ale to je všechno. Umí sice uvařit, ale jen maso, nic jiného. Když se vezme v potaz, kolik toho míří do Kapitolu, tak vlastně neumí vařit vůbec. V tomhle je závislý na matce a stydí se za to. Pro záchranu ega, ale klidně řekne opak, když mu to pomůže. Bylinky nezná. Snad asi jen dvě, které se hodí k masu. Je samotářský typ. Všechno si rád udělá sám a nejlépe po svém. Potřebuje-li pomoc, řekne si o ní, ale jen velmi nerad. Připadá si pak nemožně, i když mu celý život všichni říkají, že si tak připadat nemusí. Správnej chlap si musí umět poradit. Je tak trochu tvrdohlavý. Ani tvoření pastí mu moc nejde. Důkazem budiž příhoda, kdy jednou zkusil past nalíčit. Jednu si vymyslel, leč nedomyslel a chytil se do ní sám. Kraj je samozřejmě, jako většina, limitován absencí vody. Většina vody je z externích zdrojů z přehrady Pátého a moře Čtvrtého kraje. Takže neumí plavat a rád by si to někdy vyzkoušel. Má představu, jaké se u toho dělají pohyby, ale jen je umí vysvětlit, předvést je neumí. Stejný problém má s ohněm. Nikdy mu nechytil, když se o něj pokoušel. Dosáhl maximálně dýmu, ale nikdy ne plamenu a tenhle neúspěch ho od dalších pokusů odradil a tak se rozdělávka ohně řadí k věcem, které bude muset někdy vypilovat, už jen právě kvůli tomu masu, jehož pečená forma je prostě něco, co ho k tomu donutí, se to naučit.


Když ho někdo uvidí, na první pohled by řekl, že tento neustále se usmívající mladík neumí ani do pěti počítat a že je každému pro legraci. Ale opravdu je to jen prvotní zdání. Klame vzhledem, chováním i tělem. Měl spokojené a klidné dětství, které bylo díky zaměření kraje, prolito litry krve. V kraji již od deseti let pracuje v totožném masokombinátu, co dřívější splátce kraje Steelford Hornlovell. Ten je ale již čtyři roky po smrti a jednu dobu Darryll na jeho místě, kromě jiného, zaskakoval. Začal napřed u mláďat, které velmi rád krmil a staral se o ně, pohledem dnešní doby by jeho proměna mohla přijít někomu jako zvrácená. Některým dával i jména a zpočátku i brečel, když nadešel čas nějakého z pojmenovaných zvířat. Pak už pojmenovávat přestal. Přesunul se k odrostlejším kusům dobytka, kde pokračoval v jejich ošetřování a chovu. Až po 15. narozeninách se dostal k pravé řeznické práci, nožům, krvi a jiným věcem. Jak bylo řečeno, vše činí s klidem. Na chybu není místo. Chyba značí buď zbytečné utrpení zvířete, a nebo vlastní velká zranění. Rodina je zajištěna na Desátý kraj asi nejlépe, jak může. Tradice farmaření je u Den Ilminorů již dlouhotrvající záležitostí a táta jednou Darryllovi farmu svěří. Rodina si, jako i jiní farmáři přivydělává prodejem vlastních produktů, přesněji toho, co se nehodí pro Kapitol. Moc toho ovšem nezbývá, a tak taková krabička „Ilminorova mletého“ je nejen pomalu to nejvzácnější, ale také to nejlepší ke krajskému obědu. Darryll má stále ještě oba rodiče, a to se stává poslední dobou velkou vzácností. I přes maximální možnou životní úroveň, jež kraj a hlavně platy rodičů a jeho, umožňuje, mu leccos v životě zůstane zapovězeno. Jeho nynější práce, co zastává, mu ale činí problémy seznámit se. Muži na jiných postech v továrně problém nemají, ale on ano. Co provádí prvotní přípravu zvířat – jejich usmrcení a posléze vyvržení, je to pro opačné pohlaví nepřekonatelný problém. Není prvním a jistě ani posledním, kdo má v tomhle potíže. Možná je odrazuje fakt, že bere život a málokterá krajanka by chtěla „vraha“, i když jde jen o jateční zvířata, pro které je smrt pouze osudem, jež jim byl dán.

other worlds

stranger2s.jpg