Monday, June 18, 2018

Elsie Donnovan

[ elzí donovn ]

[player] Quinn

[fc] Johanna Braddy
 

life favors the bold and fearless

× [species] human
× [date of birth] july 27, 2208 | ♌︎ leo
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] 1
× [age] sixteen | 16
× [occupation] student
× [gems] 0


vitality [ 0 ] × defense [ 4 ] × deceased - kolaps kolace: tvůrci
  • I když může Elsie působit jako křehká dívenka, která moc schopností nepobrala, opak je pravdou. Jak už její příjmení napovídá, je příbuzná s Ezrou Donnovanem, vítězem Hladových her. Ten ji, jako správný, příliš starající se bratr, nenechal bez tréninku. Nikdy neměla důvod si na to stěžovat, jelikož byla aktivním dítětem a každý pohyb jí dělal radost. Nikdy se nesoustředila na konkrétní disciplínu, neměla totiž ambice ničemu takovému se v budoucnu věnovat. Její trénink byl tedy hlavně zaměřen na základy, hlavní bylo, aby si udržela dobrou fyzičku a vždy byla ve formě, kdyby se náhodou něco mělo stát. Přeci jen, nikdo nevěděl, jestli ji náhodou jednou nevyberou do Her, nebylo by to totiž poprvé, co se tam dostal někdo z příbuzných vítěze. Stalo se to už tolikrát, že i ona uznala, že je nějaký trénink na místě. Kromě každodenního kondičního cvičení se v pozdějším věku začala učit i sebeobraně. Opět to byly jen základy, ale stále toho umí v tomto ohledu víc než průměrný občan chudšího kraje. Této části tréninku se nevěnovala ráda, jelikož nepatří mezi milovníky násilí. Pokud něco musí řešit, raději se snaží využít svých sociálních schopností. Ty jsou pravděpodobně její největší zbraní. Dokáže se vymluvit prakticky ze všeho. Její nevinná fasáda ji už mnohokrát dostala z problémů, hlavně když k ní navíc přidala nějaké perfektně sehrané divadlo. Přetvařování se je pro ni denní chleba. Svou povahu zásadně volí podle toho, s kým se v daný moment baví, proto má přátele prakticky ve všech skupinách a nevadí jí dát se dohromady téměř s kýmkoliv. Naprosto nejlépe pracuje, když je ve skupině lidí. Jakmile je kolem ní rozruch, je ve svém živlu a udržuje to její pozornost, která je v jiných případech dost roztěkaná. Hlavou jí neustále víří nové nápady a často je okamžitě ráda zkouší v praxi. Většina z nich nevyjde, to ji ale nezastavuje v tom, aby vymýšlela další a další, dokud jeden nebude ten správný. Objevuje se u ní tedy jistá oddanost cíli, kterého chce vždy dosáhnout za každou cenu. Nevěří na chyby, jsou to pro ni pouze překážky a ty se vždy dají překonat. Sebevědomí jí rozhodně nechybí, naopak ho má na rozdávání. Je to velká výhoda, protože člověk, který si věří, často dokáže zázraky. Už jako dítě nebyla žádný strašpytel, vždy šla do všeho po hlavě a to jí vlastně zůstalo až dodnes. I když si na hloupou velmi ráda hraje, aby si udržela svou image, ve skutečnosti je docela inteligentní. Má dobře rozvinuté logické myšlení a vidí souvislosti i ve věcech, kde je ostatní často ani nehledají. Většinou nemá problém prokouknout různé manipulace a rozhodně nikomu nebude dělat fackovací pytel. Je silnou osobností a umí se za sebe postavit, když je to nutné.
  • I přes mnoho výhod, které v životě měla, se stále najde spousta věcí, které se naučit nezvládla, a dokonce v nich zaostává. Hned zkraje by bylo dobré říct, že nemá zkušenosti s téměř žádnou zbraní. Bratr se ji do toho pokoušel nějakým způsobem přinutit, ona si ale nedala říct. Jelikož je odpůrcem násilí, neviděla v tom žádný smysl. I kdyby se jednou do arény dostala, rozhodně by se nesnažila vyhrát zabíjením. Něco takového se jí neskutečně hnusí a pravděpodobně by nějakou dobu nebyla schopná fungovat, kdyby se dostala do situace, kdy by někoho zabila. Celkově je docela pacifista, má problém ublížit čemukoliv živému a věří, že je vždycky lepší řešení než právě to agresivní. Velkým problémem je u ní její naivní představa, že na svou stranu dokáže dostat kohokoliv. Nechápe, že některé lidi by raději měla nechat na pokoji. Často je k lidem, které shledá jako protivné, dokonce i drzá a to jí může dostat do pořádných problémů. Bere si to velmi osobně, když ji někdo nemá rád a mrzí ji to. Chce být s každým za dobře, i když je to dost nesplnitelné přání. Lidé taktéž neoceňují to, že nezvládne zavřít pusu. Ať se děje, co se děje, vždycky má co říct, jakkoliv velká kravina to je. Taktéž jí chybí filtr a z pusy vypustí naprosto všechno, co ji napadne. Nikdy nemyslí déle než pět vteřin dopředu a dala by se označit za velmi neopatrnou a zbrklou. Žije přítomností a budoucnost jí je vcelku jedno. Jelikož její rodina byla velmi milující, je na všechny její členy velmi fixovaná a těžko říct, jestli by se nesložila, kdyby měla být delší dobu bez nich. Zvláštní kapitolou je pak její bratr, na kterého opravdu nedá dopustit. Ačkoliv se snaží zachovat vždy klid, jakmile si někdo otevře hubu na něj, je schopná ho bránit do posledního dechu, i když moc dobře ví, že se zvládne obhájit a ubránit sám. Právě jemu také vděčí za další svou slabinu, kterou je rozmazlenost. Narodila se až když už byl vítězem a on své bohatství rád vrážel do všeho, na co ukázala prstem. Žila si jako princezna a muset se najednou potýkat s životem, kde by se k ní náhodou někdo nechoval tímto způsobem, by byl nejspíš dost šok. Přežití v přírodě jí nic neříká. Valnou většinu života strávila ve městě a takové prostředí jí je tedy naprosto cizí. 

  • [ file 001 ] Co se rodiny týče, zvládla se narodit opravdu dobře, dokonce i její načasování bylo skvělé. Narodila se jen pár měsíců poté, co se do rodiny Donnovan vrátil novopečený vítěz Šestého kraje Ezra, což je katapultovalo o několik pozic výše na společenském žebříčku. Ačkoliv je jejím domovem Šestý kraj, nikdy nezažila žádné problémy, s kterými se zdejší děti potýkají. Právě naopak, žila si vždy jako v bavlnce a nikdy se ničím nemusela stresovat. Již od nízkého věku měla se svým bratrem velmi dobrý vztah. Trávil s ní spoustu času a dalo by se říct, že ji vychovával hlavně on, protože jí nikdo jiný nedokázal domluvit. Přeci jen, její rodiče už nebyli nejmladší a v mnoha ohledech jí prostě nestačili. V tu chvíli nastoupil na scénu Ezra a staral se on. Dětství měla vskutku úžasné. Pravděpodobně jste nikdy neviděli šťastnější dítě, než byla ona. Už tehdy byla velmi společenská a ráda běhala po městě s ostatními dětmi. Ty na ni sice občas koukaly skrz prsty, jelikož byla jiná, ona se nad ně ale nikdy nepovyšovala a tím si zvládla jejich přízeň získat. I přes to, kolik toho měla, se nikdy s ničím nechlubila. Naopak se o vše často s ostatními dělila, aby jim také do života vnesla trochu radosti. Kvůli tomu, že v životě neměla téměř žádné starosti, byla vždy velmi milou, příjemnou dívkou. Trénink, který jí Ezra naordinoval už když byla malá, přijala poměrně dobře. Když jí bylo vysvětleno, kvůli čemu to dělá, neměla důvod odporovat. Riziko, že se jednou dostane do Her, byla vlastně první negativní věc, která se v jejím životě vůbec objevila. I tak si z toho ale nikdy nic moc nedělala. Zabírat se něčím, co ji momentálně neovlivňuje, nepatřilo zrovna mezi její záliby, proto jí nějaké Hladové hry byly naprosto jedno. Škola pro ni vždy byla důležitou, ráda se vzdělávala a fakt, že za dobré výsledky byla chválena, ji neskutečně těšil a byl jí motivací. Ke všemu byla vždy vcelku populární, takže neměla důvod školu jakkoliv bojkotovat. Čím byla starší, tím méně s ní trávil Ezra času, což ji samozřejmě mrzelo, ale chápala, že má i jiné povinnosti. Celý svůj život si zvládla ke všemu udržet velmi pozitivní přístup a každým dnem z ní roste lepší a lepší člověk. Velkým budíčkem pro ni byly nedávné Hry vítězů, kam naštěstí nešel její bratr, ale musela vidět umírat některé vítěze, se kterými se osobně znala a měla je velmi ráda. Byla z toho dost špatná. Připomnělo jí to, že nikdo není nedotknutelný a snaží se tedy trošku více času věnovat tréninku, aby měla jistotu, že kdyby se do arény dostala, neudělá svému jménu ostudu. 

other worlds

stranger2s.jpg