Friday, August 03, 2018

Hennessey McCreary

[ henesy mekrýry ]

[player] Pietro

[fc] Conor McGregor
 

i'm not cruel. people just don't want tell me the truth.

× [species] human
× [date of birth] january 2, 2190
× [age] thirty-five 35
× [loyalty] capitol
× [credits] 3 620

× [level] 1
× [zodiac sign] capricorn ♑︎
× [height] 205 cm | 6' 8”
× [occupation] head peacekeeper - 12
× [gems] 3




vitality [ +5 ] × defense [ 12 ]
  • Už jen jeho vzhled je jeho dovedností. Je to sice značně narcisticky laděná věta, ale v jeho případě je to pravda a hodí se k němu jako zadek na hrnec. Jeho míry, ať výškové či váhové, spolu s jeho fyzickou výbavou vyvolávají respekt v delikventech, nebo alespoň v jejich většině. Přesto se však najdou tací, kteří mají tu odvahu a snaží se mu uniknout. Ohledně služby v mírotvoreckých oddílech je jeho největší předností práce v týmu. Při každé akci, která podobnou práci vyžaduje, je ve svém živlu. Nikdy by tým neobětoval jen pro svou potřebu. Dalo by se říci, že patří k tomu typu vojáků, kteří by se vrátili klidně do bitevní vřavy jen proto, aby z ní zachránili druha ve zbrani, bez ohledu na to, zda by sami nějakou ránu utržili. Zlé jazyky tvrdí, že to dělá pro uznání nebo medaile. On sám to důrazně popírá. Je to prostě jeho mentalita a činí tak automaticky. Stejně jako každý člen armády má svou specializaci a v jeho případě jde ryze o palné zbraně. Arzenál armády zahrnuje i nestřelné zbraně, s těmi však pracuje jen velmi nerad a vzácně. Snad jen pokud jde o nože, zejména ty velké lovecké nebo čistě vojenské, u nich je schopný i oželet pouzdro s náboji. Meče, sekery, oštěpy a podobné věci je lepší mu nedávat, nejsou jeho šálkem čaje. Co se však málo ví, je jeho dovednost taktického myšlení. Není sice tak vyvinutá jako u jeho nadřízených, přesto na pomyslnou zálohu to stačí. Ačkoli je jeho síla značná, boje beze zbraní praktikuje pouze jen zřídka. Údery pěstí a podobné fyzické projevy boje si nechává výhradně na trestání delikventů, jelikož se nechává občas při trestání unést, s čímž už měl několikrát menší problémy. Je však tím pravým, pokud jde o udržení vojenských tajemství.
  • Právě jeho impulzivita je jednou z jeho slabostí. Mírotvorce sice musí být ostrý, on však to několikrát už přehnal, že dotyčného málem zabil. Je to o to delikátnější problém, že je mu pak jedno, jestli jde o mladého silného kluka, nebo křehkou dívku. Po několika napomenutích seshora se snaží udržovat emoce v přijatelné rovině, minimálně u děvčat. K ženám má totiž podle blízkých až moc liberální vztah, což mu při chytání provinilých holek a žen dělá potíže a kolikrát neváhá dotyčnou v podstatě uniknout bez trestu. Musí být však vzhledově přitažlivá. Sympatie však trvají pouze dočasně po dobu trestání. I když nejde o typickou slabinu mužů, jako je on, u něj se objevuje. Vlastně jsou dvě, povídavost a lekavost. Komunikativnost mu nedělá potíže ani v nejmenším, v jeho práci to však působí až otravně a jako rušivý element, jak bylo ale zmíněno výše, armádní tajemství neprozradí, i kdyby měl zemřít. Lekavost je spíše okrajovou slabostí. Nedoporučuje se na jeho účet dělat vtípky, které leknutí obsahují, nemuselo by se to vtipálkovi vyplatit, zejména pokud jde o zuby. Pokud byla v dovednostech zmíněna práce v týmu, ta však má svou sestru v slabinách a to je tendence brát si více úkolu, než je schopen zvládnout. Když je více členů týmu vyřazeno, má sklony přebírat jejich práci, jen aby se mise podařila, což jen vede k jeho zbytečnému selhání. Mnoho jeho kolegů se mu snaží tuto činnost rozmlouvat s tím, že pokud se něco nemá povést, nepovede se to a ani sám slovutný McCreary s tím nic nenadělá.

  • [ appearance ] Pět centimetrů nad dvoumetrovou hranicí a trojciferná váha. Už jen tyhle míry z něj dělají nepřehlédnutelnou osobnost. Jeho hlavu kryjí tmavě hnědé vlasy, na společenské akci vždy mírně nagelované, a tvář zase rezavé vousy, na kterých si dává záležet, cíleně je pěstuje, a když se nic nestane, zanedlouho je bude mít nejdelší z celého sboru. Jen jejich úprava mu zabírá zhruba tolik času jako každé druhé ženě líčení. Tělo je jedna velká galerie různých motivů, od gorily na hrudi až po tygra na břiše. V oblékání je až překvapivě strohý. Většinou je k vidění pouze v uniformě nebo jiné vojenské výstroji či soupravě, ovšem do společnosti se neváhá obléct třeba i do obleku. Naprosto nesnáší kravaty nebo motýlky a tiše trpí, pokud je někde musí mít a nejde se bez nich obejít. Oblečení vážně neřeší, alespoň ve většině případů, ale snaží se dodržovat jeho vhodnost. Do posilovny přece nepůjde v obleku, nebo do opery ve svetru. Také neřeší venkovní teplotu, v zimě je pro něj vesměs běžné běhat v tričku a kraťasech, ale jen když jsou mírné mínusové teploty – asi do mínus pěti. Když jsou zimy tužší, nezbývá nic jiného, než si nějakou tu vrstvu přidat. V botách si nevybírá – od pantoflí až po armádní těžké boty, nic mu nedělá potíže.
  • [ personality ] Hennessey je složitou a na první pohled rozdvojenou osobností. V práci je výbušný a impulzivní, v civilu klidný a společenský, byť úsměvů na potkání moc nerozdává. Zato však si můžete být jisti, že na nikoho nezaútočí, pokud není útočeno na něj a někdo se nechová špatně k ženě. Pokud je svědkem takové události, bez váhání se do sporu zapojí, napřed slovně, a nestačí-li, pak pěstmi. Jakožto bývalý občan Jedničky, má i vysoké vzdělání a umí i jazyky, z nichž některými se nyní tolik ani v Panemu nemluví, jako jsou čínština nebo japonština, ale jemu se zalíbila představa jejich ovládání natolik, že se je naučil. Často je využíval při trestech, jejich znění obsahuje jistý nádech démonizace a v malých odchycených dětech i strach. Neučil se je v míře, aby mluvil plynule, ale jen určitá slova nebo věty, jen jako zpestření. Jinak nebyl velkým premiantem, takový ten tuctový studentík, který se učí jen proto, aby prošel, pokud zná něco navíc, je v tom čistě samouk. Chybějící vědomosti nahrazuje ranami nebo zbraněmi. Jeho metody trestů jsou občas dost na pováženou, ale nikdy mu to nikdo nezakázal, jen za to dostával napomenutí. Specialitou je jeho vlastní jednotka „Cemetery Squad“. Jde o skupinu dvanácti mužů s ním v čele. Nemají žádné viditelné výsostné postavení v armádě, fungují totožně, co se hlídek a akcí týče, jedinou opravdu výsadu mají v tom, že se jejich složení nesmí měnit, není-li nutno, například kvůli smrti člena. Nové lidi vybírá sám. Jen jejich obrněné vozy jsou namísto vojenských barev celé černé s rudým znakem Panemu. Někteří chlapi z této skupiny si myslí, že to někdy přehání, když například za obyčejné chycení na kolejích je schopen vyfackovat z mladého kluka zuby. Čím více je chycená osoba zoufalá nebo vyděšená, tím víc je zlý, aby měl dotyčný důvod se bát. Injekce navozující pocit smrti a k nim protilátka, obyčejná pěst, proti níž jsou málokteré zuby odolné, ale hlavně a především i takzvaný „Hennův loupák“ – tak říká nové vychytávce panemských chytrých hlav, dostala se k němu zabavená na černém trhu z výbavy zrušené nemocnice. Je to vlastně jen větší škrabka na brambory, jen se s tím dá čistě sloupat lidská kůže. Bolest je nepředstavitelná a velmi dlouho se to hojí. Jak vysoký je takový trest? To, co jiní určí v počtech ran bičem, on v milimetrech… To má nejraději. A také paprikové vroubkované brambůrky. Po těch se může utřískat. Čím větší pytel, tím lépe.
× × ×
  • [ file 001 ] Rodinné zázemí se mu dostalo takové, jak se na rodilého Jedničkáře sluší a patří. Doma měl úplně všechno, nač si vzpomněl, a i když by nemusel, všeho si vážil a váží dosud. Logicky jej čekala dráha splátce pro Hry a také přípravě zasvětil velkou část dětství a málem i školy. Měl tak pro vstup do Her skvěle našlápnuto, rodiče si jeho kvalitního tréninku v krajském výcvikovém centru byli moc dobře vědomi. Roky však ubíhaly a lístek ne a ne přijít. Po třech neúspěšných letech se zařekl, že se přihlásí dobrovolně, to mu však bylo rodinou zatrhnuto, i když to byla de facto krajská povinnost. Nechápal to, ale jelikož rodiče ctil, držel se toho. Chuť prolít krev chudáků v aréně však byla silnější a poslední Sklizeň byl rozhodnut, že to riskne. Než se však odhodlal, našli se rychlejší zájemci. Šance získat ostruhy v aréně se taky uzavřela, ale co s ním? Energií a silou překypoval a trénovat chodil stále. Jediné možné řešení skýtala akademie mírotvorců v kraji Druhém, úhlavních pomyslných rivalů Jednotky. U vstupních testů ohromil, a tedy nastoupil. Předchozí trénink z centra se mu náramně hodil a podával jedny z nejlepších výsledků v ročníku. Dle vedoucího měl i na víc, ale jeho lepší výsledky srážela někdy až zbytečná vznětlivost a agrese. Měl se v akademii prý i údajně poprat s jiným studentem, ale to se nikdy nepotvrdilo a napadený si měl všechno vymyslet. Nejspíše dostal velmi šustivé a cinkavé upozornění, aby nemluvil. Výcvik a tedy i Akademii řádně ukončil. Sloužil napřed v Prvním kraji, nedávno mu však byl přirazeno nové působiště v Třetím kraji. Práci vykonával a vykonává svědomitě. Po ukončení akademie a zařazení do sboru pocítil, že bude mít problémy s autoritami, přesněji s těmi, kteří se v jeho očích na svou funkci nehodí. Což byl případ ministra obrany, Elijahi Wesmyrona. Ten měl určitou pověst, co se nesčetně dětí týče, a on zastával názor, že člověk, co oplodnil půl Panemu, nemůže být dobrý ministr obrany. To však jen v soukromí, navenek jej samozřejmě uznával. Musel. Nebyl ale zklamaný, když se k němu donesla zpráva, že je po smrti. Na jeho nástupce, Nadira Callowaye, si zatím názor neudělal, v mladé krvi však vidí dobrý potenciál. Aby ne, když nový ministr už pár bojů vybojoval. Navíc, po poslední misi s prezidentkou, která trestuhodně nevyšla, bere nového ministra jako někoho, kdo může vrátit celému sboru respekt, který po posledních mnoha nezdarech pomalu mezi lidmi mizí. Hennessey je, ku překvapení většiny žen, dosud svobodný, a se svým postavením je spokojený a neměnil by. Ve světle nedávných změn v zemi jej někde sem tam spojovali s místem v nové vládě, on sám to kategoricky vyloučil a žádné politické ambice nemá ani do budoucna a spíše to celé bral tak, že si někdo dělal legraci. Po 6. Pentagames se ujal medvědího mláděte Boba, kterého získal neúspěšný splátce Devátého kraje. Chtěl jej využít jako pádný argument k dodržení zákona, až vyroste, nakonec však od tohoto záměru upustil.

other worlds

stranger2s.jpg