Thursday, October 01, 2020

Salvatore Vesperverra

[ salvator vesprvera ]

[player] Pietro

[fc] Daniel Portman
 

big figure doesn't necessarily mean a evil person

× [species] human
× [date of birth] june 23, 2207 | ♋︎ cancer
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] 3
× [age] seventeen | 17
× [occupation] student
× [gems] 0



vitality [ 0 ] × defense [ 17 ] × deceased - rozseknutý v půl: Rexether nan Rhoenthre
  • Salvatore je kluk, do něhož by nikdo nějakou dovednost neřekl. Postavou je takový „medvídek“. Statný a urostlý mladík, s kukučem, kterému nikdo neodolá. K tomu co umí, přispěl značnou měrou fakt, že zažil přesně ty zlomy v kraji, kdy se dřevo najednou ze dne na den stalo zbytečným pro hlavní město a míra jeho zpracování značně poklesla a kraj se šmahem propadal mezi chudé příbuzné. Sluší se podotknout, že dosud ani jednou netrénoval. Nebyl na to čas a hlavně, nějak se musel ohánět, aby měla rodina aspoň něco. Jako každý kluk v kraji začal pracovat se sekerou a to poměrně brzy. Jeho první rány by neublížily asi nikomu, jeho slaboučkým máchnutím odolávaly i polosuché větvičky. Postupně se nechal uvrtat do čehokoliv, co bylo po ruce. Sekání, samotné kácení, nošení špalků, tahání kmenů prostě cokoli, co člověka napadlo. S dalšími roky tak postupně vznikala jeho obří postava – bez deseti centimetrů dva metry a přes metrák živé váhy. Až si lidé začali šuškat, jestli není nějak nemocný. Byl značně větší než vrstevníci. Jemu to bylo jedno a dál pokračoval v práci v lesích. Práce jej živila a bavila, své dovednosti v ní dokázal utužovat a tříbit do lepší formy. Úpadek produkce po technické revoluci byl citelnou ránou pro něj a všechny v kraji. Jiné kraje však dřevo potřebují dál a částečně tak zůstal na svém. Sekera je v jeho rukách nyní opravdu smrtelný nástroj, a to i tupá a kde nestačí dřevěné topůrko s želenou čepelí, tam si vystačí s lanem. Lano se stalo jeho jakousi třetí rukou za ty roky. Uzly a smyčky jsou jeho doména a není nic, co by s ním nechytil nebo nesvedl a též s ním dovede také daleko nebo vysoko hodit. Pomocí jen těchto dvou věcí, tedy lana a sekery zvládne zpracovat poměrně vzrostlý strom, pokud není moc široky a už přehnaně vysoký. Sekerou jej podsekne, lanem zachytí požadovanou větev, aby zatáhl tam, kam chce, aby to padlo, a zbytek je už rutina a s tou už pak ochotně pomohou zkušenější s pilami a stroji. I když už s obojím zachází jako profesionál, ví moc dobře, co obě věci dovedou, jsou-li v držení zlých nebo neschopných lidí. Ty výjevy mu slouží jako dokonalá výstraha, a zároveň mu pomohly pochopit, kam s nimi udeřit nebo zachytit, aby způsobily bolest nebo i smrt. Smyčku na oběšení také uváže, a když nebude zbytí, na někom ji využije, bude-li to po něm vyžadováno okolnostmi. Znalost přírody je striktně omezena na lesy kolem. Cokoli mimo nezná. Co upoutá bez jeho nástrojů, jsou ruce. V těch má sílu opravdu velikou, částečně kvůli sekání sekerou, ale hlavně také díky papírně, kam chodí pomáhat také jako obsluha lisu, který ždímá z papíroviny zbytečnou vodu. Ten se ovládá velkou ocelovou pákou a s tou pohnout chce sílu. Někdy mu musí pomáhat další chlápek, že s tím ani on sám nehne. Sluší se dodat, že nikdy v životě netrénoval cíleně. Mírou jeho síly a účinnost jeho ran a dovedností tak nikdo nezná a je tak pro své soupeře vpravdě gigantickou neznámou a je snadné ho podcenit.
  • Kromě práce a dovedností s lanem a sekerou je všechno ostatní slabost. Předně je temperamentní. A to není dobře, Každý neúspěch, pokud je opakovaný, v něm probudí vztek a to potom nekouká, kde kdo nebo co je. Kdo tak je moc blízko, může utržit ránu nebo úder od nějakého jím vrženého předmětu. Omluva je už pak to poslední, na co se zmůže. Tyhle výlevy ho mrzí, ale doktoři si s tím neví moc rady, prášky ho cpát nechtějí, a asi jsou fandy Her, protože se nechali slyšet, že jeho vztek se mu může v aréně šiknout, bude-li někdy vybrán. A když nebude, pak se budou o léčení ochotni bavit. Neumí si ani nic uvařit. Může to znít jako šovinismus, že tohle je dle něj čistě ženská dovednost, a tuhle teorii také rád razí. Nikdy se o to ani nepokoušel a ani doma neasistoval. Snad jen donést nákup. Ostatní dovednosti jako je plavání nebo maskování jsou pro něj pole neorané. Přitom maskování by se nabízelo díky lesům. Na to popravdě rezignoval sám, když se uviděl v zrcadle. Se slovy, že tuhle postavu by neskryl ani ten nejlepší stylista Kapitolu, to záhy vzdal. Voda v okolí nikde moc není a nějaké ekvilibristické dovednosti ve vodním živlu tak ani neměl možnost vyzkoušet. Ačkoli je mistr spletených vláken v podobě lanoví, nějaký šplhání do závratných výšek jej ani nenapadlo. Viděl sice na jiných, že to jde a celkem vysoko, do tohohle se neměl nikdy odvahu pustit. No jo, už je to tak, halama se bojí výšek, k jeho váze je to ale trochu pochopitelné, málokterá větev jej udrží. V jeho přirozeném prostředí je to zanedbatelné, ale pokud by měl přijít do nějakého nóbl prostoru, bude se chovat jako obyčejný buran. Nějaké vybrané způsoby nejsou v jeho ranku. Základy jsou v pořádku, jde spíše o estetické části projevu, jako například nejapné zvuky u jídla, například říhání.


  • [ appearance ] Salvatore je postavou diametrálně odlišný od všech mladých v kraji. Kluci tu jsou sice silní, ale mají vycvičené svalnaté postavy a jsou akurátně velcí a těžcí. Škarohlídi by mohli poznamenat, že Salvatore měl být kráva a ten nahoře to v poslední vteřině změnil a zapomněl na proporce. 190 centimetrů a ke 120 kilogramům váhy. A to prosím bez nějakých špeků. Je prostě velký. Oblečení na něj sehnat byl problém, a tak si v tomhle moc nevybírá. Co mu dají, to si obleče. Jeho ošacení sežere dost látky. A celá ta postava chce také jíst a pít. Oproti běžnému klukovi je schopný sníst a vypít asi 1,5x větší množství. Kalorie pak spaluje prací. Nemůže si stěžovat na nezájem, z dáli je totiž podobný vítězovi Pentaher – značně bohatšímu Omaru Wesmyronovi. Při bližším pohledu jsou už rozdíly patrné. Hrál si s myšlenkou rozjet na tom kariéru, jako dvojník Omara by asi o výdělky neměl nouzi, ale originál je originál, tak proč lidem nabízet napodobeninu. Je nepřehlédnutelný a to vlastně v jakémkoli smyslu toho slova. Nejčastěji Je možné jej vidět v potrhaných pracovních kalhotách a vytahaném tričku s logem kraje a ochrannými brýlemi na čele.
  • [ personality ] Postava vzbuzuje respekt, osobnost v ní ukrytá je však ze zlata. Vynechají-li se jeho výbušné chvilky, je to dobrota sama. Ochotně pomůže a vysvětlí, klidně i vícekrát (ale ne až moc, pak je zle), pokud tomu rozumí a slabšímu poskytne jistou formu ochrany, málokdo má totiž odvahu dát mu ránu v obavě z oplacení. Při práci se moc nebaví, zejména pokud vyžaduje soustředění, nebo pokud je hlasitá a není tak druhého člověka slyšet. V lesích byl zvyklý pracovat ve skupinách vždy s někým, proto nepohrdne případnou společností, je-li však sám, ani to není na škodu.  Rád se obklopuje lidmi, kteří rozumí svému řemeslu, nebo se chtějí učit stejné věci jako on. Pak se projeví jeho okrajová vlastnost a tou je soutěživost. Bude se snažit být lepší než ti druzí. 
× × ×
  • [ file 001 ] Vysvětlení, proč je tak velký na svůj věk může být prosté datum narození. Narodil se první den nejsilnějšího období v roce, léta, roku 2207. Rodinu měl kompletní a byl za to vždy vděčný a je dosud. Mnozí jeho vrstevníci takovou kliku neměli a nemají. Ať již pro nehody v lesích nebo – a to je asi nejsmutnější – pro kratochvíle místních mírotvorců, kteří zabíjeli vybrané lidi na počkání jen proto, že měli blbou náladu, nebo proto, že v době poslední revoluce měli mnohé za rebely z Třináctky. Školu navštěvoval jen povrchně, jaderný fyzik z něj nebude, se základy si vystačí. Na to se nechal slyšet, že dokud bude schopný si vypočítat, kolik má peněz nebo přečíst nějaké pracovní pokyny, případě porozumět mluvenému slovu, nic jiného vlastně nepotřebuje. Záhy v mládí začala pomáhat v lesích, jako každý. Poprvé sekeru držel už kolem osmi let. Přesněji to nikdo neurčí. Byla malá a jak bylo řečeno, moc s ní neusekl. Rostla tam s ním. K provazům a lanu přičichl prvně s pubertou, když si dělal srandu z jedné s místních holek a snažil se jí lanem chytit jako dobytek na pastvě. Dostal pár facek a kopanec. Jinak doma pomáhal se vším, co přišlo pod ruku, mimo vaření. Názor o tom, že je to pro ženský, mu vsugerovali jeho buranští spolupracovníci, při těžbě dřeva. Ve volných chvilkách se zhlédl v novém zaměření kraje – scavengeringu, lovení pokladů v lesích kolem. Dosud na nic zajímavého nenarazil, ale to určitě jednou přijde a ještě na tom něco vydělá. Rodiče jsou činní v papírně, otec dělal původně v lesích, ale po omezení těžby jej přeřadili do papírny, což těžce nesl a jednu dobu to vypadalo, že spáchá sebevraždu, tak moc mu lesní práce chyběly. Salvatore nelenil a vyjednal mu občasné brigády. Otec to zpočátku odmítal, styděl se, že syn mu zachraňuje život, ale nechal se umluvit a nakonec nelitoval. Matka pracuje s buničinou, která je základní složkou papíru. Celý život v celkovém pojetí není žádným festivalem luxusu, on sám je s tím ale spokojený, a neměnil by, nečekaný příval luxusu by asi nezvládl a neuměl s ním naložit.

other worlds

stranger2s.jpg