Friday, September 17, 2021

Rozhovor s Larsyn

Jasmine Lombard: Pouze přikyvuje na poslední slova organizátorů, než je vpuštěna na pódium. Zde ji osvětlí záře reflektoru, která ji doprovází až k určenému místu na stadionu, přesně, jak to má nacvičené. Ve světle se krásně blyští její kamínky posázené mini šaty, jež byly inspirovány právě Japonskem, a proto působí jako zkrácené kimono, ovšem s dotekem Kapitolského stylu. „Přeji vám všem, ať již přítomným zde na stadionu nebo těm u televizních obrazovek, krásný večer!“ vřele se usměje, přičemž se krátce podívá i do kamery, aby opravdu přivítala všechny přihlížející. Po krátké odmlce, aby si všichni uvědomili, že se již začíná a začali dávat pozor, konečně přejde k hlavnímu bodu večera. „Věřím, že na tuto chvíli jste se po celou dobu arény těšili, a proto vás nebudu déle napínat. Je mi potěšením, že vám dnes večer mohu představit dalšího skvělého splátce ze Čtvrtého kraje, jenž prokázal neskutečný potenciál svého domovského kraje a podruhé v řadě si tak tento kraj připíše novou tvář do řad svých báječných vítězů. Pojďme prosím společně přivítat naši krásnou a odvážnou vítězku 142. Hladových her, kterou je Larsyn Kai Scorsese,“ její jméno pronese s velkým nadšením, aby to náhodou někdo nepřeslechl. Sama se následně pustí do potlesku, čímž se snaží vyburcovat ke stejnému činu i ostatní. Zároveň pohledem střelí k místu, odkud by se slečna měla objevit a přijít k ní. Sama se pomalu přesune ke křesílku, aby dala dívce zasloužený moment slávy. Zatím si však nesedá a čeká, než se k ní vítězka připojí.

Larsyn Kai Scorsese: Navzdory vážným zraněním, která utržila při boji s kappou, se zdejším doktorům podařilo ji navrátit do původního stavu v rekordním čase, za což může především nanotechnologie, kterou poslal Gunner do arény. Dozvěděla se to právě od nich, že mu opět vděčí za svůj život, i když se na to příliš netvářila. Po celou dobu až do dnešního dne, kdy strávila část odpoledne ve zkrášlovacím centru, nepromluvila ani slovo a prostředkem komunikace byly neverbální gesta. Pusu otevřela jedině tehdy, když se musela najíst či napít a v neposlední řadě vyčistit zuby, protože zubní hygiena je pro ni mnohdy důležitější než to, jestli do sebe dostane živiny. O tom se mohli diváci přesvědčit již v prvních dnech arény, později už se podvolila ledabylosti a bylo jí to až do nejzazší části galaxie jedno, neboť se už starala pouze o to, aby bratr vyvázl živý, což se zjevně nepodařilo. Jakmile nastane chvíle, kdy musí nuceně vstoupit na pódium a nechat se ozářit oslepujícími reflektory, uvede se mechanizovaně do pohybu a po chvilce se objeví v celé své kráse replikované verze před kamery a kapitolský lid. Aniž by přítomné obdarovala nefalšovaným úsměvem a přívětivým pozdravem, dojde k moderátorce a žduchne ležérně do křesla. 「コンバンワ、ジャスミン。今日は悪い日だった、私は右ですか?」 „Konbanwa, Jasumin. Kyō wa warui hidatta, watashi wa migidesu ka?“ řekne záměrně, jelikož si je vědoma faktu, že valná část obyvatelstva japonštinu nezná. Nebýt Gunnera, též nezná ani jedno slovo. Je to svým způsobem od ní zodpovědné, protože slova, která říká, nejspíš šéfové v Kapitolu neocení a je lepší, když jim bude rozumět jen hrstka lidí. Dále se nikterak neangažuje a chová se, jako kdyby nebyla v přímém přenosu. Stále nemá události z arény uzavřené, takže se ke všemu chová neutrálně, sem tam neurvale, protože jí zkrátka štve, že musí být mezi lidmi. Hodně dlouho, konkrétně již přes dva roky, svoji asociální náturu zvládala upozadit, protože věčně dostávala feedback, že je neslušná a nechtěla tak na okolí působit. Nyní se pomalu, ale jistě vrací zpátky do svých starých kolejí. Zatímco čeká na první otázku od Jasmine, hypnotizuje špičku jejích bot a vypadá nepřítomně.

Jasmine LombardStejně jako patrně všichni diváci, i ona upře svůj zrak k Larsyn, jakmile vyjde ze zákulisí. Když se vítězka usadí, provede totéž. Na její povídání s přívětivým úsměvem přikývne, aniž by jí rozuměla jediné slovo. Pochytila pouze své jméno, tudíž předpokládá slova o popřání hezkého večeru, ovšem s jazyky na tom byla vždy marně. Ve svém sluchátku slyší, jak se lidé z režie dohadují, aby našli okamžitě někoho, kdo umí japonsky. Nemá však čas čekat, než se někdo takový objeví, aby se jí dostalo překladu. Jelikož je v přímém přenosu, musí reagovat rychle, aby nenastalo trapné ticho. Pustí se tedy do improvizace a nezbývá jí nic jiného, než jen doufat, že novopečená vítězka nebude chtít celý rozhovor vést v tomto duchu. „Tématika arény ti jistě musela sednout,“ neodpustí si poznámku k tomu, že umí japonsky. Jak ji tak vidí sedět v křesle, tak se jí nechce ji příliš trápit rozhovorem, bohužel je to její popis práce a museli si tím projít všichni vítězové. Pokusí se alespoň vyloučit pár otázek, které dostala do zásoby a jež by mohly vítězce přivodit nepříjemné vzpomínky. „Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že jsme rádi, když tě tu dnes večer máme,“ pokývne na dívku hlavou. „Spousta tvých příznivců jistě musela mít obrovské obavy, když se průběh hostiny zvrtnul a ty jsi doslova bojovala o přežití. Nešlo si zároveň nepovšimnout, že jsi se dobře znala se svým spojencem Nerem,“ nakousne opatrně svoji následující otázku. „Zvědavost mi nedá, se tě nezeptat, kde jste se vlastně vy dva poznali a jaké jsi měla pocity z toho, když jsi zjistila, že jsi ve stejném ročníku jako on?“ Po svém dotazu se odmlčí, aby jí dala prostor k odpovědi.

Larsyn Kai Scorsese: Zdání ovšem klame, neboť je stále přítomná a vnímá téměř každý pohyb, který její oči postřehnou, občas se otočí směrem, odkud zaslechne jekot fanouška, ale nesnaží se s oním jedincem interagovat. Veškerou pozornost následně přesměruje k moderátorce a při komentáři na využití japonštiny nejprve pozvedne obočí, načež se nevzrušeně zasměje. Kdyby byla v jazyce zběhlá, nedělalo by jí problém na denním pořádku takto mluvit, bohužel však zvládá perfektně základní angličtinu a italštinu, se kterou by se neměla vůbec chlubit, především zde. 「はい」 „Hai,“ odvětí jí, ačkoliv to není myšleno zcela vážně. Aréna byla samozřejmě nádherná, o tom žádná, ale zřejmě by se našel jiný nadšenec, který by prostředí ocenil více než ona. Když se konečně dostane k prvnímu dotazu, který doplňuje o naprosto zbytečné kecy, jež sotva vnímá, nechá diváky notnou dobu čekat, než se k něčemu odhodlá, respektive donutí. Zhluboka se nadechne a nakloní se k Jasmine, které vypne sluchátko, aby mohla být „off book“. Zajímá ji, zda dělá svoji práci dobře a jestli patří mezi moderátorky, které se spoléhají na ostatní, nebo dokáže šikovně improvizovat. Dost možná tím chce odklonit pozornost od sebe, i když to je s vítězným statusem celkem výzva. „Opravdu?“ otáže se řečnicky. Ve skutečnosti je jí odpověď úplně jedno. Ať už je oblíbená, nebo neoblíbená, tyto generické lichotky slyší úplně pokaždé u všech slavných. „Wow,“ začne s tónem sarkastickým, ale okamžitě nahodí zpátečku. Velmi se drží, aby neřekla do televize něco, co by mohlo být trestané. Nebýt rodičů a dalších blízkých, v žádném případě by se na uzdě nedržela. „No, o jeho účasti jsem věděla už s předstihem, takže jsem mu to asi trochu pokazila, pokrčí ledabyle rameny, i když cítí úplný opak, „a potkali jsme se tak, že jsem mu skoro rozbila nos,“ odpoví nesložitě a na chvíli se odmlčí, přemýšlejíc o tom, jestli to jako odpověď stačí. Nehodlá však dopodrobna prozrazovat status jejich vztahu, takže dál nepokračuje.

Jasmine LombardNenechává se vyvést z míry, pochopitelně ji vypnutí sluchátka trochu naštve, ale není v pozici, aby si mohla vyskakovat na vítěze. Jen se proto na Larsyn usměje a poposedne si na svém místě, aby se od ní trochu oddálila. Tahle vítězka je diametrálně odlišná od většiny klasických profíků, kteří si jdou pro korunku. Nijak jí to však nevadí, nepotřebuje, aby jí někdo pochleboval a hrál divadlo pro kamery. Vyposlechne si dívčinu odpověď, načež ještě chvíli čeká, protože si myslí, že storku se setkáním trochu více rozvede, ale nedočká se. „Zní to jako nezapomenutelné setkání,“ zasměje se, je zvědavá, co se při setkání stalo, ale hodlá vítězce ponechat trochu toho tajemství, neboť má na jazyku další dotazy, jež jsou více spojeny právě s arénou. „Myslím, že ale už v aréně jsme měli možnost vidět, že není radno se ti stavět do cesty,“ mrkne na ni spiklenecky a jeden z úsměvů věnuje kameře, než se znovu podívá na vítězku, kterou zpovídá. „S kusarigamou jsi byla nerozlučná dvojka, jak se ti vůbec podařilo takto neobvyklou zbraň objevit a kdo tě k ní případně přivedl? A jak bys zhodnotila plazmové vylepšení zbraní, které do arény bylo zavedeno teprve nedávno, bylo to pro tebe užitečné?“ zeptá se. Krátce se odmlčí, ale jelikož očekává další neobsáhlou odpověď, čemuž se vlastně ani nediví, též by se jí na jejím místě moc mluvit nechtělo, jen s ní jistě její nadřízení nebudou spokojení, pokud se jí Larsyn nějak nepodaří rozmluvit. „A ještě nám rovnou i pověz, jestli už jsi přemýšlela, jakým směrem by ses do budoucna chtěla vydat. Většina vítězů si plní své sny a angažuje se v oborech, které je baví, co je předmětem tvých zájmů?“ otáže se zvědavě s lehkým úsměvem, opravdu ji to upřímně zajímá.

Larsyn Kai Scorsese: Při odezvě, která je více než předvídavá, se s Jasmine společně zasměje. Projev radosti zní nejprve upřímně, neboť tak chce působit, dokud jí ta přetvářka rychle nepřejde a jako na horské dráze přidá na hlasitosti smíchu až do zlovolného a maniackého, načež se na konci ztiší a smích zní neupřímně a s jistou dávkou sarkasmu. Uvědomuje si, že to není chyba moderátorky a je to pouze její prací, aby rozhovoru dala pozitivní a přátelský nádech, jenže se necítí zrovna nejlépe, když to je hrané a pro čísla všechno falešné. Nehledě na to, že si to pravděpodobně nezaslouží, se hodlá chovat nadále neurvale, protože z její strany zkrátka žádný komfort necítí. Byla by mnohem radši, kdyby zde mluvili bez filtru, i když se to některým lidem a nadřízeným nebude líbit. „To bylo neskutečně vtipné a nezapomenutelné,“ pronese zveličeně s úsměvem, v očích se jí ovšem zračí posměch. Doteď netuší, proč se Kapitolané smějí při každé blbosti, ale je to nakažlivé. Jakmile přejde k tématu o kusarigamě, obočí jí okamžitě vystřelí nahoru. Několikrát zamrká a podívá se zmateně do kamery, protože jí otázka zní absurdně, ale může být ráda, že se jí nešťourají v osobním životě. „No, byl ve výcvikovém centru a vybrala jsem si ji sama. Co tak vím, ještě sedm ročníků přede mnou to měl jeden kluk z Jedničky,řekne a cukne koutkem, ale nakonec se neusměje. Přemýšlí, že to tím ukončí, ale nakonec se rozhodne jí nedělat problémy. „A plazmové zbraně jsou fajn, jistě to ocení spousta lidí. Do všeho se řeže jednodušeji, nemáte třeba ani pocit, že krájíte člověka,“ zasměje se, „tudíž je celá zkušenost vlastně záživná a nemáte špatnej pocit,ohne spodní ret v uznalé grimase. „Jen asi pozor, abyste se nespálili,“ dodá. Sama momentálně netuší, zda svá slova myslí vážně, ale něco na tom bude. Na dlouho se poté odmlčí a jenom upřeně kouká na Jasmine, zda jí nepoloží jinou otázku, protože na to nezná správnou odpověď. Respektive by s něčím přišla a dokonce to má na jazyku, ale řekne trochu zjednodušenou verzi. „Nevím, asi to, co vydělává nejvíc,“ pokrčí rameny. Pro lidi, kteří ji znají dobře, to musí znít totálně hloupě, když ve Čtyřce kvůli podsvětnímu byznysu patří mezi nechutně zámožné rodiny, ale pro získání některých přehnaně drahých vymožeností to bohužel nestačí. „Co podle tebe vydělává nejvíc?“ otáže se pro změnu Jasmine, aby tu nebyla zpovídaná jen ona. „V Kapitolu jsou populární služby. Spousta vítězů si tím vydělávala nebo vydělává, ne?“ zeptá se krypticky, neboť se o tom zřejmě veřejně nemá mluvit. „To bych dělala,“ prozradí, napůl to myslí opravdu vážně a napůl v humoru. Je však schopná udělat snad vše, aby dosáhla svého cíle v co nejkratším čase.

Jasmine LombardOna zbraním jen pramálo rozumí, proto vlastně Larsyn odkývá naprosto všechno, aniž by plně chápala, jaký je to asi pocit držet něco takového v ruce. Je si ale jistá, že profíci si jistě při tomto tématu přijdou na svoje a odnesou si více než ona. S lehkým úsměvem na tváři ji proto nechává mluvit. Trošičku ji zarazí až odpověď na to, čemu se by chtěla později věnovat. „Já myslím, že vysoký výdělek přichází s tím, když se člověk ve svém oboru vypracuje a dostane se na naprostou špičku,“ pokývne na ni. Nepřímo tak odkazuje například na ministry či hlavní tvůrkyni Her. Zároveň se tak snaží odvést pozornost od služeb vítězů, musí být velmi opatrná, když rozhovor sleduje celý Panem, chudších krajů nevyjímaje. „Zrovna bych tě tipovala na něco spojeného s mořským světem, vaše vystoupení na profilových zkouškách bylo totiž úchvatné,“ pousměje se, ale pokrčí nad svými slovy rameny. Každý si může dělat se svým životem co chce. „Nicméně, popojdeme trochu dál, čas nás začíná pomalu tlačit,“ poví se stále udržujícím úsměvem. Zřejmě to není ani tak pravda, protože ani nemá hodinky nebo funkční sluchátko, aby něco takového mohla tvrdit, spíše se potřebuje dostat k dalšímu tématu a odvést pozornost jinam. „Nešlo si nevšimnout, jak emocionální finále bylo,“ přiloží si ruku na srdce a bolestně povzdechne. Nerada zabrouzdává do těchto vod, ale jistě je to přesně to, nač diváci čekají, jak jí bylo před začátkem rozhovorů jasně sděleno dle průzkumů. „A i když finále pro tebe bezesporu muselo být velmi náročné, který okamžik bys však během své cesty arénou hodnotila jako ten nejtěžší a proč?“ Dá jí chvíli na rozmyšlenou, než pokračuje dále, čímž jí dává prostor na otázku neodpovídat a nevracet se k ní, pokud by to pro ni bylo příliš nekomfortní. „Celá věc s tvým bratrem a Nerem, nejdříve to vypadalo, že nebudeme mít tu čest se s tebou už znovu vidět. Kde jsi v sobě vlastně našla to odhodlání dobrovolně zemřít? Dívka jako ty jistě musí mít proč žít a zároveň není zvykem u profíků nalézt někoho takto obětavého a nesobeckého,“ složí jí poklonu takovým sobě vlastním způsobem, přičemž se na ni vřele usměje.

Larsyn Kai Scorsese: Ačkoliv se ve slovech nachází špetka pravdy, stále to nelze aplikovat na všechny možné profese. „Mhm,“ zamručí neutrálně a položí se celá do křesla. Jakožto občan Čtvrtého kraje má přirozeně ráda podmořský svět, ale neznamená to, že moři chce zasvětit celý život, ba naopak se tomu straní, jelikož se v oblasti pohybovala již od velmi útlého věku. Ať si ale diváci udělají vlastní názor, beztak už o ní mají nereálné představy, kvůli kterým ji obdivují, ostatně jako to bývá i u dalších vítězů, kteří si jejich srdce získali jen kvůli oku lahodící vizáží. Každopádně by se nebránila, kdyby se téma dále rozvíjelo, neboť se jí nelíbí, kam s poznámkou o emocionálním finále opět směřuje. Otočí hlavu, aby kamery nepostřehly otrávený výraz, ale i tak se zřejmě náznak nespokojenosti do vysílání dostane. Zatímco moderátorka řeční a pomalu se dostává k nepříjemným otázkám, nervózně si poposedne a poupraví si vlasy. Jen co domluví, zůstane na ni civět s lehce přivřenýma očima, jako kdyby se pokoušela ji poslat do útrob Pekla a dál. Samozřejmě se jí vůbec nechce prozrazovat její nejnáročnější okamžik, protože by se musela vrátit ke špatným vzpomínkám, které se jí podařilo během dnů v nemocnici zakopat hluboko do komory zakázaných myšlenek. Rozhodně nechce dvířka od nich otevírat, ale čím dál tu v tichosti sedí a přemýšlí, jak z místa utéct, aniž by z toho byl problém, tím víc se k finálovému boji vrací. Třešničkou na dortu je dotaz o její obětavosti a nesobectví. Na konci to bylo převážně její sobecká stránka, která jí zachránila život. Bohužel, avšak pro ni bohudík se zvedne a beze slov odejde ke schodům. Má štěstí, že se platforma nenachází ve vzduchu. Rychle po schodech sejde dolů  do zákulisních prostor, neboť se nechce dobrovolně nechávat mučit pitomými otázkami, jež se do ní zabodávají jako miliony ostrých jehliček.

Jasmine LombardNáhlá odmlka ze strany vítězky jí napovídá, že pravděpodobně něco nebude v pořádku. Nijak se na ni však nesnaží tlačit a nechává jí tolik času, kolik jen potřebuje. Jistě všichni chápou, že se jedná o náročné téma, a proto je v pořádku se nad ním zamyslet. Předpokládá obdobný průběh jako u ostatních vítězů, čímž jsou sladké řečičky, jen aby se rozhovorem co nejrychleji prokousala. Jakmile se však vítězka zvedne z křesla, lidé v zákulisí zareagují opravdu pohotově a zhasnou veškerá světla osvětlující pódium. Zmizení Larsyn ke schodům tak proběhne ve tmě. I ona se okamžitě zvedne ze svého místa, bodají ji výčitky z toho, že je to nejspíše její vina. Rychle se také vydává směrem do zákulisí, zatímco jí k uším doléhají zvuky reklam, jimiž se snaží zabavit koukající diváky. Snad aby to vypadalo, že v tom nejlepším se rozhodli rozhovor přerušit a sledující tak napínat nad odpovědí.
Jasmine LombardZe zákulisí vykročí jako první. Stejně jako na počátku, je doprovázena reflektorem. Zářivým úsměvem obdařuje nejen kamery, ale i přítomné, a působí tedy na první pohled dojmem, jako kdyby všechno bylo dokonale plánované. Dojde do středu pódia, kde se zastaví a čelem se otočí k publiku. V ruce drží už klasický mikrofon, aby ji všichni slyšeli. „Děkujeme vám všem za trpělivost,“ pokývne hlavou. „Věřím, že jste se jistě těšili na zakončení rozhovoru, bohužel vám musím s lítostí oznámit, že vás budeme ještě chvíli s odpověďmi napínat. Jak jste sami na obrazovkách viděli, cesta arénou pro letošní vítězku nebyla jednoduchá a její zdravotní stav vyžaduje ještě nějaký čas, aby se ze svých zranění mohla plně zotavit,“ poví zcela upřímně, přičemž nikterak více nespecifikuje, o jaké problémy jde. Věří, že většinu lidí napadne právě setkání s kappou. Zároveň ve svých slovech klade důraz především na zmínku o času, přičemž věří, že si někteří lidé hrábnou do svědomí. Rozhovor nebývá takto brzy po aréně, pokud vítěz nemá pouze oděrky a potýká se s horšími zraněními. Na popud veřejného nátlaku se však veškeré přípravy letos urychlily, což nejspíše také sehrálo svoji roli. „Larsyn nechce, aby takto rozhovor skončil, proto vám mohu slíbit, že se můžete těšit na něco naprosto jedinečného,“ poví nadšeně, aby je navnadila. „Jakmile to zdravotní stav dovolí, proběhne s vítězkou ještě dodatečný rozhovor v online formě. Bude to zároveň prostor pro vás se na chvíli stát moderátory a ptát se na dotazy, které vás zajímají. Nemusíte se bát, o všem budete včas informováni,“ upřesní, aby všichni věděli, na co se těšit. „Než však přejdeme k tradiční korunovaci a rekapitulaci, jak jsme zvyklí,“ pohledem kmitne rychle do zákulisí, aby se ujistila, že všechno již proběhne hladce. „Dovolte mi ještě slavnostně uvést našeho nového prezidenta Panemu, dámy a pánové, prosím o potlesk pro Marcelluse Tituse Sinclaira,“ volnou rukou ukáže směrem, odkud by se jmenovaný měl vynořit a zároveň se sama přidá k potlesku. Následně ustoupí do pozadí a vypne mikrofon, aby pozornost patřila pouze následujícímu dění.

Marcellus Titus Sinclair: Již od počátku Hladových her, kdy tušil, že se jeho premiéra na postu prezidenta neponese v poklidné atmosféře, se nenechal ničím vyvést z míry, ačkoliv se během událostí objevily problémy nejen zde, ale i v Šestém kraji, kde se v kriminálním podsvětí rozpoutal větší chaos, než byl ještě donedávna. V situacích, jako je právě tato, si plně zachovává chladnou hlavu a než aby klasicky uplatňoval obvyklé metody strachu, to zkouší po dobrém, což se na Larsyn projeví celkem kladně. Přestože by neměl působit dojmem, že některé vítěze považuje za své oblíbence, nabídne dívce rámě. Nespatřuje v tom žádný akt favorizování, zkrátka se to sluší a je k dané situaci adekvátní, nemluvě o tom, že to veřejnost – minimálně ta kapitolská – jistě ocení. Etický kodex, jímž se řídila minulá prezidentka, aby se všichni cítili „rovnocenně“ nebere absolutně v potaz. Neskrývá se s názorem, že jsou tací, kteří si výhru zaslouží mnohem více než někteří jedinci, ať už pocházejí odkudkoliv, výjimkou nejsou ani profesionálové. Splátce rozhodně nerozlišuje podle sociální třídy, jak by většina předpokládala. Jakmile moderátorka dokončí svůj proslov a diváci začnou tleskat, vydá se na pódium. Lehkým mávnutím a úsměvem se přivítá s kapitolským lidem, načež pustí vítězku a rozpřáhne ruku jejím směrem, aby ji uvedl do dění. Společně s diváky jí krátce zatleská a koutky úst se mu zvlní ve spokojeném úsměvu. Následně se otočí k lidu. „Dobrý večer, lidé Panemu,“ odmlčí se a chvíli vyčká, dokud se diváci s potleskem trochu neuklidní, načež jim sám pokyne, aby přestali. „Tento rok byl vskutku náročný, ale i přes všechny strasti nám přinesl dva skvělé vítěze ze Čtvrtého kraje.Ponechá krátkou odmlku, při níž se z podlahy vysune sloup s vavřínovou korunou, jež byla vylepšena o fialové LED podsvícení, barvou, kterou si Larsyn sama vybrala. Přistoupí k novopečené vítězce a promluví speciálně k ní: Arénou jsi se probojovala statečně a je mi tudíž ohromnou ctí Vás, slečno Scorsese, dnes intronizovat jako novou vítězku.Vezme korunku, kterou dívce posadí na hlavu. „Gratuluji k výhře ve 142. Hladových hrách,“ pogratuluje zcela upřímně. Chytne ji za ruku, kterou vítězoslavně pozvedne: „Vážení, Larsyn Kai Scorsese alias Koroshi-ya Aomi ze Čtvrtého kraje!“ Poté se vzdálí, aby byla vítězka opět středem pozornosti, a nechá publikum se vyřádit.

Larsyn Kai Scorsese: S lehkým úsměvem přijme Marcelovo rámě a nechá se doprovodit zpět na pódium, tentokrát ji záře reflektorů neoslepují tolik, jako tomu bylo předtím. Vzhlédne k veliké obrazovce, která živě promítá dění u pódia s ní a prezidentem. Netuší, zda je to pouze falešný akt, nebo je upřímně tak přátelský a nadšený z její výhry, ale cítí se alespoň o trochu méně nervózní. Uvědomuje si, že pravděpodobně vděčí z velké části Venderovi, ale též je pravdou, že nikdy skutečně neměla důvod se jej bát. Po celou dobu zůstává stát na místě a v rámci možností si užívá pozornosti, která je snad ještě větší, než měla během vodního představení s delfíny a žraloky. Ačkoliv je zvyklá, že ji lidé pozorují, taková míra pozornosti už je na ni příliš a zřejmě si na to nikdy nezvykne. Pár úsměvů věnuje i přítomným divákům, neboť chce napravit předchozí ledabylé chování. Nechce působit, že není vděčná za svůj život, obzvlášť když si jej ve finále na úkor Nerovy smrti tak hanebně prosila. „Děkuji,“ pronese a mírně sklopí hlavu, aby přijala vavřínovou korunu, jež tak perfektně ladí k jejímu vítěznému outfitu. Nikterak obsáhleji se nevyjadřuje a nechá, aby program rozhovoru pokračoval v obvyklém charakteru, zatímco ona se vzdálí, aby nemusela znovu prožívat smrt bratra i Nera.


Velmi krátce poté, co se z pódia vzdálí prezident a posléze i nová vítězka, se osvětlení pódia a okolních budov sníží. Na malý okamžik jsou diváci ve tmě a v nastalém tichu, které záhy prolomí efektové intro znějící, jako když se transformuje nějaká mimozemská technologie. Celým stadiónem projede modrá laserová vlna, načež se na čtyřech hlavních obrazovkách začnou přehrávat reklamy, filmové ukázky na aktuální a budoucí trháky v kině, propagační krátký film na Daemon Pit. Jakmile projektor zachytí dostupnou oblast na přetvor do feudálního Japonska, tak se přímo ve středu zjeví číselné odpočítávání a poté si diváci mohou opět připomenout úžasné boje a emocionální, nezapomenutelné chvíle z arény prostřednictvím rekapitulace Her.

Jasmine LombardNakonec vše proběhne v rámci možností standardně. S lehkým úsměvem na tváři stojí v ústraní a vše pozoruje, dokud opět nenastane její chvíle a není na pódiu sama. Zapne mikrofon a předstoupí do popředí. „Věřím, že si každý v rekapitulaci našel to svoje,“ poví přívětivě, čímž naznačuje, že i případní fanoušci padlých splátců se mohli na své favority znovu podívat. „Bohužel to byla ale třešnička na dortu dnešního programu a oficiální uzavření 142. ročníku. Dovolte mi vám tedy už jen popřát krásný zbytek večera a snad brzy znovu na viděnou u dalšího ročníku,“ se zářivým úsměvem se s nimi rozloučí a pošle do publika vzdušný polibek. „Na rozloučenou vás ještě poprosím o bouřlivý potlesk pro naši báječnou novou vítězku Larsyn Kai Scorsese,“ její jméno významně zvýrazní, kdyby náhodou si ho ještě někdo nepamatoval. „A nově jmenovaného prezidenta Marcelluse Tituse Sinclaira,“ sama se též k potlesku přidá a při zhasnutí reflektorů zamíří rovnou do zákulisí.

other worlds

stranger2s.jpg