Saturday, October 16, 2021

Leeroy Greengates

[ líroj gríngejts ]

[player] Pietro

[fc] Tyler Alvarez
 

the things you make yourself are the most reliable

× [species] human
× [date of birth] january 9, 2209
× [age] sixteen | 16
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] 1
× [zodiac sign] capricorn ♑︎
× [height] 169 cm | 5' 6”
× [occupation] student
× [gems] 0


vitality [ +9 ] × defense [ 26 ] × deceased - rozsápán na kusy: červenoocí vlci
  • Leeroy moc dovednostmi nepřekypuje. Ne že by byl nějak líný nebo neschopný, jen prostě nemá prakticky na nic talent. Každý v jeho okolí něco dovede, ať jde o ovládání nějaké zbraně, nebo nějakou jinou, byť jen doprovodnou dovednost, jako je třeba poznávání bylinek. Leeroy vlastně ovládá jen dvě dovednosti. Tou první je práce s provazy a dráty. V kraji zaměřeném na energetiku se to hodí. Ví přesně, který typ drátu či provazu je vhodný na vedení elektřiny a který nikoliv, a co je nejzásadnější, hlavně s nimi umí pracovat, co se uzlů, smyček a dalších podobných věcí týče. Prsty má pro tyhle potřeby opravdu vycvičené. Sestavení pasti nebo provizorního lasa není tedy žádný problém. Dovede si i tak leccos vyrobit. Jde však pouze o drobné součástky, třeba háčky nebo různé spojovací pomůcky jako sponky a tak. Ohledně zbraní je to stejná bída jako u všeho. Je totiž jejich odpůrcem, kdyby bylo na něm, zbraně by napříč zemí zakázal. Jenže, jakkoli je to proti jeho přesvědčení, musel si nějaký jejich druh osvojit. Pátý kraj má výběr poměrně omezený, neboť k některým druhům zbraní je složité se v kraji dostat. Volba nakonec padla na to nejobyčejnější, co snad může být – oštěp. Je s ním opravdu dobrý a vždy ve volných chvílích několik hodin trénuje. Začátky se samozřejmě neobešly bez zranění, která si dovedl způsobit. Je mu jasné, že i kdyby trénoval celé dny v kuse, nikdy by se kvalitou dovedností nemohl vyrovnat těm z bohatších krajů, kde k tomu jsou úplně jiné podmínky. Začínal s dřevěným oštěpem, postupně však sehnal potřebné věci a díly na výrobu čistě kovového. Jeho úplně prvním však byla jen trochu upravená zkoušečka elektrického vedení, což byla původně jen tři metry dlouhá dřevěná tyč s háčkem z nevodivého materiálu, který šlehal jiskry, pokud bylo vedení pod proudem. Lze však tvrdit, že co mu chybí v dovednostech se zbraní, to doplňuje již zmíněnou prací s provazy. Má-li tedy oštěp a pár metrů provazu po ruce, je třeba s ním počítat. Navíc je, jako většina krajanů, fascinován elektřinou a silou, kterou má. Ocitne-li se tedy v situaci, kdy má nějaký její zdroj po ruce, hned uvažuje, jak ji využít ve svůj prospěch proti protivníkovi. S tím je spojena jeho sice povrchní, zato pomáhající znalost a aplikace první pomoci při úrazech tímto proudem.
  • Dovedností moc nemá, zato slabostí má nesčetně. Jak bylo řečeno, nesnáší zbraně a nebýt zvyklostí země, kde žije, asi by se se žádnou ani nenaučil pracovat. I obyčejný kuchyňský nůž se totiž v jeho rukou stává zbraní, která by jej mohla během několika chvil vyřadit samovolně z genetického fondu lidstva. O větších zbraních, jako je třeba sekera, snad ani netřeba mluvit. Ani s vařením to není bůhvíjak slavné a jeho vztah k přírodě, přesněji k jednotlivým druhům bylin a zvířat, je jednoduše řečeno vlažný. Na jejich poznávání se nikdy nezaměřoval a nikdy to ani nebylo v tak nutné, aby se tím zaobíral. Samozřejmě kočku od žirafy však bezpečně pozná, stejně tak pampelišku. Ne úplně vřelý vztah má i k vodě, kromě mytí a poznatků o tom, že je dobrým vodičem elektrické energie, s ní moc do kontaktu nepřijde. Plavání a jiné vodní dovednosti viděl maximálně v televizi. Právě díky vědomí, že elektřina a voda se mají rádi, je jeho vztah k této životadárné tekutině tak chladný a rezervovaný, ví, co by to s člověkem dovedlo udělat. Leeroy je znám jako člověk, co je tak milý, až je vlastně skoro až hloupý, což pro něj je dvousečnou zbraní. Na jednu stranu je pomocnou silou, kterou si můžete být jisti, že vám pomůže, jak to půjde, na tu druhou se však nechává zbytečně nachytat na kdejakou past. Je až moc důvěřivý, i když na to už několikrát dojel, nikdy se nezměnil. Ti, kdo ho mají opravdu rádi, tak mají obavy, kdy na tuhle svou slabost doopravdy doplatí. Mnoho jeho postojů se s filozofií a zvyky země, kde žije, prostě jednoduše neslučuje.

  • [ appearance ] Syn Greengatesových nepatří zrovna k výškově obdařeným, na dvoumetrovou hranici mu chybí jednatřicet centimetrů, a co se váhy týče, dlouho jej lékaři považovali za podvyživeného, neboť jeho osobnost je jen šest desítek kilogramů těžká. Co však je jeho poznávacím rysem, je jeho rošťácký výraz, který je však velkou většinu času zamyšleně hledící do prázdna. Nenechte se však zmást, i když nevnímá pohledem, ostatní smysly jsou o to silnější. Zvláštní cenu si zaslouží každý, kdo jej uvidí učesaného, jelikož snad vyjma školních fotografií má vlasy věčně pocuchané. Nepotrpí si na nějaké slavnostní oblečení. V kraji je možné ho spatřit v klasickém domácím outfitu, jako jsou tepláky a triko. Když ho někdo potká blízko elektrárny, tak na krku bude mít takřka jistě pověšené svářečské brýle, které nosí jen kvůli jiskrám od elektřiny, které svým jasem mohou škodit zraku, a za pasem zastrčený pár elektrikářských zaizolovaných rukavic, které jednou dostal od jednoho tátova kolegy. Oblečení však samozřejmě přizpůsobuje potřebě, když to je potřeba, nejsou mu cizí ani montérky nebo naopak oblek.
  • [ personality ] Leeroy je hodný člověk. Kolikrát až tak hodný, že to hraničí až s naivitou. Když to jde, pomůže a nikoho neodmítne. Je to sice chvályhodné a od něj jistě milé, je však díky tomu také terčem vtipálků. Ani to jej však od této vlastnosti neodrazuje. Jeho velkou devizou je jeho smysl pro pořádek a přesnost. Pokud se do něčeho pustí, je prakticky jisté, že dokud to pro něj nebude dokonalé, nepřestane na tom pracovat. Proto se však nedoporučuje s ním pracovat v týmu. Je sice značně povídavý a komunikativní, v honbě za dokonalostí však neváhá vyvíjet značnou snahu ostatní členy v rámci skupiny zastínit a přivlastnit si jejich práci, i když v dobré víře. Pak vznikají zbytečné rozepře a neshody, čímž si svou skupinu přítel rozhodně nerozšiřuje.
× × ×
  • [ file 001 ] Pokud v Pátém kraji existují nějaké úrovně života, Greengatesovi jsou přesný střed. Žádná bohatá rodina ani chudobní střadatelé každého kreditu. Klasická průměrná rodina, jichž je v Panemu stovky. Oba rodiče jsou zaměstnáni v elektrárně jako drtivá většina obyvatelstva. Leeroyovi se přesto dostalo toho nejvyššího vzdělání, které je možné v kraji získat. Ve škole byl v rámci studijních výsledků ta lepší polovina, nikdy však ne premiant. Co jej však na škole bavilo nejvíce a co mu i zůstalo, je sestavování různých mechanismů, poháněných elektřinou, nebo takových přístrojů, které si energii dovedly samy vyrábět. Nikdy sice dlouho nevydržely, ale to mu nevadilo, stačil mu ten pocit, že to tu chvíli fungovalo a splňovalo to účel, který to splňovat mělo. V polovině jeho školních let se však rodiče však zničehožnic rozvedli a Leeroy žil jen s matkou. Tento stav však vydržel jen rok, kdy si otec uvědomil, jakou udělal hloupost a opětovně se s Leeroyou matkou oženil. Rok, kdy byli rodiče od sebe, byl ve znamení uskromňování, neboť jeden z dvou platů scházel, ale zvládli to. Když se rodiče opětovně vzali, Leeroy se tou dobou dokonce mohl jeden čas pochlubit fungujícím a poměrně dlouhým vztahem. Jeho přítelkyně Jill se však jednou na smluvené rande nedostavila a od té doby už ji nikdy neviděl. Kam se poděla, se nikdy nedozvěděl, ve Hrách však nebojovala. Chvíli se z této ztráty dostával a v té době také zavrhoval jakékoli jiné nabídky, časem na tento nezdar zapomněl, jenže to už zase nabídky přestaly chodit. Nyní chodí do elektrárny vypomáhat drobnými pracemi, jako jsou různá měření, případně jednoduchá údržba některých systémů. Ve volné chvíli se věnuje tréninku s oštěpem a provazem či drátem, a když ani to jej nenaplňuje nebo nebaví, tak chvíle věnuje čtení nebo toulkám po kraji.

other worlds

stranger2s.jpg