Thursday, April 10, 2014

Philippa Reyes

[ fihlippa réjes ]

 

Player: Maddie

FC: Freya Mavor



Contact: maddiepond@email.cz

Age: 15 deceased - úlek, halucinace


Token: LEGO figurka mistra Yody


Nedá se říct, že Philippa je nějaká dívka, která si rozumí se sportem. Nemá velkou sílu, nemá velkou výdrž, kromě nějakých kuchyňských nožů v ruce nedržela snad žádnou pořádnou zbraň, až na koště, na kterém se jednou týdně učí létat. Asi prostě není typ na hraní sportů ve vzduchu, protože se jí to ještě nikdy nepovedlo. Zato má velmi silnou vůli, protože věří, že se jí jednou tohle všechno, co všichni ostatní nazývají nemožným, povede. Jednou všem nakope zadečky. Jediná zbraň, se kterou je vážně dobrá, je světelný meč. Vážně ho má, vážně svítí a vážně se s ním umí ohánět. Taky vydává všechny ty vžum zvuky, ale když občas vynechávají, umí si je Philippa doplnit pusou. Umí kopírovat cizí hlasy, umí mluvit jako její oblíbenci. Je to dost dobrá herečka, ráda se předvádí. Je dobrá ve strategii, protože má v sobě všechny filmy, kde se nějak bojovalo. Takže taky umí sjet schody po štítu a při tom dělat, že střílí z luku. Jenom to předvádět, protože matka jí luk do ruky nikdy nepůjčila. Je strašně nešikovná, hlučná a pořád její všude plno. Umí pěkně zpívat, ale to není z jejího hudebního nadání všechno. Umí totiž hrát na skleničky. Jakoukoli oblíbenou melodii, třeba úvodní znělky. Tímhle je schopná se i chlubit.


Naprostý antitalent na všechno, co je nějak potřeba umět. Běh, síla, to jde naprosto mimo ní. Veškeré zbraně taky. Nenávidí opravdovou krev, snáší jenom ten kečup ve filmech. Neumí plavat, ani se ve vodě udržet na hladině, prostě jí chybí tyhle základní instinkty. Takže když na ní vystartuje nějaké nebezpečí, ne, že by se běžela schovat, ona musí zachránit všechny ostatní nejlépe tím, že obětuje své pohodlí. Ale to jenom, když se jí chce. Pohodlí svého domova by nikdy za nic nevyměnila. Neumí moc dobře lézt kamkoli do výšky, nemá ani moc v lásce výšky, má vždycky strašné závratě. Nerozumí si s přírodou, stromy skoro nerozezná od keřů, natož je nějak rozeznat od sebe. Bylinky jdou taky mimo ni, jak lesní, luční, vodní a jakékoli jiné. Neumí ani rozeznávat houby, jediná houba, kterou dokáže určit, je choroš. Je děsně háklivá na to, jak vypadá, snaží se vždycky vypadat nějak dobře a hezky. Taky nemá ráda, když někdo uráží to, co má ráda, její rodinu. Vždycky se dokáže strašně naštvat. Je to totiž děsná hysterka. Ječí skoro pořád. A taky má každou chvilku záchvaty naprosté úzkosti, kde se skoro nedokáže ani pohnout, nedokáže přemýšlet, jenom silně oddechuje. Když je sama, trvá jí jak dlouho, než je z těchto stavů dostane. A ty mívá pokaždé, když jde o nějaké reálné nebezpečí. Když se nerozhlédne na přechodu a zrovna jede auto. Když je bouřka a ona zrovna stojí pod stromem. Nikdy to nemá vychytaný.


Philippa je již druhé dítě v naprosto podivínské rodině Reyesů. Má staršího bratra a velmi, velmi bohaté rodiče. Nikdy nepotřebovala ona ani její bratr brát oblázky. Její otec vlastní několik továren a matka snad v životě nepracovala, především proto, že byla v Hladových hrách a že se vrátila domů. Je úplně v pohodě, jenom má šílenou úchylku na staré věci a staré filmy. Tohle nadšení se částečně přeneslo i na Philippu. Jelikož je ta mladší a nemusí mít žádné vrásky s tím, že rodinný podnik bude jednou potřebovat dědice, může si v klidu žít svůj vlastní život ve svém vlastním světě, který vidí jenom ona. Je totiž naprosto uvězněná v těch všech pohádkách, co má její matka tak ráda. Takže ona stále věří tomu, že může cestovat na cizí planety, že může pohybovat věcmi díky své mysli, že jednou po světě chodili superhrdinové, ale ti už asi pomřeli, že stromy mluví a mohou chodit. A že malé děti mohou být už dospělí půlčíci. Má noční můry z toho, že draci spálí celý svět, zatím žijí jenom v jeskyních. A pokud se to nepovede drakům, tak sem přijdou droidi. Ale protože ona stojí na světlé straně síly, tak bude mír s Hrami bránit zuby nehty. Je hodně zvyklá na to, že je ve všem sama, protože takových lidí, se kterými by se dokázala bavit a kteří by jí rozuměli, moc není, ale naprosto závidí těm, co jsou oblíbení. Je to strašná podivínka, ale naprosto si užívá svého života.

other worlds

stranger2s.jpg