Tuesday, August 05, 2014

Oliver Cameron

[ oliver kemern ]

 

    

Player: Quinn

FC: T. J. Thyne


Victory year: 91st Annual Hunger Games

Hobby: Ošetřovatel

Contact: QuinnGirl@centrum.cz

Age: 54 deceased - infarkt





[ before the Hunger Games ] Světe, div se, i Dvanáctka něco umí. Je to výborný střelec. Jako dítě střílel z praku, ale dnes preferuje spíš luk. Tyhle dvě zbraně jsou pro něj vším. Bez nich by se pravděpodobně jeho rodina neuživila. Je hodně silný. Dostal se už do mnoha rvaček, které většinou skončily jeho vítězstvím. Trávením času v přírodě se naučil poznat a odlišit jedovaté rostliny od jedlých. Umí si výborně dělat přátele. Jeho spojenci by měli naprostou jistotu toho, že by je nikdy nezradil. Protože jeho matka je ošetřovatelka, zvládá základy léčitelství. Vylézt na strom či na skálu? Pro něj žádný problém. I obyčejná tichost je pro něj velkým bonusem, který denně v lese využívá. Když mluví, je velice přesvědčivý, proto by dokázal komukoli vymluvit cokoli. Do všeho jde na plno a s myšlenkou, že on to zvládne. Je společenský, moc nemluví a nemá potřebu předvádět se před někým, před kým to není nutné. Kdyby to bylo hodně nutné, dokázal by odpoutat pozornost. Je to prcek, takže si ho většina lidí nevšimne a nedělá mu problém schovat se.

[ the days after ] Hry a čas po nich ho toho hodně naučily. Už není takový důvěřivec. Když se vás vlastní sestra pokusí zabít, prostě vás to odnaučí důvěřovat. Po aréně mu v Kapitolu museli udělat něco s mozkem, protože teď si toho pamatuje mnohem víc a delší dobu. Učil se léčitelství, protože v aréně se mu tahle schopnost celkem dost hodila. Protože se dost nudil a neměl absolutně nic na práci, začal se učit zacházet se sekerou a ke svému podivení mu to začalo docela jít. Stále je to výtečný střelec. Po hrách ho pronásledovala spousta rozhovorů, ve kterých se naučil ještě víc získat přízeň těch hloupých Kapitolanů. Stále se umí díky svému malému vzrůstu ztratit v davu, tak, aby si ho nikdo nevšiml.


[ before the Hunger Games ] Ach ty slabiny… Každý je má a on jich pobral dost hodně… Kromě luku a praku by nedokázal zacházet s žádnou zbraní. Nějaké přemýšlení, nebo vymýšlení plánů, to je pro něj úplný nesmysl. Neumí plavat a vlastně vůbec nemá rád vodu. Neumí se soustředit na jednu věc. Je snadné odpoutat jeho pozornost. I moc velká důvěřivost pro něj může být obrovskou slabinou. Protože je dost ukecanej, dá se říct, že s ním nikdo nevydrží déle, než pět minut. Běh? Co to je? Proč by měl běhat, když může v klidu chodit? Nemá vůbec orientační smysl, takže se ztratí téměř všude. Nějaké elektronické věcičky, to je pro něj taky úplné nadpřirozeno.

[ the days after ] Po Hrách se jeho slabiny spíš ztratily, než přibyly. Pouštní aréna mu zajistila dost velký respekt z písku. Vlastně písek nemůže vůbec vidět! Štítí se a má strach z krve. I když se mohl naučit zacházet s více zbraněmi, stejně umí zacházet jenom s lukem, prakem a nově i trochu se sekerou. Hodně zlenivěl. Už nemusel živit rodinu lovením, takže vypiloval svou dovednost gaučingu na maximum. Stále neumí pořádně běhat. I jeho orientační smysl je stále na bodu mrazu. Slíbil si, že už nikdy nechce nikoho zabít. Stále je stejně otravnej, kvůli tomu, že nedokáže zavřít pusu. Ani ve vymýšlení plánů se u něj neobjevilo nějaké zlepšení.


[ before the Hunger Games ] Oliver se narodil do rodiny, která patřila k těm nejchudším ve Dvanáctém kraji. Byl nejstarší, ale rozhodně ne jediné dítě rodiny. Měl a má tři sestry a dva bratry. Od mala na něj byla dávaná jakási zodpovědnost. Po tom, co jeho otec utrpěl v dolech těžká zranění, musel se o rodinu starat on, obstarávat potravu, starat se o sourozence. Matka tohle nemohla dělat, protože se starala o otce. Od nějakých šesti let se začal učit s prakem. Ze začátku mu to vůbec nešlo, ale časem se to naučil. Tím lehčí pro něj bylo se naučit zacházet s lukem. Každý den musel chodit do lesa a lovit potravu, aby jeho rodina zůstala na živu. Samozřejmě musel pomáhat i matce v její ošetřovně. Každý rok si z celé rodiny bere nejvíc oblázků.

[ the days after ] Po Hrách ho celá jeho rodina odsoudila a nechtěla ho ani vidět. Musel totiž zabít svojí sestru, kterou vybrali do Her s ním. Po Hrách mu darovali dům a peníze, jenže k čemu mu to bylo, když v tom domě musel být sám a s penězi neměl co dělat? Dlouhou dobu jenom seděl a čuměl do zdi, protože si musel všechno urovnat v hlavě. Musel se smířit s tím, že je zrůda. Zabil svojí sestru a to si prostě nemohl odpustit! Protože s penězi neměl co dělat, dal část rodinám, které byly jako kdysi ta jeho. Hodně ho pohltil alkohol, na kterém si vypěstoval závislost, které se opravdu dlouho zbavoval… Nějak se nesnažil chodit na veřejnost, ale jeho vítězství Her ho prostě nutilo občas se venku ukázat. Strašně zlenivěl. O jídlo teď neměl nouzi, takže nemusel chodit lovit a mohl jen sedět. To ho po nějaké době přestalo bavit a začal něco dělat. Dlouhé měsíce se snažil usmířit s rodinou, což se mu podařilo. Začal se učit se sekerou a protože to ho taky brzy omrzelo, rozhodl se, že půjde ve šlépějích své matky a stane se ošetřovatelem zraněných. Tohle dělá do dnes. Baví ho to a rozhodně s tím nehodlá přestat.

other worlds

stranger2s.jpg