Sunday, February 01, 2015

Jake Cooper

[ džejk kjupr ]

 

Player: Jarci

FC: Zayn Malik



Contact: jaroslav.auxt@gmail.com

Age: 17 deceased - totální vyčerpání




Jake je veľmi utiahnutý. Celkovo má len pár priateľov, no tí mu rozumejú, a jemu to stačí. Nebaví ho byť stredobodom pozornosti alebo v centre obrovského davu. Je mu to nepríjemné a teda keď nemusel, tak na také miesta ani nešiel. Výnimkou bola samozrejme sklízeň. A tak každý rok musel stáť a trpieť, či ho tá fiflena s krikľavou parochňou neprirodzenej farby z Kapitolu náhodou nevyžrebuje. Sklízne sú pre neho nočnou morou. Kedysi bol veľmi spoločenský, no potom vyžrebovali do Hier jeho najlepšieho priateľa a to, že sa z Hier nevrátil a zomrel veľmi nechutnou smrťou na Jake veľmi doľahlo, a vlastne od vtedy je taký, aký je. No táto otrasná udalosť mu aj v niečom pomohla. On a jeho kamarát neboli akýsi svalovci a keď kamarát zomrel medzi prvými, povedal si, že ak ho aj vyžrebujú do Hier, poriadne im to tam roztočí a nevzdá sa len tak bez boja, ako akási bábka. Kým dovtedy odmietal chodiť s otcom pracovať do lesa a ak už ho tam dotlačili tak zdrhol len čo sa naskytla vhodná príležitosť, teraz sa začal zaujímať o všetky nástroje, ktoré sa v lese používajú. Človek nikdy nevie, čo sa mu zíde v aréne. A tak nútil otca a ostatných chlapov pracujúcich v lese, aby mu o všetkom hodiny rozprávali a učili ho s rôznymi nástrojmi aj narábať. Otca len potešilo, keď uvidel záujem zo strany syna a preto nevidel dôvod neodovzdať mu svoje vedomosti. Veď mladí sa majú ešte toľko toho učiť. A tak sa postupne mladý pán naučil narábať s nožmi, perfektne so sekerou – žiadne prekvapenie, veď v Sedmičke je hlavné lesníctvo a drevorubačstvo, a potom ešte s dýkami. Bolo tu ešte zopár menších nástrojov, no niečo ako kladivo by v aréne asi hľadal márne. Po aréne s kamarátom možno o Jakovej psychike povedať to, že občas je nevyrovnaný a dosť neprístupný. Pre niekoho, kto ho pozná len z videnia je to možno len šialenec a psychopat, no keď ho niekto spozná bližšie zistí, že je to príjemný, len trochu krehký človek.


Jake má až nespočetné množstvo slabín. Aspoň to je jeho názor. Keď ho nebodaj chytí nejaká depka, považuje sa za bezcenného človeka, ktorý je vlastne na tomto svete zbytočne a napádajú ho samovražedné sklony. Našťastie, takéto jeho záchvaty netrvajú dlho, a čoskoro ho prejdú, aj keď psychická slabosť tam ešte nejaký ten čas ostane. No to, že je taký aký je dobrý dojem, na ľudí, ktorý ho nepoznajú rozhodne neurobí. Toto sú viacmenej jeho psychické slabiny, no prirodzene sú to aj tie fyzické. Medzi tie najväčšie patrí asi nešikovnosť. Jeho blízky si už takpovediac zvykli na to, že nemôžu hysterčiť pre každú vec, ktorú pokazí alebo rozbije, lebo by pravdepodobne skončili v blázinci. Majú ho radi aj takého aký je. Veď je to ich rodina, a keď má dobrú náladu tak vie byť aj veľmi milí a príjemný spoločník. Zo zručností, ktoré by sa mu mohli v aréne hodiť na tom tiež nie je slávne. S väčšími zbraňami ako napríklad luk alebo meč nevie zaobchádzať, a pravdepodobne by ich nevedel ani správne uchopiť, nie to s nimi útočiť. Šplhať po stromoch vie len za častej prítomnosti hrubších konárov, inak je viacmenej stratený. A také niečo ako plávanie v živote nerobil. Jazero v lesoch siedmeho kraja nie je, alebo ho aspoň zatiaľ nikto neobjavil. Keď už nič iné, tak mu ide aspoň behanie a teda môže utekať pred nebezpečenstvom.


Narodil sa do rodiny bohatej, na pomery Siedmeho kraja, už ako štvrté dieťa v poradí. Po ňom do rodiny prikvitli ešte ďalšie dve deti. Celkovo ich je teda šesť – štyria chlapci a dve dievčatá. Dvaja najstarší chlapci už žijú samostatne, majú nad dvadsať a pomaly si zakladajú svoje vlastné rodiny. Potom je tu osemnásť ročná dcéra Daisy, ktorá po prepustení otca z práce prevzala titul živiteľky rodiny. Keďže rodina nebola úple chudobná, túto situáciu zvládla do vtedy, kým si otec nenašiel novú prácu. Matka je nezamestnaná, veď takmer vždy keď mala nastúpiť do práce po materskej tak znova otehotnela. A kto by teraz zobral do práce ženu, ktorá nepracovala už dvadsať rokov? Asi nikto. No matke to neprekáža, stará sa o svoju rodinu, varí im, perie, a snaží sa, aby domácnosť fungovala bezchybne. A zatiaľ sa jej to darí. Jej deti ešte nikdy neboli nútené požiadať o kamienky, aj keď párkrát to už hrozilo. Našťastie sa však vždy tomu darilo vyhnúť, a deti boli teda aspoň v menšom nebezpečenstve ako tie, ktoré nemali na výber a boli do toho dotlačené. V siedmom kraji je veľa chudobných ľudí, no akonáhle chlapci dosiahnu osemnásť, môžu ísť pracovať do lesa aj za finančnú odmenu a to ich rodinám pomôže aspoň trochu. Jake pozná niektorých takých chlapcov, a celkom dobre s nimi vychádza, sú milí a skromný, nemajú potrebu byť namyslený, a tak sa dá s nimi aj pokojne porozprávať o hocičom. Čo sa týka Jaka a rodiny, ľúbi ich z celého srdca a snaží sa ich ochraňovať. Najmä svoje mladšie sestry, ktoré sú ešte príliš mladé na to, aby sa vedeli brániť samé.

other worlds

stranger2s.jpg