Sunday, July 26, 2015

Clay Striker

[ klej strajkr ]

 

Player: Sabrae

FC: Jai Courtney



Contact: misadole@seznam.cz

Age: 18 deceased - sebevražda


Token: Zuby kajmana


Seznamte se s Clayem, občanem zamilovaným do svého kraje. Je naprosto hrdý, že se mohl narodit ve Čtvrtém kraji a nějaké narážky na něj je schopen dost krutě trestat. Normálně je to člověk, který je pořád v pohodě, ale najednou se v něm něco překlopí a on vybouchne. Jakákoliv další slova jsou akorát jako olej do ohně. Pro ránu si nejde daleko a nějaké zastrašující nadávky na něj vůbec neplatí. Radši toho druhého hned umlčí pěknou fackou, řečičky nejsou nic moc pro něj. Sebevědomí má opravdu vysoké, nemá potřebu ho ukazovat. Jemu stačí, že sám sobě absolutně věří, proto si může dovolit i kousky, které ostatní nezvládnou. Kdo jiný by byl schopný se potopit do hloubky šedesáti metrů bez neoprenu, vzduchování a vodícího lana? Kvůli tomu, že pořád testoval a stále ještě testuje svoje limity, je nepravděpodobné, že by se zranil nějakým vlastním přičiněním. Je na tak dobré psychické úrovni, že si dokáže vsugerovávat různé pocity, které se mu zrovna hodí. Když je mu zima, vsugeruje si teplo, když mu není dobře, dokáže ten psychický pocit překonat a žene se dál, jako by vůbec žádnou újmu neměl. Fyzickou sílu má na hodně podobné úrovni. Už jako malý človíček chodil pravidelně plavat, bylo by divné, kdyby nechodil. Zvládá tedy všechny možné způsoby plavání a potápění. Potápění bylo jedním z hlavní důvodů, proč se naučit pečlivě si rozkládat vzduch. Pečlivé pilování této dovednosti ho právě dotáhlo až do velikých hloubek. Jak si na něm můžete všimnout, jeho svaly na rukou jsou opravdu velké a nejsou jen na okrasu. Docílil jich právě plaváním, ale také manuální prací. Ve svých čtrnácti letech nahradil dědečka ve výrobně lodí. Tam si nejen přidal na síle, ale osvojil si schopnosti s palicí a kladivem. Aby toho nebylo málo, jako profík chodil samozřejmě i do výcvikového centra. Tam měl pravidelný program, který zahrnoval boxování, boj s trojzubcem a harpunou. Nějaký čas věnoval i rozpoznávání jedlých rostlin a ostatních živočichů. Všechny tyto dovednosti následně mohl využít ve zkoušce dospělosti, kterou má jeho vesnička. Jedná se o to, že se sám musel vypravit do přírody a tam přežívat do té doby, než uloví kajmana holýma rukama. Všechna ta píle se mu odvděčila. Díky své velké síle, vytrvalosti a sebeznalosti si mohl dovolit přinést dospělého jedince kajmana. Sám to odnesl jen s pár škrábanci. Po tomhle činu se jeho vlastnosti ještě víc vyrovnaly. Na zvládnutí celé téhle situace měl právě trojzubec, který jakoby se po splnění úkolu stal součástí jeho ruky. Tuhle velkou zbraň si oblíbil asi ze všech nejvíc a má pocit, že k němu přesně pasuje svojí velikostí i jasným poselstvím, které nese každému, kdo se s ní setká. Navíc, která jiná zbraň má tolik hrotů pohromadě?


Protože každý člověk musí žít v rovnováze, není ve všem jenom dobrý. I on má dost chyb, které si většinou uvědomuje, ale už s nimi nic nedělá, protože je se sebou víceméně spokojený a být obdařen takovým umem jaký má, mu prostě stačí. Když se podíváte na stavbu jeho těla, asi vám dojde, že to není žádný gymnasta. On si zakládá především na silových cvičeních, které zkracují šlachy. Dostal už se do toho stádia, že se ani špičkami prstů ze stoje nedotkne země, neudělá provaz a ani ruce za zády nespojí. Není to nějaký problém, který by ho omezoval, ale své nevýhody zajisté také má. V boji se kvůli nedokáže tolik vyhýbat do stran a dozadu, zbývá mu jen různé uskakování a nebo vykrývání, což vyžaduje pochopitelně víc energie. Jeho efektivitu boje ještě občas snižuje neznalost anatomie. Ví, že by měl především útočit na místa jako je krk a hlava, ale to je tak všechno. Prostě bojuje a občas mu je jedno, jestli tomu člověku/figuríně zlomí ruku nebo vaz. Tím se mu může boj nepříjemně protáhnout a to opět spěje k zbytečné ztrátě energie, kterou by mohl využít na něco jiného. Ono by mu to možná jedno nebylo, kdyby v sobě měl zakořeněnou jen špetku strategického myšlení. Prostě je mu úplně jedno, jestli udělá dřív tohle nebo tamto. Ne, že by byl hloupý, to ani náhodou, jen si myslí, že pořadí věcí na sebe navzájem nemá žádný vliv. Nebo to kam jít dřív, jaké pohyby dělat a celkový přístup k situaci. Dělá to první, co ho napadne a bude to tak dělat, dokud se nějak nespálí. Ani nijak neskrývá své výrazy na tváři. Nedělá mu problém říct otevřeně svůj názor, ať už je ošklivý nebo ne. Za každé situace je sám sebou, takže vám nemůže utéct jeho neskrývaný nezájem o ostatní lidi, kromě svých nejbližších. Ze svých zkušeností není zvyklý se starat ještě o někoho navíc, může tedy brát spojence i jako lehkou přítěž. Nejradši se spoléhá sám na sebe a bere to tak, že ho ostatní brzdí. Nerad dává někomu něco zadarmo a už vůbec ne svůj život.


Narodil se v maličké a poměrně odstrčené části Čtvrtého kraje. Tomu kusu půdy, kde jsou všichni sjednocení a kamarádští, všichni říkají jednoduše Vesnice. Dětství prožil opravdu pěkné, protože se každý baví s každým a on pořád běhal někde venku s dětmi, pomáhal a tak. Když začal jako malý kluk chodit do školy, začal se víc zajímat o okolní svět. Téma denní rodinné diskuze přestávaly být nevinné dětské věci, ale vytáhla se taková témata, jako výcvik profesionálního splátce a hry. Rodiče připustili, že by mu o tom asi měli říct něco víc a občas ho pustit k televizi, aby sledoval některé části her nebo turné. Jak rostl a učení na základní škole pomalu ustupovalo, jevil o výcvik pořád větší zájem. Starší a dlouholetý kamarád jednoho dne svolil, že ho provede výcvikovým centrem. Jejich cesta tam začínala každý den stejně, a to přesněji dlouhým během – nějak se tam dostat museli. Po zbytek volného času si procházeli nějaké jednodušší věci, přece jen ještě nebyl v tom věku, kdy by mu do ruky patřila smrtonosná zbraň. Jak ale jeho dědeček zestárl, uvolnilo se místo v přístavu a pro Claye nastal ten čas, kdy sám začal chodit do práce. Tam byla nutnost pracovat s palicí i kladivem a to byla ta doba zlomu, kdy se i v centru začal pohybovat v okruhu nebezpečných věcí. Tak jeho plnohodnotný výcvik započal a nerušeně pokračoval ještě dlouhou dobu. Není to moc dlouho, co Clay podstoupil náročnou zkoušku dospělosti. Jen s pár věcmi se musel vydat do močálů a ulovit mládě kajmana. Jelikož to je lehce extrémista a milovník adrenalinu, nepřinesl mládě, ale dospělého jedince. Tím si hodně polepšil na všech frontách a teď už je připravený čelit jakýmkoliv dalším výzvám.

other worlds

stranger2s.jpg