Wednesday, July 29, 2020

Pi Thindrel

[ páj tfintrel ]

[player] Dahlia

[fc] Song Yu Qi
 

your imagination is the ammunition

× [species] human
× [date of birth] february 19, 2208 | ♓︎ pisces
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] 4
× [age] sixteen | 16
× [occupation] student
× [gems] 0




vitality [ +20 ] × defense [ 15 ] × deceased - sežehnutí lávou: tvůrci
  • Talentu a schopností má Pi na rozdávání. Jako každý obyvatel Osmého kraje jen oplývá kreativitou, je to jedna z jejích hlavních předností. To se vztahuje na vše, co umí. Rodiče ji vedli k malířství, věří, že je v něm opravdu dobrá. Má cit pro barvy a kompozici. Cokoliv chcete, to vám ušije. A je jedno z jaké látky to bude, nebo materiál, který jí donesete. S tím šitím ale nekončíme jen u oblečení, neštítí se zranění, rány vám hezky ošetří a ještě udělá mašličku. Tahle její tvořivost patří také k využívání věcí jinými způsoby, než bylo původně zamýšleno. Využije snad každou věc, kterou najde pro svoje potřeby. Neobvyklou činností je pro ni taxidermie. Něco na předělávání již nežijících zvířat v nádherné sochy ji fascinuje. Ostatně jako bylo řečeno, ona najde pro vše své vlastní využití. Navíc je to i věc, která jí pěkně vydělává. Kdo by nechtěl svého domácího mazlíčka navždy u sebe? Se smyslem pro detail přichází všeobecná všímavost, své okolí zkoumá do nejmenších drobností. Nechce být ničím překvapená. Je to zvídavý člověk, kterému nic neujde. Ráda o sobě tvrdí, že má pochopení pro každou příležitost. Ráda ostatním naslouchá. Nikoho neodsuzuje za jeho činy, dává vám asi osmdesát druhých šancí, než jí napadne, že je něco možná špatně. A to věřte, že si vaše činy pamatuje. Má paměť jako slon, každou informaci, ať je jakkoliv důležitá, si pevně uchovává v paměti. Není za tím nic osobního, žádné intriky, jen se jí věci dobře pamatují. Ani je neumí správně použít, za všechna vyzrazená tajemství vděčí svojí proříznuté puse, která se nebojí vypustit cokoliv bez filtru. Nemyslí tím nic špatného, je v zásadě přátelské stvoření, co chce být s každým za dobře, nesnese však nespravedlnost a lži. Na rozdíl od mnoha dívek v kraji jí nezáleží na vzhledu, neštítí se tak ani zvířat, ať jsou to pavoučci, štíři nebo jiná malá havěť. I v přírodě se cítí jako doma, nemá problém prolézt bahnem či trním, jen když nemusí nikam do výšek. Místo lezení ráda běhá, její fyzička je v dobré kondici a dbá na pravidelné cvičení. Není to sice žádný rambo, přeci jen, nikdy se nerve. To ale neznamená, že je nějaká slabotinka. Mrtvým tahem uzvedne docela velké váhy, tím ale její siláctví končí. Překvapivě má i technické znalosti, alespoň co se základů týče. Chápe, jak fungují různá energetická pole, zbraně a hlavně nebezpečí, která skrývá elektřina. Když se zamyslí nad zbraněmi, které by ke své obraně mohla použít, moc dobře se zná s nůžkami, ví, jak dokáže jehla lehce projít kůží a kde člověka nejlépe zranit – zkušenosti, když si sama při práci ublížila. Cokoliv, co je tedy malé a ostré dokáže použít na svoji obranu, když by na ni přišlo.
  • Takto talentovaná dívčina jen velmi těžko hledá něco, co by nesvedla. Když se ale člověk zamyslí, je toho víc než dost. Není bojovníkem, jelikož nesnáší agresivitu, vše se snaží domluvit a usmířit znesvářené strany. Pokud ji někdo napadne, neumí se bránit, hledá úkryt, kde na ni útočník nemůže. Její taktikou je vypadat slabě a prosit o milost. Na hádky je citlivá, stejně jako na skoro všechno ostatní. Nemá žádnou hráz na své emoce a ty tak dává neustále najevo, vše si bere osobně, i ty dobré věci, neumí přijmout kompliment a vždy myslí, zda to šlo udělat lépe. Velmi těžko prosazuje svůj vlastní názor, raději jde se skupinou. V případě, že by jí něco bylo proti srsti, nebo by byla zraněná, používá humor a zlehčuje vážnost celé situace, což rozhodně není dobrý způsob, jak se s problémy vypořádat. Její největší slabinou je rozhodně její sestra. Miluje ji nejvíce na světe, pokud by jí někdo ublížil, nebo na ni vytáhl s něčím ohledně Lane, okamžitě je nepříčetná. Dokázala by pro ni zabíjet, ale spíše dostane záchvat vzteku a breku, takže je velká šance, že by se z toho složila. Jak je její slabostí, dodává jí i sílu pokračovat dál. V životě se zaměřovala jen na praktické věci, boj se zbraní k ní nesedí. V ruce správně udrží leda pletací jehlice, nože, nůžky a podobné věci. Dostat dlouhý meč nebo třeba trojzubec, sotva by ho udržela, natož s ním bojovat. Na dálku by vás ani netrefila. Nemá tolik síly, aby něčím dohodila daleko, maximálně tak oblázkem o vodu. Což nás přivádí k další zásadní slabině – nikdy se nenaučila plavat. Kamarádi ji občas vzali k vodě, kde se naučila tak dvě tempa, ale nemá u plavání výdrž, ani správný styl, bez pochyb by se tedy brzy utopila. Další z věcí, které na výletech k vodě objevila, je strach z výšek. Ano, člověk bydlící v maringotkách, které čouhají do nebe, nesnáší výšky. Je to nejspíše i původ tohoto strachu, každé silnější fouknutí větru s nimi vždy pořádně zatřepe, a ona se bojí těžkého pádu k zemi, který by pro ně byl nejspíše fatálním. Její veselá povaha je zdrojem velkého hluku, neumí moc udržet jazyk za zuby, ať už se to týká názorů, nebo jen obyčejného úkolu zůstat co nejvíce potichu. S největší pravděpodobností ji prvně uslyšíte, než se před vámi objeví.

  • [ appearance ] Jedná se o roztomilou dívenku, na svůj věk a pohlaví poměrně vysokou. Toho si velmi váží, neboť ji její výška přináší jen samé výhody. Na rozdíl od mnoha vrstevníků vidí přes menší davy, a natáhnout se pro určité předměty je pro ni hračka. Zároveň je poměrně malá, co se týče jejího těla, díky tomu se zase protáhne do úzkých škvír a schová i do nejmenšího prostoru. Co na ni především zaujme, je její hnědá kudrnatá hříva, kterou jen zřídkakdy dokáže zkrotit do rovných dlouhých vlasů. Toho většinou dosahuje pomocí tužidel. Ty sice nepatří na hlavu, jsou to spíše laky na malby, proto také často její vlasy mají rudé tóny, jinak by nikdy nemohli být tak rovné. Není to ovšem častý jev, většinou je nechává v jejich přírodní podobě. Další výraznou částí jsou její očí, skoro jako by byla panenka. Tmavě hnědé duhovky jen zdůrazňují její roztomilost a nevinnost. Jelikož miluje kreativní věci, její styl oblékání je také velmi nápaditý. Často se jedná o hromady látek jen tak oblečených. Ráda vrství věci na sebe, i když samy o sobě nic nezakryjí. Přešije skoro každou věc, kterou najde. To jí také pomáhá něco donést domů, když všechny látky vypadají jako kousek vašeho oblečení, nic není nápadné. Celkově by se její vzhled dal popsat jako magická víla, mrkací panenka se širokým úsměvem na tváři.
  • [ personality ] Dá se lehce říci, že Pi se do prostředí Osmého kraje příliš nehodí. Šťastné děvče, které neustále šíří svoji pozitivní energii mezi druhé. Je zvláštní, jak někdo, kdo nemá skoro nic, dokáže udělat vše pro druhé. Dochází to až k extrémním situací, kdy i přesto, že se zdá pomoc nemožná, stejně najde způsob, jak pro druhého něco udělat. Většinou je velmi důvěřivá, nemá problém věřit v druhé i třetí šance. Hlavně pokud vidí, že se s vámi opravdu něco děje. Nejvíce když dojde na zranění a podobné věci, to opravdu dává všechny neshody za hlavu a pomůže. Pro vás to znamená šanci na pomoc, nehledě na to, jak moc jste jí ublížili, hlavně když ji necháte na pokoji. Věří na karmu, podle toho také jedná. Nemá však problém vzít úděl karmy do svých rukou a vrátit tak vše, co vám zaslouženě patří. Po většinu času je ale milá duše, nechává každého žít si svůj život, pokud oni nechají žít ji ten její. I když se někdy snaží tvářit jako drsná, je spíše nevinnost sama. Miluje soupeření, je velmi soutěživá, tehdy jde všechno milé chování stranou, stále si však ponechává svoji roztomilost. S jistotou není typ, který by někomu dobrovolně ublížil. Má v sobě rodinné pudy, všech svých přátel si velmi váží a bere je jako rodinu, pro které pak udělá cokoliv.
× × ×
  • [ file 001 ] Mladičká Pi, občas svými nejbližšími přezdívaná Koláček, měla už od začátku svého života hodně štěstí. Její rodiče sice nepatří mezi žádné zbohatlíky, přesto se vždy měli na poměry svého kraje velice dobře. Za vše vděčí obrovské kreativitě, která jim koluje v žilách. Snad nikdo z rodiny, koho zná, není jen obyčejným dělníkem. Také proto nepoznala chudobu, maximálně když navštívila někoho ze svých spolužáků. Ono je rozdíl, bydlet v poměrně velké maringotce, a mít sotva střechu nad hlavou s hliněnou podlahou. Moc takových lidí ale nezná, vždy byla nabádána, aby se snažila získat přízeň lidí, kteří jsou bohatší než ona. Stoupání po společenském žebříčku je u nich doma bráno jako povinnost. Jí však nepřijde, že by tohle snažení někam vedlo. Oba rodiče se věnují umění, pracují pro velká jména v kraji, spousta obrazů, které lze najít po Kapitolu, je právě jejich zásluhou. Nikdy však nedostali za nic ocenění, neboť jsou najímání skoro jako dělníci do fabriky. Jen namalovat obraz, dostat průměrnou výplatu a zase o dům dál. Jim to ale nikdy nevadilo, mohli tak zařídit svým dcerám krásné bydlení. Zřejmě si myslí, že tímto jednou získají věhlas. Podle ní je to jen ztráta času, a tak se rodinnému řemeslu nevěnuje. Vidí, jak jsou její rodiče jen využíváni pro práci. I když ji všichni zkoušeli zlákat k malování, našla si poměrně brzy práci v továrně na látky. Vše, co se u nich doma nosí, jí prošlo pod rukama. Potají sbírá střípky nití a látek, které najde, většinou si je našije na oblečení a donese domů. Nikdo se nediví, že její oblečení vypadá jako chodící vzorník na látky, taková už je. Je to velmi zvláštní život, kdy vám nic nechybí, ale zároveň nic nemáte. Pi ale nikdy nevadilo bydlet mezi hromadou dalších maringotek. Naopak, miluje komunitu, ve které žije a ráda se zapojuje do všech prací, které se pro ni najdou. Žít v mírné chudobě také znamená hledat využití pro věci jiným způsobem, než k jakému jsou určeny. To je pro ni, jakožto kreativního člověka, největší potěšení dne. Jejich domov je vlastně jedna maringotka, na kterou jsou nalepeny místnosti ze všeho možného, jen ne z materiálu určeného na stavění. Tak nějak se i raduje pokaždé, co musí svůj domov opravit, většinou po silné bouři či větru. Znamená to změnu, a to ona ráda. Vlastně je to hrozně šťastný člověk s tím málem, co má. Hlavně proto, že se může starat o svoji mladší sestru. Tu miluje na světě ze všeho nejvíce. Nikdy na ni nedá dopustit. Dokonce ani jejich rodiče nemají o malou Lane takový zájem jako právě ona. Když by se jí něco stalo, v životě by si to neodpustila. Je ochotná se za ni přihlásit do Her. Z nich má asi největší strach. Je zvyklá na přírodu, neštítí se žádného hmyzu, často zachraňuje Lane od pavouků či štírů, kteří se k nim vkradou do pokoje. Soutěžit ale o svůj život proti lidem, kteří na tyhle věci trénují, to je jasná sebevražda. Ani neví, jestli v jejich kraji vůbec nějaké vítěze mají, celá ta věc je pro ni jen obtíží jednou za rok, kdy musí sledovat arény. Tento čas tráví v představách, jako by co udělala jinak, hlavně co se využití prostředí týče. V tom je ona přeborník. Také je to svým způsobem obrana proti nepříjemným obrázkům na obrazovce. Zaměstnává tím i sestru, když z arény dělá spíše interaktivní show a vše jí komentuje. V životě čeká jen na moment, kdy obě dosáhnou svých osmnáctých narozenin a bude ji moct vzít na ta nejkrásnější místa v Panemu. Očekává totiž, že svojí tvrdou prací bude jednou dělat módní návrhářku a konečně se stane prvním člověkem z rodiny, kdo to někam dotáhne.

other worlds

stranger2s.jpg