Saturday, May 14, 2022

Devil's Lair


typ akce
vedlejší větev (mise)
časová náročnost
vysoká
doporučený počet postav
neomezeno

Březen - Duben 2225, kriminální podsvětí
Neštěstí, vrtkavá loajalita, smetiště mrtvol – tak by se dal v heslech popsat současný stav kriminálního podsvětí v Ox Novu, které obyčejný, každodenní život místních občanů pohltilo temnotou natolik, že není bezpečného kouta v dosahu. Někteří lidé se vzdálili do vedlejších měst, čímž ponechali srdce Šestého kraje kriminálníkům a dalším pochybným existencím, již se neobávají nadcházejícího. Venganza Culebra získala částečnou vládu nad centrem podsvětí, neboť kromě malých gangů a Kober utržených ze řetězu se boss dominujícího syndikátu Společenství Yakuza & Triad k tragickým událostem, ztrátám nevinných a drzému požadavku Velasqueze si získat Šestku pro sebe nevyjádřil ani nádechem.

Vlivem nepravdivých řečí, které byly posilněny nezájmem a lhostejností Sinclaira, si troufalí jedinci začali klást nároky na některá území Oxu a dovolovat si více než kdy před tím, neboť nabytím dojmu, že onen Neohrožený pán klečí někde v rohu, ztratili své zábrany. Nyní si respekt doprovázený strachem získal Velasquez, nicméně jsou zde stále tací, kteří tuší, že se pouze jedná o Sinclairův tah, v níž obětoval svou královnu za účelem si získat výhodnou pozici. Skutečně totiž dosáhl menšího triumfu, když tím pomyslně roztrhl pytel bankovek a chamtivost některých vzala za své. Znepřátelenost gangů strádá hranice, loajalita se neustále mění a spousta lidí na sebe práská informace, odmítá transakce a přechází na stranu, která se pro ně zdá být vítězná. Někteří zapomínají na důležitý fakt, že zde válčí s velmi mocným člověkem – prezidentem Panemu, byť Sinclair politický a kriminální život vždy v rámci možností odděloval. Ego mu totiž nikdy nedovolovalo zasahovat privilegiem.

Duben 2225, Druhý kraj
Zatímco se občané podsvětí domnívali, že Sinclair a jeho přívrženci žijí ve strachu, skutečnost byla taková, že se podsvětní záležitosti jen upozadily a povinnosti prezidenta se upřednostnily. Byla zde obrovská snaha o obnovu loajality v obranných složkách Kapitolu a v průběhu několika měsíců si dlouholetí i noví mírotvorci prošli nezbytnými psychologickými testy a rozhovory. Velkou kontrolou si prošli zejména ti, jejich domovský kraj není Dvojka, nebo pokud se objevili noví zájemci z Šestého kraje. Částečná kontrola podsvětí byla převedena Roycasterům, kteří se snažili nejextrémnější aktivity vymýtit, což se jim podařilo, když chytili Kainea Thatchera, který se nakonec ukázal jako tvůrce tekutého měsíce, jenž tolika mladým ukončil život.

Prodej problematické drogy sice nepřestal, neboť se recept dostal mezi lidi, avšak výhra je alespoň v tom, že prodej byl podstatně zmírněn a lidé s nebezpečnou tekutou drogou začali nakládat s mnohem větší opatrností. Další nečekané vítězství přišlo, když se dvojici mladých agentů z Ořechu podařilo dopadnout i muže jménem Dottore, který si pod falešnou licencí založil ordinaci a nabízel ilegální technologická vylepšení i osobám ve sklizňovém věku. Pod stínem ordinace se též angažoval do prodeje s bílým masem. Následná snaha očuchat rajon Venganzy se trochu vymkla z rukou, když v jedné z uliček unesli Thelxinoë a Leonidase, který se na základnu vrátil s materiálem natočen prostřednictvím nezabavených dioptrických brýlí. Felipův vzkaz však Sinclaira nechal chladným. Kvůli únosu dcery přední větve Roycasterů se ovšem setkal s nesouhlasem vedoucích Ořechu, zvláště jejích rodičů, které však přesvědčil, že je agentka dostatečně schopná se o sebe postarat, proto dosud není vynaloženo žádné úsilí na její záchranu.

Květen 2225, kriminální podsvětí
Chaos v centru podsvětí, které mělo ještě donedávna status neutrálního území pro všechny kriminální elementy, si vyžádal pozornost nejen gangů z Šestého kraje, ale i ostatních krajů, najmě jednoho významného syndikátu Cosa Nostra. Přestože se Kal Scorsese pohyboval pouze ve Čtvrtém kraji a v poslední době se snažil nanejvýš expandovat do Třetího, Felipeho snaha si uzmout celou Šestku a hlavně Arzen mu žhne krev, stejně jako dalším ostříleným hráčům, kterým zákony Podsvětí stále něco říká. Byť lze bez Ox Novu jednoduše přežít, není možnost, aby to Velasquezovi nechali zadarmo. Jedná se o dlouholetou tradici, status a určitý vztah k místu. Scorseseho vyjma faktu, že se mu nelíbí Felipeho snaha posunout Venganzu Culebru na úroveň Cosa Nostry, protože se mu pozice nejvyššího šéfa hned po Sinclairovi velmi zalíbila, navíc žene ohromná zášť k distriktu, který jeho dceru otrávil svou zkažeností. Velasquez si získal mnoho nepřátel na vlivných frontách, jako jsou právě YAAD a Cosa Nostra, ale chaotičnost řadových gangsterů však celou situaci vytváří velice nepředvídatelnou a k újmě může přijít i šéf šéfů. Bohužel pro Felipeho chvilka klidu příliš dlouho nevydržela, což je známka toho, že je téměř nemožné krotit hřiště, kde se schází celá řada nadšenců do ilegálních aktivit.


• účastníci: Alessandra Gia Scorsese, Anniston Irvine-Duesenberry, Bellana Kristall, Brutus Hexspoor, Cameron Rensselaer, Ceyx Spinster, Christian Velasquez, Dior Sarkisyan, Dollie Singer, Dominique Jennaway, Felipe Velasquez, Giselle Eris Sinclair, Gunner Cosgrove, Ian Conlon, Kal Scorsese, Larsyn Kai Scorsese, Leonardo Zamora, Marcellus Titus Sinclair, Syver Witrago-Sykes, Thelxinoë Roycaster, Vender Crius Sinclair, Wade Atherton, Zayden Vaughn

other worlds

stranger2s.jpg