Friday, June 07, 2019

Egeria Asma

[ ižíria asma ]

 

Player: Lavínia

FC: Brittany Brousseau


Tesserae: 7 | Defense: 7

Contact: celestiasnow@zoznam.sk

Age: 18 deceased - probodnutý krk: T. Wadsworth


Token: kus látky


Tak ako aj všetci ľudia na svete, má Egeria svoje schopnosti a slabiny. Medzi jej schopnosti sa dá rátať jej obrovská odvaha. Tu má Egeria skutočne obrovskú. Taktiež obrovskú má aj vôľu. Je to človek, ktorý sa nikdy nevzdá, hoci to vyzerá, že nemá nádej. Je to proste prirodzený bojovník. A čo sa boja týka, tiež sa k tomu stavia zodpovedne. Vie bojovať snáď s všetkým, s čím narába. Kosy, srpy, tiež aj palcát sú jej zbrane. Trénuje s nimi nielen na poli, ale aj s kamarátom v stodole. Tam proti sebe pripravujú duely, lebo len tak sa naučí skutočne bojovať. Dá sa povedať, že je v tom dobrá, lebo veľmi často vyhráva. Nečudo, keď takto trenúje od dvanástich rokov. Pravda je, že profíkom, ktorí trénujú už od šiestich rokov v špeciálnom výcvikovom centre, sa rovnať nemôže, aj napriek tomu je to lepšie ako nič. Ďalšou jej schopnosťou je znalosť rozkladanie ohňa. To vie veľmi dobre, a to ako za pomoci kameňov, tak aj len s drevom a sklom. Dá sa povedať, že jej pod rukami chytí všetko. To sa naučila popri zakázaných výletov, kam chodí loviť. Najradšej by lovila len kosou alebo srpom, to by ale bolo pri čudné, a tak pre istotu loví lukom, ktorý si sama vytvorila. A to je jej ďalšia schopnosť – zručnosť. Je veľmi dobrá vo vyrábaní všetkého možného, od vylepšovaní zbraní až po výrobu malých vecí z klasov. Ďalej sa musí podotknúť, že má extrémna dobrú výdrž. Nech už popri práci, boja alebo behu, dokáže vydržať extrémne dlho. Tiež je to človek veľmi úprimný, a keby chcela, mohla by byť aj dobrá manipulátorka. Nie je to síce dôverčivý človek a radšej sa zdržiava osamote – keď si však niekoho obľúbi, nič ju nedonúti zradiť a človeku ostane verná a nápomocná, až pokým ju nezradí. V takých prípadoch je Egeria pre spravodlivú pomstu. A že sa brániť vie, to netreba povedať. Má snáď nevyprchateľnú energiu a navyše sa už od detstva vie perfektne byť. Bitky ona nikdy nevyvoláva prvá, zvyčajne sa bila pre to, že niekto povedal niečo nevhodné o jej kamarátke s autizmom. Teraz sa už ale nebije, lebo už tí, s ktorými sa bila vyrástli a zmúdreli a o svoju priateľku sa stará stále. Tiež skvelé šplhá.


Tak ako úplné všetci ľudia v Paneme, tak aj Egeria má svoje slabiny. Nech už slabiny v schopnostiach alebo zdravotné problémy. Žiaľ nie je nikto dokonalý. Medzi jej zdravotné ťažkosti patrí jazva na chrbte. To je najzásadnejšia slabina, inak je Egeria zdravá. Nielen, že na chrbáte nič neznesie, ale navyše jej spôsobuje bolesť už len, keď dvihne niečo ťažké alebo pri zlom pohybe. S jej zdravotných ťažkostí sa dá ešte podotknúť jej fóbia z motýľov. Áno, je to trošku vzácna fóbia, ale Egerii priveľa prekáža, lebo ju má silnú tak, že keď je motýľ v jej blízkosti, dostane panický strach až sa nemôže dobre nadýchnuť. Jej ďalšou a naozaj veľkou prekážkou je jej nepokora. Toto dievča nikdy nebolo, nie je a nebude pokorná. Popritom, čo sa na Paneme deje to jednoducho nejde. Nikdy nebude uznávať ľudí, ktorí spôsobujú toľko bolesti. Vzhľadom k faktu, že v šestnástich oslepla kvôli nemoci, má veľký strach z tmy, lebo sa bojí, že sa to vrátilo. Hoci sa uzdravila už o tri mesiace, vždy aj čo i len v šere má zlý pocit. Ďalšou jej slabinou je fakt, že by nedokázala mať alianciu, kde by bolo viac ľudí. A čo sa zbraní týka, vie narábať len s tým, s čím sa dostane do styku – čiže kosa, srp, nôž, luk. Ostatné zbrane, aké používajú profesionáli alebo iné kraje, Egeria nepozná. Pretože pochádza z Deviateho kraja a nie zo Štvrtého, nečudo, že nevie plávať.


Egeria sa pred dvadsiatimi piatimi rokmi narodila Irme a Tasovi Asmovým. Lebo žije v Deviatom kraji Panemu, je predurčená na práci na poli. Ostatne tak ako všetci. A to tiež robí. Konkrétne pracuje na pšeničnom poli. Stará sa o klásky a zbiera ich. Tiež to, čo zožne donesie do budovy, kde už s tým Kapitol urobí čo chce. To už ale nie je Egeriina starosť. Aj by to mohlo vyzerať, že má Egeria nudný život, opak je ale pravdou. Egeria sa v živote naozaj nenudí. Ale teraz už k jej charakteru. V prvom rade treba povedať, že Egeria je skutočne veľmi hrdé dievča. Hrdosť a česť je pre ňu na prvom mieste. A práve preto má toľko problémov. Jednak je hrdá a jednak je veľmi odvážna a v žiadnom prípade netoleruje nespravodlivosť. A to je na Paneme naozaj veľký problém. Nedá sa síce povedať, že by vyložene vyhľadávala problémy, ale stáva sa, že sa do niečoho pripletie. A to je napokon zlé. Ako napríklad tá udalosť s mierotvorcami. To bolo tak. Keď raz bola Egeria na čiernom trhu vo svojom kraji, všimla si ako nejaký mierotvorca mláti bezbranné mladé dievča. To sa Egerii zdalo samozrejme hrozne nespravodlivé, a tak sa rozhodla k riskantnému kroku. Skočila tomu mierotvorcovia priamo do cesty. To ho samozrejme šialene rozzúrilo. Egeriu ihneď dovliekol na námestí a tam ju osobne zbičoval tridsiatimi ranami. Po tom Egeria zostala v bezvedomí a navyše to vyzeralo, že sa jej do rany dostala infekcia. To našťastie vyliečili a Egeria sa zobudila až o dva dni neskôr. To jej však v jej spurnosti nezabránilo. Aj naďalej je pripravená brániť spravodlivosť. Jej rodičia o ňu majú teda právom starosť. Po tomto bičovaní jej navyše zostala jazva ako trvajúca pripomienka, čo sa stane, keď poruší zákon. Táto jazva ju občas zabolí, najmä keď zdvíha niečo ťažké. A čo sa Hladových hier týka, je si vedomá, že ju môžu vyžrebovať, zvlášť keď si berie oblázkov, a preto trénuje ako len môže. Čo sa jej ďalších vlastností týka – Egeria je nielen spurné a odvážne dievča, ktoré pohŕda systémom, ale aj milé, spravodlivé, starostlivé a priateľské dievča. Je veľmi ochotná a nápomocná, čo je v tomto kraji potrebné. Čo sa jej vzhľadu týka, nosia tmavohnedú košeľu a béžové nohavice. Na ruke má uviazaný kus látky, ktorý je jej amuletom. Dostala ho práve od toho dievčaťa, ktoré zachránila. Sama Egeria má hnedé vlasy a modré oči. Často si rada vyrába náhrdelníky z obilia.

other worlds

stranger2s.jpg