Friday, April 01, 2022

Wade Atherton

[ wejd athrtn ]

[player] Dahlia

[fc] Boyd Holbrook
 

load the chopper, let it rain on you

× [species] human
× [date of birth] may 22
× [age] sixteen | 16 永久
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] n/a
× [zodiac sign] gemini ♊︎
× [height] 188 cm | 6' 2”
× [occupation] student
× [gems] 0




vitality [ n/a ] × defense [ n/a ]
  • Nebýt zaměření rodinného byznysu a příslušnosti ke Čtvrtému kraji, přišel by o řádku užitečných dovedností, jimiž většina splátců nedisponuje. Jako dítě trávil spoustu času v otcově laboratoři, která se zaměřuje na mořskou biologii, takže by musel být totálně natvrdlý, kdyby během svého pobytu nic užitečného nepochytil. Díky tomu měl náskok i ve škole, kde v biologii exceloval. Vyzná se v ekologii a má široké povědomí o mikrobech, takže dokáže poměrně spolehlivě diagnostikovat různé choroby. Léčitelem však nikdy nebyl, takže diagnostikou jeho kariéra amatérského lékaře bohužel skončila. Umí identifikovat snad všechny živočichy, kteří kdy obývali oceán, a stejně tak, jako drtivá většina obyvatel Čtyřky, umí perfektně plavat. Jako svou primární zbraň si však kupodivu nezvolil profláknutý trojzubec – Wade je příznivcem nenápadného, plíživého přístupu, takže se specializuje na dýky a další drobné zbraně, s nimiž se lze spolehlivě věnovat zákeřným útokům ze zálohy. Férovost nikdy nebyla jeho silnou stránkou. Jelikož se často pohybuje ve společnosti, naučil se obratně vyjadřovat, z čehož přirozeně vyplynulo umění manipulace; nedělá mu problém s vážnou tváří lhát člověku přímo do očí. Věnuje se také chůzi na slackline, díky níž získal skvělou rovnováhu, kterou dále rozvíjí gymnastikou. Byť se jedná o inherentně dívčí sport, schopnost balancovat na špičkách nebo se obratně vyhnout útoku těžkou zbraní by se mu v aréně mohla zatraceně hodit. Též umí slušně boxovat – coby profesionální šikanátor získal praxe víc než dost. Wadeovým specifikem je rybaření. Většina profesionálů se jí pravděpodobně pyšnit nemůže, protože je to dovednost specifická pro Čtvrtý kraj, ale na tom, že by mohla být velmi užitečná, to pochopitelně nic nemění. Má také dobře vyvinutý orientační smysl.
  • Wade nemá žádné pravé přátele – ještě aby měl, protože moc příčin k tomu, aby jej ostatní měli skutečně rádi, lidem nezavdává. Ne že by to byl patologický šílenec, ale ve Wadeově světě zkrátka není pro laskavost a ústupky místo. Nezdravá soupeřivost, kterou v něm vyvolalo domácí prostředí, z něj činí nesnesitelného člena jakéhokoliv týmu, protože nutnost zvítězit staví nad vše ostatní. Jakmile jde o nějaké prvenství, morálka, fair play a další zásady slušnosti jdou stranou. Porážku jednoduše neuznává. K tomu, aby dosáhl svého, je ochotný využít skutečně všechny dostupné prostředky – nebojí se verbálního ani fyzického násilí. Neodpouští žádná pochybení a ty, již se chyby dopustili, trestá; nikoliv však krutým, se smrtí hraničícím stylem. Wade se vyžívá v zesměšňování ostatních, což jeho reputaci rozhodně nepomáhá. Je netrpělivý, což způsobuje, že má sklony předčasně a nedostatečně zhodnotit situaci, což se mu snadno může stát osudným. Taktéž je velmi líný a všechnu špinavou práci hází na ostatní, čímž do nich paradoxně vkládá obrovskou důvěru, i když je otevřeně považuje za póvl, který je hluboce pod jeho úrovní. Pokud jde o čistě arénové nedostatky, nikdy se příliš neskamarádil s těžkými zbraněmi. Sám je poměrně lehké konstituce, takže si s nimi prostě nerozumí. Wadeovi se také podařilo dovést k dokonalosti pojem Achillova pata – už několik let trpí chronickým zánětem vazů v kolenou. Kdyby nebral speciální léky, pravděpodobně by ve velmi krátkém časovém horizontu skončil na vozíku. Bez své medikace tedy prakticky nedokáže existovat, protože jeho mobilita po jejím vysazení rapidně klesá. Mimo jiné se bojí ohně.

  • [ appearance ] Pokud jde o oblečení a vzhled obecně, řadí se Wade mezi elitní skupinu lidí, která na sebe skutečně dbá. V řadách mužského pokolení je však na tuto vlastnost pohlíženo s despektem, takže nelze tvrdit, že by se jednalo o kdovíjakou výhru v loterii, pokud nepočítáme tu genetickou, kde Wade dle svého skromného názoru exceluje. Neexistuje, aby opustil domov ve špinavém či potrhaném oblečení – když už, muselo by se jednat o umělecký cíl designéra. Stejně pečlivě se stará i o zbytek svého zevnějšku. Wadeova nedbalá elegance je vždy výsledkem záměru působit určitým dojmem, nikoliv lenosti nebo totálního nezájmu. Je tedy jisté, že se u něj do určité míry projevují metrosexuální sklony, ale zároveň nedosahují extrému, z něhož si normální část populace často utahuje. Obléká se tak, aby zapadl mezi sortu, do níž se zařadil už v dětství. Pokud to situace vyžaduje, snaží se na sebe nepoutat pozornost módními výstřelky a dokáže působit velmi usedlým dojmem, minimálně na poměry Čtvrtého kraje. V „civilu“ však často popustí uzdu své fantazii. Vlastní sbírku plážových košilí s potrhlými vzory, která představuje jeho svatý grál. Většina jeho vrstevníků si tyto modely spojuje se stárnoucími otci od rodin, kteří se snaží chytit druhou mízu, ale s tím si Wade jednoduše hlavu neláme. Názory ostatních se nikdy netrápil a ve svém stylu oblékání nespatřuje žádnou nevýhodu, protože si je jistý, že by své kvality dokázal uspokojivě demonstrovat i v pytli od brambor.
  • [ personality ] Nelze o něm tvrdit, že by to byl kdovíjaký parťák do nepohody. Díky bohatému otci prožil dětství v luxusu a nikdy se nemusel trápit nedostatky, jež byly u jiných rodin na denním pořádku; vlivem toho si vypěstoval jistou imunitu vůči skromnosti, která je u něj takřka neexistující. I přesto, že odmalička žil obklopený materiálními statky, však nikdy nebyl dokonale spokojený – odjakživa mu chyběla základní opora v podobě ženské rodičovské figury, s níž se stýká jen velmi zřídka. Na otcovu novou manželku si nikdy pořádně nezvyknul a po biologické matce se mu tedy zákonitě velmi stýská. Odtud pramení jeho nezvladatelná tendence randit pouze s výrazně staršími ženami, které mu matku podvědomě nahrazují. Sem tam se zaplete i do krátkodobého románku s mužem, ale nemá potřebu se cpát do nějaké škatulky – je promiskuitní a sex je jeho oblíbenou volnočasovou aktivitou, takže svým preferencím nepřikládá zásadní důležitost. Stejnou míru zvědavosti projevuje i vůči velkému množství dalších odvětví a jelikož se považuje za velmi inteligentního, jeho snaha je většinou úspěšná. Úměrně jeho intelektuálním úspěchům začalo pomalu narůstat i jeho ego, které nyní dosahuje takřka kolosálních rozměrů, avšak jediný, kdo mu dokáže srazit hřebínek, není nikdo jiný než jeho starší bratr, kterého stále považuje za svou velkou konkurenci a jediného člověka, kterého plně respektuje. Všechny ostatní vnímá pouze jako pokusné králíky, na nichž si může léčit svůj smrtelný „syndrom malého penisu“, který je u něj velmi prominentní, protože ve skutečnosti trpí velmi nízkým sebevědomím. Šikana nevinných vždy byla jeho oblíbeným koníčkem a nezdá se, že by měl v plánu se jej v nejbližší době vzdát. Je škodolibý a zlomyslný, dělá mu dobře, když ostatní trpí jeho přičiněním, protože se v jeho očích jedná o důkaz toho, že skutečně k něčemu je. Wade však rozhodně není ztělesněním deprese – je extrovertní, čímž méně průbojné jedince přivádí do rozpaků. Občas si však nějakého introverta adoptuje a udělá z něj svého poskoka, který mu výměnou za Wadeovu náklonnost dělá poslušnou pravou ruku. Může to znít překvapivě, ale potrpí si na pevný řád; nesoulad a chaos v něm vyvolávají nejistotu, protože v takovým momentech situaci nemá plně pod kontrolou.
× × ×
  • [ file 001 ] Vyrůstat v neúplné rodině, kde ještě ke všemu představoval toho „osamoceného“ potomka bez matky, s sebou neslo roztodivná úskalí. Odjakživa měl pocit, že osud hrál do karet spíš jeho staršímu sourozenci – otec si jako svou partnerku vybral jeho matku, a i to pravděpodobně bylo jedním z důvodů, proč Cardana upřednostňoval. Sympatie vůči staršímu synovi ostatně dával ostentativně najevo, takže neexistoval důvod, proč si nemyslet opak. Není tedy divu, že mezi Wadem a Cardanem velmi brzy vznikla rivalita, která se s nimi nejspíš potáhne až do konce jejich životů. Dalo by se očekávat, že coby mladší sourozenec je Wade ten rozmazlenější, ale pravda je taková, že rozmazlení spratci jsou oba. Soupeřit spolu začali hned, jakmile se naučili chodit. Samozřejmě, že Wadeovi to trvalo o „něco“ déle, protože je chtě nechtě o rok mladší, ale kdyby to bylo možné, pokusil by se bratra zdiskreditovat už z matčiny dělohy. Wadeovo dětství se točilo v neustálém, krajně únavném koloběhu – touha pokořit bratra byla tak silná, že se věnoval i jeho oblíbeným činnostem, byť jej vůbec nebavily a ani v nich nevynikal, a to pouze proto, aby si upevnil svou údajnou dominantní pozici. Dětství strávené v prostředí, které mu bylo nesympatické, tedy představovalo značné utrpení. Pravda je však taková, že Cardana nikdy reálně neporazil, což Wadea dožírá i po letech, protože se místo toho mohl úspěšně věnovat užitečnějším aktivitám. Od bratra se liší zejména tělesnou konstitucí, která je spíš lehčího charakteru, takže se některým jeho koníčkům nikdy nemohl úspěšně věnovat. Velmi rychle však pochopil, že se nejednalo o závadu; naopak. Dle Wadeova názoru mu narostlo mnohem větší množství šedé kůry mozkové než Cardanovi, čehož začal brzy zneužívat ve svůj prospěch. Tam, kde bratr používal hrubou sílu, Wade uplatnil svou bystrou mysl a už jako malý kluk neblaze proslul jako nepoučitelný záškodník, jehož největší vášní bylo střílet si z ostatních – avšak primárně ze staršího bratra. Častým výletům do kanceláře ředitele škody se však v nižším věku nevyhnul. S přibývajícími roky narůstala i Wadeova drzost – nejapné žertíky, jimiž jako dítě terorizoval své okolí, v pubertě začínaly získávat ilegální, znepokojivé tendence. Nikdy mu však nedělalo problém rozlišovat, kde končila jeho civilní persona a kde začínala ta tajná, nezákonná. Za bílého dne tedy pilně studoval, v noci se scházel se svými pochybnými kamarádíčky a existenci svého dvojího života úspěšně držel v tajnosti. Nyní by se nabízel nějaký zvrat – vyhmátli jej mírotvorci? Dozvěděl se o jeho činnostech otec? Ne, Wade je jednoduše dítě štěstěny, protože mu nějakým zázrakem procházelo – a stále prochází – úplně všechno, navštěvováním nevěstinců počínaje, distribucí drog konče.

  • Cardan Atherton × Starší bratr pro něj vždy představoval spíš negativní motivaci než vzor, k němuž by měl vzhlížet. Wade Cardana považuje za omezenou korbu bez mozku a neustále hledá způsoby, jak bratra dehonestovat a sesadit jej z piedestalu, na nějž jej postavil jejich otec, ale ve skrytu duše k němu chová nefalšovanou sourozeneckou lásku, protože je to koneckonců člen jeho rodiny, byť by jejich krevní pouto mnohdy rád přerušil nebo rovnou ukončil. Jejich potíže se logicky do značné míry překrývají, což Wadeovi umožňuje bratrovi porozumět, ale to by nejprve musel chtít. Mnohem raději by si však ukousal vlastní nohu, než aby vůči Cardanovi projevil byť jen špetku lítosti a pochopení. Rivalita, která mezi nimi panuje, je pořád mnohem důležitější než harmonické rodinné vztahy. Nesnese pomyšlení na to, že by nad ním Cardan měl mít navrch v jakémkoliv směru, protože by to považoval za vlastní selhání – život v bratrově stínu je Wadeovou noční můrou, ale nahlas by to pochopitelně neřekl.

  • 5x vlaková jízdenka

other worlds

stranger2s.jpg