Monday, May 09, 2022

Bellana Kristall

[ belana krystl ]

[player] Pietro

[fc] Kaley Cuoco
 

everything that happened in my garage, stays in

× [species] human
× [date of birth] january 1, 2195
× [age] thirty | 30
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] 1
× [zodiac sign] capricorn ♑︎
× [height] 171 cm | 5' 7”
× [occupation] car dealer, mechanic
× [gems] 0




vitality [ 0 ] × defense [ 0 ]
  • Bellaniny dovednosti nebyly nikterak velké, vlastně případný výběr při Sklizni její osobnosti do Hladových her by se rovnal čiré sebevraždě. De facto neuměla vůbec nic, čím by mohla v aréně strávit více než jeden den, natož svést nějaký souboj s jiným splátcem. Jakmile přežila první Sklizeň, hned se začala učit takřka všemu, co její kraj, Šestka, nabízel. Příště už by nemusela mít totiž tolik štěstí. Kraj sám o sobě je prostředí, kde bylo třeba se naučit přežít. Jako samouk se tedy naučila boji s nožem, ale zejména i bez něj. Drobná postava, jen něco přes sto sedmdesát centimetrů, a váha, pouhých šest desítek kilo, nezní jako nějaké míry, kterých je třeba se bát, ale kopnutí od Bell je něco, co zažít nechcete. Účinek jejích úderů je posílen znalostmi anatomie, které jí vštípila matka – lékařka. Když dojde na nože, na pásku u kalhot jich má zavěšených několik, většinou však tři. Znalosti z oboru lékařství nejsou nijak prohloubené, na ošetření drobných zranění nebo pro výběr místa úderu kopu však bohatě poslouží. O rodiče brzy přišla, a další dovednosti, jež jí život dopřál, už si musela osvojit sama. Umí excelentně vařit – bohužel jen drogy. Jednu dobu, těsně poté, co přežila sklizňová léta, si z donucení přivydělávala jako vařička drog. Sama je však nikdy neužívala a ta chvíle, kterou mezi tou sebrankou musela trávit, jí tohle ještě víc zhnusila. Paradoxní je, jak později sama zjistila, že spoustu jídla má podobný postup přípravy jako některé ty lektvary, co připravovala těm ztroskotancům. Cesta, kterou dosud ve své existenci urazila, ji naučila dalším drobnostem, za které se stydí, ale když byly kdysi potřeba, nešlo jinak. Je velmi vynalézavá, její míry a hbitost jí dovolí dostat se takřka kamkoli a žádný zámek není problém. Velmi krátce totiž vykrádala auta, což byla jen jedna z věcí, které jsou na pováženou. Z jednoho se už ale ven dostat nestihla a před vězením ji tehdy zachránil sám majitel auta, který velmi velkoryse snahu zcizit mu autorádio přešel. Nyní už své nabyté dovednosti využívá jen a výhradně pro svůj prospěch. Z jedné opuštěné velké garáže si udělala dílnu a obchod s díly pro úpravu automobilů, neboť zná jednotlivé typy vozů a ví tedy, co na který vůz se hodí nejlíp, navíc jako žena má i správný cit pro výběr spoilerů nebo nárazníků. Samozřejmostí je tak i trocha té počítačové dovednosti, jelikož dnešní auta jsou elektronikou nabitá a některé díly vyžadují propojení s palubním počítačem vozu. Je podporovatelkou syndikátu pana Velasqueze, Venganza Culebra. Chutí jim případně pomoci nějakou tajnou akcí se rozhodně netají.
  • Bellana neumí hodně věcí, na začátku všeho neuměla vůbec nic. Jakože nic. To se sice změnilo, ale pár slabin jí přece jen zůstalo. Je však otázkou, zda to lze jako slabinu brát. Je nedůvěřivá a to velmi. Každý cizí člověk je pro ni potencionální hrozba a nevěří mu. Není moc způsobů, jak ji dostat na svou stranu, je to však možné. Prvotní spolupráce je z její strany tak velmi ostražitou záležitostí, kdy se snaží odsledovat pohyb druhého, jestli proti ní náhodou něco nechystá. Vyplatí se však tohle období u ní přežít. U Bellany se vyskytuje i absolutní absence studu a nějakých standardů chování. Ukazování sebe sama byl jen další z hříchů rané dospělosti. Slovník nemá úplně vybraný, mluví, jak jí narostl, lidově řečeno, zobák. Sprostá není, není-li vytočená, nebo ji někdo nenamíchnul. Nemá ani zrovna silnou vůli. Po několika nezdarech raději snahu vzdává, pokud cena za splnění za to nestojí. Slabostí má ještě několik, na odstranění jedné však úspěšně pracuje, a to na likvidaci postoje, kde jí bylo jedno, co a jak kde bude dělat, či kdo s ní bude dělat. Je si vědomá, že ošklivá není, že přidáno od přírody má na správných místech, že hloupá též není a zahodit takovou osobnost bezcílně v marastu Šestky by byla věčná škoda. Proto ta autodílna s díly, která ji pomohla se usadit a zklidnit.

  • [ appearance ] Nikterak rekordně vysoká a ani nijak vysoká váha. Zdánlivý diblík mírami, ale to jsou asi jediné věci, které jsou u ní malé, čemuž si rozumějte jak libo. Vlasy v délce od krátkých až po polovinu zad v barvě blond až černé. Je možných spoustu kombinací. Ti, co ji znají nejlépe, razí teorii, že podle barvy jejích vlasů se pozná její nálada. Klasické barvy značí dobré rozpoložení, netypické zase špatné. Postavu si udržuje sportem, zejména běháním nebo na kole, udržet fyzičku jí též pomáhá její autodílna, některé díly a práce s nimi jsou totiž poměrně těžké. Příroda k ní byla, co se linií týče, velmi nakloněna, a o zájem mužů tak nemá nouzi. Barvu očí nikdo kromě ní samotné nezná, sama ji určuje na tmavě zelenou, a co se oblečení týče, je to také široká škála stylů, které vyznává. Má výhodu v tom, že jí sluší prakticky cokoliv, pro ni nejpřirozenější je ale sukně, co bývaly součástí školních uniforem a trička bez motivů, nejlépe ta, která svou délkou odhalují její břicho. Jakmile však jde spravovat, samozřejmě mívá oblečení pracovní. Co však upoutá ihned, je několik náramků na obou rukou a alespoň tři řetízky různých délek na krku. Jen ti skuteční štastlivci mohou spatřit její ozdoby z dílny mistra tatéra. Vzorek pneumatiky na kotníku kolem dokola uvidí každý, ale ornament na spodku zad či latinský nápis „Per aspera ad astra“ v překladu „Přes překážky ke hvězdám“ na pravém boku už málokdo.
  • [ personality ] V principu je Bellana milá mladá žena. Samozřejmě se umí bavit, je přátelská a komunikativní jako většina lidí, avšak vůbec jí nečiní potíže toto všechno předvádět i jako obyčejnou přetvářku, je schopná zrady, podrazu nebo i pomluvy. Je potřeba ale dodat, že těmito nepopulárními vlastnosti se jen brání, pokud se k ní někdo předtím zachoval obdobně. Od doby, co si udělala kšeft s autodíly, se naučila uvažovat ekonomicky a myslet dopředu. Navázat s ní kamarádský vztah nemusí být nutně problém, umí však být v tomto druhu vztahu uštěpačná a mít kousavé poznámky. Ty má ostatně prakticky pořád, a kdo je citlivější povahy, raději ať se jí vyhne. Vztah milostný s Bellanou zatím žádný muž nenavázal, bylo sice řečeno, že o mužský zájem nemá nouzi, neb snadno díky outfitu vytvoří dojem dvacítky, nikoho však dosud neshledala tím pravým. Je takovým malým „generátorem náhodných slov“ – pokud má téma, které jí sedne, dokáže velmi dlouho mluvit.
× × ×
  • [ file 001 ] Bellana se narodila jako jedno z prvních dětí roku 2195 matce Irene, lékařce, a otci Daveovi, automechanikovi, po kterém zdědila lásku k automobilům, což bylo matce proti srsti – ta Bellanu samozřejmě hodlala směřovat na doktorskou dráhu. Znalosti kdejakého orgánu a nesrozumitelné termíny však Bellanu dlouho nebavily, a když ji matka jednou celou zašpiněnou od oleje uviděla s otcem v garáži při opravě rodinného vozu, pomyslně svou snahu vzdala a pochopila, že tohle pro ni bude asi lepší, když jí to zjevně velmi těšilo. Do toho se trénovala pro Sklizně a případné Hry. Všechno vypadalo úžasně a bylo zalité sluncem, avšak pouze do doby, než jí oba rodiče zemřeli během automobilové nehody, kdy se jejich vůz střetl s nákladním vozem. Tato ztráta přišla v té nejhorší možné době a Bellaně se všechno sesypalo. Vykašlala se na dosavadní život a jakoby snad na protest proti všemu se utrhla z řetězu a nenapadlo ji nic lepšího, než si přivydělávat pochybnými způsoby, jako bylo vaření drog pro dealery nebo občasné vykrádačky automobilů, případně svlékání u tyče. Prozření došla až poté, co ji po jedné směně v nočním klubu cestou domů obtěžoval jeden z návštěvníků. Vzpomněla si na své dovednosti, co se učila pro Hry, a útočníka zpacifikovala. Došlo jí, že takhle se protloukat by nemuselo dobře skončit a konečně se rozhodla dát svému životu směr, jaký si zasloužil, a také náplň, jež bude těšit i ji. A tak vznikla Bellanina autodílna „BK’s Auto Parts & Service“. Naplňuje jí obdobným pocitem, který měla kdysi, když byla malá. Většinu autooprav a úprav v dílně zvládá sama, na větší a složitější zakázky si však najímá jednorázově dalšího mechanika. Jednotlivé autodíly shání sama podle poptávky. Na běžnější typy aut má dílů dostatek. Některé díly jsou u ní pouze na objednání, jde-li o vůz, který se na silnicích už moc nevyskytuje, nebo jde o vůz na zakázku. Sporadicky, ale přece, shání díly přes Arzen. Už bylo zmíněno, že sympatizuje s klanem Venganza Culebra. Jestli zrovna slovo „sympatizovat“ sedí, o tom lze polemizovat, pravdou však zůstává, že jí je nejsympatičtější. Možná i proto, že je z její domoviny. Do budoucna by ráda založila rodinu a rozšířila byznys. Návrat k divokému mládí rezolutně odmítá, už nikdy by se do podobné nesnáze a bezcílnosti nechtěla dostat. Jediné pozitivum, co to Bellaně přineslo, je těch pár známých, kteří se nestihli dosud odstranit z genofondu lidstva pomocí různých ilegálních látek či prostřednictvím druhé osoby. Jako svůj dosavadní největší úspěch, krom dílny, jmenuje, že dokázala během vaření drog odolat pokušení vyzkoušet si je na sobě, byť to mnohdy bylo velmi obtížné. Dokázala si díky tomu zachovat odstup a navíc i nezakaleným způsobem viděla, co užívání těchto látek dovede.

other worlds

stranger2s.jpg