Monday, April 18, 2022

Christian Velasquez

[ kristčn velaskez ]

[player] Renaiti

[fc] Zane Holtz
 

you name it, i've probably done it

× [species] human
× [date of birth] march 29, 2209
× [age] sixteen | 16
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] n/a
× [zodiac sign] taurus ♉︎
× [height] 185 cm | 6' 1”
× [occupation] student
× [gems] 0





vitality [ n/a ] × defense [ n/a ]
  • Je zvyklý spoléhat se především sám na sebe a krýt si záda, neboť jakožto syn šéfa gangu má na sobě pomyslný terč, tudíž si nikdy nemůže být jistý svým bezpečím a získat si jeho důvěru také není zrovna lehkým úkolem. Díky zkušenějším členům v gangu si osvojil práci se střelnými zbraněmi, ale také noži, boxery, dýkami a drobnými vrhacími zbraněmi, jako jsou shurikeny. Pokud by to bylo potřeba, v sebeobraně je schopný nepřítele napadnout čímkoliv, co jenom bude mít po ruce. Cizí mu není pochopitelně ani práce s vlastním tělem. Trpělivě pracuje na rozvíjení svého svalstva, což je mu umožněno především díky domácí posilovně, která je vybavena především pro tátovo použití. Ačkoliv by to nahlas nikdy nepřiznal, fyzická kondice jeho otce se mu zamlouvá a alespoň v tomhle by se mu opravdu dobrovolně chtěl přiblížit. Budování svalstva mu pochopitelně značně ulehčí i boj tělo na tělo. Díky tomu, že se začal prát už snad co se naučil chodit, tak má mnoho chvatů plně zautomatizovaných a větší síla jim může dodat na efektivnosti. Nepouští se však do zbytečných šarvátek, pokud tomu lze předejít kupříkladu dialogem. Je zastáncem toho, že slova mnohdy dokáží mnohem víc než samotné zbraně. Pokud by si potřeboval někoho naklonit na svoji stranu, dá se předpokládat, že slovy to zvládne mnohem lépe než nějakým fyzickým nátlakem. Vyprovokovat Christiana k jednání v afektu je poměrně obtížným úkolem, neboť v sobě vztek často jenom dusí a nenechává jím své činy ovlivňovat. Ve vypjatých situacích se naučil jednat až s ledovým klidem. Přestože by to od člověka z Šestého kraje málokdo očekával, plavání mu není cizí. Možná se výdrží nemůže rovnat profesionálům ze Čtyřky, pokud by na to došlo, alespoň se ale hned neutopí. Vlastní iniciativou a samostudiem rozumí autům a motorům, přestože v tomto odvětví nemá do budoucna pracovní ambice. Drobné úpravy by na vozidle tedy dokázal provést i sám. V technickém odvětví není žádným nováčkem a má nějaké základní povědomí, jak s věcmi zacházet, tudíž nějakou logickou úvahou by dokázal použít i něco, co v ruce drží poprvé. Pro záchranu svého vlastního života je ochoten udělat snad naprosto cokoliv, má opravdu silný pud sebezáchovy. Cizí mu není ani pragmatické rozhodování, díky čemuž by byl schopen bez výčitek vzít život i své blízké osobě, pokud by to bylo to nejlepší řešení situace.
  • Stejně jako každý, i on má své chyby. Pokud to jenom trochu jde, snaží se je před ostatními skrýt, neboť nechce zbytečně lidem dávat návod, jak se mu dostat pod kůži. U některých věcí by se však mohl klidně stavět na hlavu a ukrýt by je nedokázal. Takovým ideálním příkladem je bez pochyb jeho povaha, kdy i přes snahu se změnit, jeho pravá podstata vždycky vypluje na povrch. Nikdy mu nezáleželo na nikom jako na sobě samém, tudíž důvěřovat mu je velká chyba, neboť podrazy mu nejsou proti srsti a tohle nastavení by mu také jednou mohlo pěkně zlomit vaz. Často naprosto obyčejnou situaci přehodnocuje z tolika různých úhlů pohledu, že si nakonec není vůbec jistý tím, co je nejvhodnějším řešením, neboť vše má své pro i proti. I přes svůj trénink si stále mnohem lépe umí poradit s dobře mířenými slovy než přímým střetem, jelikož názorově mnohdy druhou stranu odzbrojí přesvědčivěji nežli čistým pěstním soubojem. Rád se drží takové své zaběhnuté konzistence, tudíž nějaké obrovské změny v jeho životě mohou zapříčinit nával úzkosti a další s tím spojené nepříjemnosti. Paradoxně, vzhledem k jeho gangové příslušnosti, trpí fobií z živých hadů. Fotky ani jiná vyobrazení těchto stvoření mu problémy nedělají, jakmile by se ale měl s tímto plazem setkat přímo, doslova by vyletěl z kůže i jen z toho, že by měl být v jeho blízkosti, nemluvě poté o situaci, kdy by se jej měl z nějakého důvodu dotknout. Málokdo o jeho strachu ví a snaží se, aby to tak i zůstalo, neboť to vnímá jako jednu ze svých nejhloupějších slabostí. Odjakživa měl naprosto jiné starosti, než trénování na Hladové hry. Není tedy připravený na přežití v drsných podmínkách přírody, kde by si musel shánět obživu a nedostal by ji přímo pod nos. Rozdělání ohně pravěkým způsobem či kladení pastí by po něm nikdo požadovat nemohl, jelikož by to nejspíš ve výsledku vyústilo v ublížení jeho samotného než v úspěch. Stejný problém by mu činilo i rozpoznání toho, jak moc je okolní příroda nebezpečná, neboť jako typicky městský typ člověka má o volné přírodě povědomí jen opravdu málo. Nedokáže neohroženě zacházet s většinou zbraní, jež jsou u Rohu pravidelně poskytovány, neboť taková katana, meč, kopí a další podobné chladné zbraně se mu do rukou nikdy nedostaly. Po téhle stránce aréna rozhodně není místo, pro nějž by byl přímo zrozený.


  • [ appearance ] Krátko střižené tmavé vlasy, ideálně uhlazené dozadu, případně pár pramínků spadajících do obličeje, je účes, jímž Christian nijak nevyčnívá z davu svých vrstevníků. Jeho modré oči, působící pro někoho až ledovým dojmem, jsou většinu času ukryty za průhlednými skly brýlí. Jejich nošení není podmíněno genetickou vadou ve zraku, nýbrž pouze doplňkem v  preferovaném stylu jejich nositele. Díky nim si připadá, že ho lidé automaticky vidí jako inteligenčně vyspělejšího, neboť z nějakého důvodu jsou brýle u chytrých lidí zažitým doplňkem. Není výjimečností zahlédnout ho s cigaretou v ruce, příležitostně se této nikotinové tyčince rozhodně nebrání. Stylem oblékání se přibližuje dočista jiné společenské vrstvě, než je ta obyčejná v jeho rodném kraji. Neúměrně ke svému věku se naučil nosit obleky a košile, čímž si rázem připadá v očích ostatní i více dospělý. Pokud to jenom trochu jde, snaží se jednoduše vypadat upraveně, neboť dbá na první dojem a rád by vždy působil co možná nejlépe. V obyčejnějším oblečení jej lze zastihnout především při cvičení a v pohodlí domova, nebo v případě, že je žádoucí, aby na sebe nepoutal přílišnou pozornost. Pokud by se ale nahlédlo pod to, co nosí pod oblečením, typickému obyvateli Šestky se už přibližuje mílovými kroky. Na těle je možné mu napočítat celkem pět výrazných tetování – na prsních svalech, ramenou a předloktí levé ruky. Jejich význam si většina lidí může pouze domýšlet a spekulovat nad tím, neboť se nikdy nepochlubil s tím, z jakého důvodu si je nechal udělat. Největší význam pro něj má na levém rameni rozpoznatelná postava ženy držící malého chlapce, což má symbolizovat jeho zesnulou matku. Ostatní znázorňují nějaké jeho záliby, případně rovnou jeho gangovou příslušnost, což má za úkol na předloktí lebka ohraničená vavřínovým věncem a hadem, nad níž je nadepsáno jeho příjmení. Co se jeho postavy týče, rozhodně to není žádný hubeňour. Na nějakém řádném osvalení teprve pracuje, ale rozhodně má genovou predispozici k tomu si tělo řádně vyrýsovat. Prozatím jsou u něj nejvýraznější pouze ruce a záda, zbytek těla získává postupně nějakou podobu.
  • [ personality ] Relativně brzy byl hozen do situace, kdy se po něm začalo vyžadovat chování určitým způsobem a nebyl prostor pro mladistvé výlevy. Není proto divu, že mu většina lidí jeho věk netipuje, neboť ve většině případů se vyjadřuje a chová mnohem vyspěleji. Tvrdohlavou část osobnosti v sobě však nezapře, stejně jako zakořeněnou neúctu k autoritám. Raději jedná podle svého vlastního přesvědčení, i kdyby to měla být možnost špatná, než aby bezhlavě poslouchal někoho jiného. Občas má problém se setkat s realitou, neboť žije v představě, že je středobodem všeho vesmíru a už mu nedochází, že každý je hlavním hrdinou vlastního příběhu, a tak nutně nemusí být pro každého důležité to, co je pro něj. Náladovost je též jeho denním chlebem, proto není žádným divem, jestli se k vám jeden den bude chovat přívětivě a ten následný vás bude plísnit i za to nejdrobnější pochybení. Nejedná se často o nic osobního, pouze o vlastní nevyrovnanost, kdy není schopen kočírovat výkyvy mezi dobrou a špatnou náladou. Nad svým jednáním se ale vždy pokouší pečlivě uvažovat a do ničeho zásadního se nepouští, pokud si tím není stoprocentně jistý. Často je možné jej zaznamenat jako tichého posluchače, než aby se horlivě vrhal do zbytečných hádek. V jádru patří mezi ten typ lidí, kteří jsou lidem i svému přesvědčení oddaní až do morku kostí. Jeho přízeň si tedy pochopitelně nelze vybudovat pouze krátkodobým rozhovorem, ale chce to opravdové úsilí protějšku. Pakliže si ale někoho oblíbí, jedná se často o hluboce zakořeněné sympatie. Pokud se tedy za někoho postaví a vyjádří mu svoji plnou podporu, znamená to z jeho strany opravdu hodně, neboť jen tak pro někoho není ochoten vystoupit ze svého výhodného neutrálního postavení, kdy to může ještě hrát na obě strany. Málokdy se snaží nechávat si mysl zaslepit nějakými citovými úsudky, mnohem raději jedná racionálně a chladně na základě dobré strategie. Je jako šachový mistr, snažící se myslet několik kroků dopředu, aby odhadl další možné kroky nepřítele a včas mu mohl v jednání zabránit. V případě nekomfortních situací se uchyluje k sarkastickému vyjadřování, aby celou situaci ideálně zlehčil či odvedl úplně jiným směrem. Má v sobě i nějakou tu dobrou část, ale málokdy jí dovolí vydrat se na povrch, a tak většina těch lidí, již ho dobře znají, vůbec o této dobré stránce nemají potuchy. Tím, že je po povahové stránce kombinací obou svých rodičů, měl jistý předpoklad k tomu, aby byl dobrým člověkem po vzoru Elene. Nicméně, absence matky, jež by v něm tu dobrou stránku mohla podpořit, zapříčinila pouhý vliv Felipeho na jeho formování osobnosti a ten naopak značně působil na jeho odvrácenější část. Pokud má rozhodnout nad něčím osudem a má k tomu dostatek informací, bez mrknutí oka tak učiní, i kdyby tím druhou osobu měl odsoudit ke smrti. V tomto ohledu má srdce chladné stejně jako jeho otec. Se sortou lidí v Šestém příliš nesouzní a nedokáže je pochopit, neboť nikdy nemusel žít v úplné nouzi a potýkat se s chudobou, tudíž mu chybí empatie pro ty, k nimž osud nebyl tak přívětivý. Občas jej převládne tendence se nad ně povyšovat. Z velké části se ale jedná o pouhou kompenzaci toho, že ani on sám nemá ten život nejrůžovější a pomáhá mu to zapomenout na to, co u něj není zrovna nejideálnější.
× × ×
  • [ file 001 ] Narození dítěte každý pár vnímá úplně jiným způsobem, v Christianově případě byly reakce též rozličné. Elene však svoji radost z potomka dokázala přenést i na svého přítele, díky čemuž se Christian mohl těšit z radosti obou rodičů, ačkoliv jako novorozeně to úplně nebyl schopný vnímat. Na počátku to tedy vypadalo, že alespoň co se rodinného zázemí týče, bude se mít vskutku pohádkově. Jak už to tak ale bývá, nic dobrého nemůže trvat věčně, v jeho případě to bylo extrémně krátké, neboť v pouhém jednom roce při nešťastné tragédii přišel o matku. Ta byla na její vlastní svatbě s Felipem zastřelena, kulkou, jež měla patřit právě Felipemu. Christian si tedy její tvář vybavuje pouze z pár dochovaných fotografií a občas je na něm poznat, že mu tato důležitá osoba při vyrůstání chyběla. Mateřskou lásku jenom máloco dokáže nahradit, nejspíš je to tedy jeden z důvodů, proč je tak uzavřený do sebe, co se pocitové stránky týče. Vzhledem k tomu, že otec měl jiné starosti a neměl čas se o něj starat, až do příchodu Cataliny vyrůstal Christian po boku své sestřenice Viv. Rodina zesnulé matky se od nich zcela distancovala, tudíž tuto část svého rodu nikdy neměl šanci ani poznat, zná pouze větev Velasquez. K Vivian si vytvořil zvláštní sourozenecké pouto, jelikož se toho spolu poměrně dost navyváděli, ale právě díky tomu se utvrdili v tom, že se na sebe můžou spolehnout a být si vzájemnou oporou. Po druhém oženění otce sice získal i opravdové sourozence, ale jelikož už při jejich narození byl starší, neměl k nim již tolik blízko. Navíc od Cataliny jasně od první chvíle cítil tu propastnou mezeru, kdy mu dávala najevo, že není jejím synem. Často tedy stejně trávil čas spíše ve společnosti Vivian nebo jiných kamarádů než doma. A tím to postupně nějak celé začalo. Domů se chodil prakticky pouze vyspat a zbytek dne nebýval k zastižení. Ulice Šestého nejsou zrovna místo, které by na vyrůstající dítě mohlo mít dobrý dopad. Jako partička se vzájemně hecovali k drobným krádežím či bitkám proti nepřátelským vrstevníkům. O té odvrácenější straně rodného kraje postupně získával nějaké to povědomí, ale otec tomu dal korunu v momentě, kdy se rozhodl jej zasvětit do mafiánské branže. Tehdy dvanáctiletý Christian z toho byl právem na větvi a nechtěl s tím mít co do činění, bohužel neměl na výběr. Seznámení s tím, odkud pramení jejich obživa, byl krutý střet s realitou, jež ho přinutil dospět více, než by chlapec jeho věku potřeboval. Aktivní zapojení se od něj pochopitelně ihned neočekávalo, i přesto to pro něj ale bylo velkým soustem, které musel značně dlouho zpracovávat. Naučilo ho to, oproti ostatním vrstevníkům, přemýšlet trochu jinak. Rázem již neviděl největší problém na světě v nezvládnutém testu či prohrané sázce a poměrně nedobrovolně rychle dospěl. Mnohem více se začal zajímat o vlastní fyzičku a za podpory ostatních členů jejich gangu se učil připravovat nejen na pěstní střetnutí, ale i na přestřelky. Postupně i sám projevoval větší zájem o rodinný byznys, což mu nakonec přineslo střelné poranění z jedné přestřelky, v níž se dopustil naprosto začátečnické chyby. Od té doby se mu zdá, že je otec mnohem opatrnější a ne všechno mu říká. To ale vede k tomu, že mnohdy jedná otci za zády, jenom aby byl v obraze. Jeho volný čas se velmi smrsknul a málokdy jen tak s přáteli vyrazí do klubu, aby si užíval. Je přesně ten typ, co se neustále snaží zdokonalovat, aby si své postavení opravdu zasloužil. Pokud ale nutně potřebuje upustit páru, díky podpoře otce nalezl zalíbení v autech, a tak je pro něj nejvyšším stupněm relaxu, pokud může auto vytáhnout na závodní dráhu a nechat svět kolem plynout v nebezpečné rychlosti. Jeho život se od těch dvanácti let příliš mnoho nezměnil, a pokud zrovna není ve škole či netrénuje, tak tráví čas v jejich klubu, aby nepozorovaně naslouchal intrikám, které se často splétají právě nad sklenkami drinků, a lépe tak pochopil tomu, jak to v tomhle světě chodí. Stál u vzniku Venganza Culebra, díky čemuž má v hierarchii své jedinečné místo a je ostatními vnímán mnohem lépe, než jak tomu bylo u Los Serpientes. Jeho matka by jistě nerada viděla, že se vydal cestou mafie stejně jako jeho otec a osvojil si kratochvíle typické pro podsvětí. S hazardem i pravidelnými bitkami se setkává jako se starými známými. Dá se však předpokládat, že odjakživa v sobě měl náturu, která by ho stejně k mafii dříve či později přivedla, tudíž měl cestu jen trochu urychlenou. 


  • Felipe Velasquez × Cítí z jeho strany určitý odstup a snaží se mu to oplácet stejnou kartou. Rozhodně na sobě nedává na první pohled znát, že by mu jejich vzájemný vztah nevyhovoval. Uvnitř jej pochopitelně ale mrzí, že spolu nevychází. Mafiánskou cestu si dobrovolně nevybral, byl do toho hozen víceméně bez možnosti ústupu. Nemoci se sám svobodně rozhodnout, čemu zasvětí život, je opravdu něco, co otci značně vyčítá. Dost možná by se dostal do stejného odvětví, jelikož mu to prostředí svědčí, ale alespoň by si k tomu ušlapal cestičku sám. Snaží se všemožně vystoupit z tátova stínu, neboť často slýchává, jak je spolu lidi srovnávají. Před ostatními dělá co může, aby to působilo, že spolu vycházejí a nemají rozepře. Skutečnost je ale krutě rozdílná a skřípe to mezi nimi snad na všech možných úrovních, co to jenom jde. V přítomnosti ostatních jej oslovuje jménem, nikdy si před cizími nedovolí použít „tati“.
  • Luciana Velasquez × Nejmladší nevlastní sourozenec, zatím k ní zcela nenašel cestu, stejně jako k ostatním. Mezi nimi je kamenem úrazu nejspíše její oblíbenost u otce, což mu působí problém se s ní více sblížit, neboť se snaží otci podobat co nejméně a také by nechtěl skončit tak, že by ji nakonec též měl rád a chránil ji i na vlastní úkor. Zároveň nechápe, co by na ní mohlo být jedinečného, co by on sám neměl, že ji má otec tak v oblibě. Není si úplně jistý, jak se v její přítomnosti správně chovat a bavit se s ní. Občas to musí pro přihlížejícího snad i vypadat, že se vůbec neznají. Titul nejlepšího staršího bráchy si tedy právem nezaslouží.
  • Viviana Luperco × Vzhledem k tomu, že jeden čas spolu vyrůstali a jsou téhož věku, k ní má hodně blízko, i když je pouhou sestřenicí. Společné zážitky je spojují na takovém levelu, jako tomu obyčejně bývá u sourozenců. Pochopitelně se od něj tedy dočká různého popichování a naschválů. Má vůči ní určité ochranitelské pudy, což se projevilo při jejím prvním rozchodu, kdy chlapce, jenž jí zlomil mladé naivní srdce, zmlátil do bezvědomí. Pokud by ale nastala situace, kdy by si měl vybrat mezi svým a jejím životem, určitě by zasáhla jeho sobecká povaha a raději by žil s pocitem, že ji ztratil, než aby sám zemřel. Její postavení v gangu neschvaluje, nejraději by ji neměl vůbec zainteresovanou v tomto směru.

  • 5x vlaková jízdenka, 1x vstupenka do AlterScene, 1x jízda ve sportovním autě s Larsyn

other worlds

stranger2s.jpg