Monday, April 04, 2022

Felipe Velasquez

[ felipe velaskez ]

[player] Renaiti

[fc] Sylvester Stallone
 

it's not personal, it's strictly business

× [species] human
× [date of birth] october 24, 2185
× [age] forty | 40
× [loyalty] neutral
× [credits] 1 000

× [level] 1
× [zodiac sign] scorpio ♏︎
× [height] 182 cm | 6' 0”
× [occupation] night club owner, mobster
× [gems] 1





vitality [ 0 ] × defense [ 25 ]
  • Jeho znalosti se odjakživa pohybovaly ve světě motorů, což mu zůstalo až do dnešní doby. V odvětví aut a motorek má opravdu bohaté povědomí, ačkoliv se v něm již téměř nepohybuje. Vlastnictví motocyklů se stalo především jeho koníčkem, ale v nouzi, případně jen z důvodu pročistění mysli, je schopen si svá vozidla opravit sám. Občas mu jeho stará práce automechanika chybí, nicméně uvědomuje si, že nyní je na tom svým postavením mnohem lépe. Původ z Šestého kraje se v něm tedy rozhodně nezapře. Sice si neměl možnost projít profesionálním výcvikem na splátce, nicméně vyrůstání v nepříznivých podmínkách jeho rodného kraje ho naučilo něčemu mnohem lepšímu – umět v životě přežít za každé situace. Svoji fyzičku a svalstvo nabral z důvodu účasti v pouličních zápasech, jež mu vynášely drobný přivýdělek. Nebyla to jednoduchá cesta, ale naučil se být ve cvičení konzistentní a díky radám zkušenějších se postupně dostal tam, kam potřeboval. I v tomto věku si své svalstvo neochvějně udržuje, neboť ho cvičení jednoduše baví a navíc má nyní mnohem více možností, jak si posilování dopřát. Jako snad v každém, kdo okusil krásu boxerských zápasů, v něm převládá odhodlání, kdy je schopen rvát se až do posledního dechu. Pro vlastní potřebu se naučil zacházet se střelnými zbraněmi a noži, jelikož ne vždy si člověk vystačí pouze s vlastní pěstí. Pokud na to ale dojde, je schopen si případnou zbraň udělat z čehokoliv, co bude mít po ruce, i kdyby to měla být kupříkladu obyčejná tyč či řetěz. Jeden z důvodů, proč se Venganza Culebra může těšit přírůstu nových členů je fakt, že Felipe je uznáván jako dobrý leader, jenž je vždy ochotný se postavit za každého svého člena v nesnázích, jako kdyby to byla jeho vlastní rodina – případně zařídit řádnou pomstu. Jelikož je na své lidi poměrně tvrdý a velmi dbá na loajalitu, vždy si je jistý tím, že každý člen si to zaslouží. Pokud si tedy někdo začne s členem Venganza Culebra, automaticky si tím znepřátelí celý syndikát. Jestliže je ale na pochybách o něčí loajalitě, nebojí se dotyčnému dát jasnou výstrahu, aby se ujistil o straně, na které opravdu stojí. Ačkoliv se pohybuje v mafiánské branži, patří mezi ty férové jedince, co se snaží jednat čestně, pokud to jenom trochu jde. Má pochopení pro jedince z chudých poměrů a nikdy nesoudí nikoho pouze na základě majetku či příjmení, vždycky je pro něj mnohem důležitější, co daná osoba sama dokázala a dle toho si udělá obrázek. Je to muž vždy připravený udělat to, co je nutné udělat. I kdyby to měl zajistit on sám. V tomto se prokazuje Felipeho strategická stránka povahy kooperující s naučenou trpělivostí. Pouze ojediněle by bylo možné ho vidět bezhlavě se vrhat do nějaké situace. Pokaždé si chce být jistý, že z události může těžit co nejvíce a poloviční úspěch pro něj není žádným vítězstvím.
  • Po fyzické stránce má těch slabostí poměrně pomálu. V pěstním souboji a boji se zbraní se totiž rozhodně neztratí. Jeho jedinou nevýhodou v tomto ohledu je, že je pořád přeci jenom obyčejným smrtelníkem, tudíž je možné ho vážně poranit. O vychytávce v podobě kortikální báze nemá příliš velké povědomí a tím pádem ani o výhodách, které by mu to mohlo přinést. Ze zdravotních problémů, co je mu prozatím známo, se potýká s hypertenzí, kterou musí korigovat prášky, jinak vždy v naprosto nejméně vhodnou chvíli, jak už to tak bývá, se o něj pokouší mdloby a bolesti hlavy. Pokud by se jej ale někdo rozhodl zničit na základě nepřímého střetnutí, pak si v psychické oblasti nese poměrně dost potencionálních červených tlačítek, jež jsou schopné spustit sebedestrukci. Smrt jeho první drahé polovičky v něm zanechala dosud nezahojené šrámy, jež se často projevují až přehnaně paranoidním chování ohledně jeho zbývající rodiny. Dělá však všechno pro to, aby stávající manželku a jejich děti nevystavoval zbytečnému nebezpečí a spíše je držel mimo podsvětí. Rodina pro něj činí opravdu velkou slabost a moc dobře si je vědom toho, že o tom jeho nepřátelé jistě moc dobře vědí. Pro své děti a Catalinu by šel klidně i do horoucích pekel, jenom aby se ujistil, že budou v pořádku. To samé platí i pro jeho gang, který bere jako svoji nepokrevní rodinu. Nemá rád neúspěchy, právě v takových situacích se často nechává ovládnout svojí cholerickou stránkou a zpravidla udělá nějakou chybu, jíž později lituje. Pokud někdo zraní jeho důvěru, je to již nevratný stav. Jestliže dotyčný nějakým zázrakem neschytá kulku do hlavy, znovu už si Felipeho naklonit nedokáže, neboť nikomu nedává druhé šance. Felipeho pomstychtivost občas nezná mezí, obzvlášť pokud chce srovnat účty za někoho jemu blízkému, v takovém případě dokáže být až nepřiměřeně krutý.


  • [ appearance ] Může se pyšnit černými vlasy, které občas už začínají při bližším zkoumání ukazovat šedivé pramínky, což je znak odpovídající jeho věku. S tmavými kadeřemi mu ladí i hnědé oči. Vzhledem ke komplikacím doprovázejícím jeho porod má ochrnutou levou dolní část obličeje, konkrétně část rtů, jazyka a brady. Patrné je to především při mluvení, ale je to pro něj již natolik typické, že se nad tím jen málokdo pozastaví. Jeho pozice by si především vyžadovala nošení formálních obleků, nekorespondovalo by to však s charakterem kraje, kde takovéto oblečení nosí jen hrstka lidí. Proto si obleky bere pouze na opravdu nezbytné příležitosti, většinou na nějaká setkání či do klubu. Většinu času je tedy možné jej zahlédnout v neformálním, aby zbytečně nevyčníval z davů. Drží se zároveň i tmavých odstínů barev, jež působí také svým způsobem méně nápadně. Pod oblečením ukrývá vypracovanou postavu, kterou by mu kdejaký jeho vrstevník mohl závidět. Nezpohodlněl totiž postupem věku, jako to často u mužů bývá, když si najdou ženu a založí rodinu, ba naopak na sobě maká snad ještě o to více, neboť nemládne a s přibývajícími léty se svaly udržují hůře. Vypracovanou má především vrchní část těla a to ruce, břicho a záda. Nebyl by typickým obyvatelem Šestky, kdyby na sobě neměl nějaké to tetování. Může se pyšnit dokonce čtyřmi, jež jsou spojeny do jednoho velkého a to se mu tím pádem táhne přes záda až na bicepsy a prsní svaly. Jedná se o barevné výjevy navrhnuté přesně na míru. Na pravém bicepsu je možné rozeznat ženský portrét, patřící jeho ženě, v pozadí s tygrem a růžemi. Zádům dominuje ženská postava anděla, na pravé straně zad je banner se jmény jeho dětí. Na prsních svalech má vytetovanou lebku a pro něj asi nejvýznamnějšího zeleného hada s plameny, jenž charakterizuje jeho příslušnost ke gangu. Celkově má v tetování opravdu kus sebe a jen těžko jej lze díky tomu zaměnit za někoho jiného, neboť by vsadil cokoliv, že nikdo s identickými obrazy na těle se nikdy nenajde.
  • [ personality ] Nepodlehl sice závislostem typickým pro jeho domovinu jako někteří jiní chudáci v kraji, ovšem příležitostně se sklence alkoholu či kouření nebrání. Naopak je toho názoru, že mu to dodává přesně tu image, kterou potřebuje. Jeho osobnost je poměrně komplikovaná, ovšem ve své podstatě vlastně jednoduchá, když člověk přijde na to, že jeho hnacím motorem je rodina a to ať ta opravdová, nebo ta reprezentovaná gangem. Odjakživa byl odhodlaný a rozhodnutý jít si za svým a vybudovat si lepší život, i když mu v mnoha ohledech osud zrovna nepřeje, ale v takových situacích ho to akorát nutí pracovat ještě tvrději než ostatní. Mnoho lidí, s nimiž se během svého života setkal, jej považovali za typického rváče, jenž má vymlácený mozek a v hlavě tím pádem vůbec nic. Skutečnost je ovšem diametrálně rozdílná, neboť dokáže překvapit strategickou a rozvážnou myslí. Jeho charakterové sklony k cholerismu mu občas zatemní mysl, avšak snaží se jednání v afektu co nejvíce vyvarovat. Pokud je to potřeba, umí být manipulativní a podlézavý, jestliže mu to hraje do karet, přestože to není zrovna něco, v čem by se vyžíval. Vzhledem k tomu, že se mu ale v hierarchii podařilo vyškrábat na jeden z těch nejvyšších stupínků, jsou již jen ojedinělé situace, kdy by potřeboval někomu pochlebovat. Loajalita pro něj znamená všechno a její porušení tedy bere jako ten nejtěžší prohřešek, který si dle jeho mínění nezaslouží jiný trest než smrt. Stejně tvrdé nároky má i sám na sebe, nikdy neslíbí nic, co není schopný splnit. Většinou se prezentuje jako ten s černým srdcem, neštítící se ničeho. Ve svém jádru ale umí být soucitný a jeho blízcí jsou pro něj vším. To se promítá i do jeho stylu vedení, kdy sice chce mít určitý respekt, ale zároveň se svými členy gangu jedná co nejvíce jako se sobě rovnými a říká jim věci na rovinu. Je totiž přesvědčený, že čestným přístupem si může získat jejich opravdovou důvěru a ne jen poslušnost ze strachu. To aplikuje především na své kapitány, s pěšáky už jedná více vypočítavě.
× × ×
  • [ how it started ] Začátek jeho života se neobešel bez komplikací. Nebýt duchapřítomnosti lékařů, vůbec tady už být nemusel. U některých jeho nepřátel by tedy pravděpodobně bylo asi jasné, co by udělali se strojem času, kdyby se jim k tomu někdy naskytla příležitost. Ke štěstí jeho rodičů se však malý uzlíček štěstí podařilo zachránit. Nikdy ale neměl zrovna na růžích ustláno, jelikož rodiče nepocházeli z žádné vyšší vrstvy. V rané pubertě si Felipe začal přivydělávat jako automechanik, aby se částečně osamostatnil a nabral vlastní zkušenosti. Takto vypadala jeho reprezentativní stránka před rodiči, aby jim nepřidělával zbytečné starosti. Pravdou však bylo, že měl i odvrácenou stranu svého života a byl rváčem, výtržníkem a pouličním zlodějíčkem, přesně jako to k jeho rodnému kraji patří. Problémy se zákonem jej tedy provází téměř od počátků. Ani ve snu by jej však nenapadlo, že se jeho otec angažuje v mafii a má tedy tuto náturu tak vlastně trochu v krvi. Na to přišel až nešťastnou náhodou, když se vrátil utahaný z práce a pár členů gangu mělo sezení u nich v kuchyni. Od té doby už bylo těžké, ne-li téměř nemožné, ho od tohoto tajemství držet dál. Začal se mnohem více šťourat v otcově práci a pouhého prodavače autodílů mu již jednoduše nevěřil. Začínal jako obyčejný pěšák a dělal, co se po něm chtělo. Občas šel někoho zmlátit, v tom lepším případě jen vyhrožovat, neštítil se ale prakticky žádného úkolu. Jeho ctižádost mu ale nedala spát a jeho pozice pro něj nebyla dostačující. Nad výplatou si nemohl naříkat, dokonce postupem času zanechal i bokovky v podobě automechanika, nicméně stále mu to nebylo dost. Zatímco se snažil si získat přízeň šéfa gangu, poprvé se v této době setkal s obyčejnou servírkou. Dívka ho okouzlila svojí nevinností a brzy byl na světě další zamilovaný pár. Byl v nejlepších letech a všechno mu doslova kvetlo pod rukama. Dokonce i velký šéf si ho oblíbil a povýšil ho na svého poradce. Postupem času zjistil, že se jedná opravdu o špinavou práci, nicméně neměnil by. Kdykoliv si šéf nechtěl ušpinit ruce, přišel na scénu Felipe, jemuž skutečně začal plně důvěřovat a svěřoval mu i diskrétní případy. Pozitivní na tom bylo, že si díky tomu postupně mladý Felipe získával plný obrázek o tom, jak to ve světě mafie opravdu funguje a co obnáší stát v čele gangu. Členové Los Serpientes pro něj znamenali úplně novou rodinu a bez nadsázky pro něj začalo platit, že začal dýchat jen pro ně. Nenápadně si začal omotávat důležité lidi kolem prstu a v nejvhodnější chvíli se postaral o sesazení bosse. O jeho zradě nikdo nemá do dnešní chvíle ani tušení, neboť všichni potencionální svědci byli sprovozeni ze světa, tudíž je smrt bývalého šéfa Los Serpientes považována za nešťastnou náhodu. Ti více paranoidní si dokonce i myslí, že ho zabil někdo z jiného gangu. Felipe nikdy nečelil bezprostřednímu podezření, neboť o něm všichni věděli, že pro gang prakticky žil. Ustanovení nového šéfa nebylo nic jednoduchého, ale díky jeho dobrým známostem v kruzích kapitánů se k němu štěstěna naklonila a téměř jednohlasně, až na pár výjimek, si jej Los Serpientes zvolili do svého čela. Stalo se to jeho hořkosladkým vítězstvím, jelikož velmi brzy poznal, že takto vysoká pozice s sebou nese i četná úskalí. Stal se trnem v oku ostatním mafiánům v kraji, ale i pár lidem z vlastních řad, což mělo za následek pětici pokusů o jeho život v prvních pár měsících po nástupu do čela organizace. Díky jeho předchozím zkušenostem v této branži se veškeré snahy o jeho usmrcení, naštěstí pro něj, shledaly s neúspěchem.
  • [ how it fucked up ] Jeho život se konečně ubíral tím směrem, kterým si vždycky přál. Konečně byl někdo. A aby jeho radost byla úplná, jeho drahá polovička Elene mu v té době porodila syna. Na vývoj situace si tedy nemohl stěžovat. Jeho mládí nicméně postrádalo léta zkušeností, a proto zcela nerozvážně nedokázal předvídat důsledky některých svých činů. Nijak se veřejně netajil svým statusem, což jak se později ukázalo, mu poměrně zavařilo. Rok po narození syna si spolu s Elene konečně před oltářem a zraky příbuzných řekli své ano. Na svatební hostině ale přišel šok, když nezkušený střelec místo Felipeho zasáhl jeho novomanželku, která po střelné ráně do hrudníku vykrvácela svému manželi v náručí. Jejich navždy skončilo tedy ještě dříve, než stihlo pořádně začít. Oficiálně byli svoji sice jen pár hodin, ovšem byla pro něj tou osudovou známostí, neboť s ním byla v tom dobrém i zlém, ještě než to veřejně přislíbila. Felipe byl pochopitelně naprosto zdrcený z její smrti a v takovém rozpoložení nebyl schopen se o malého Christiana postarat. Naštěstí Felipeho sestra vychovávala stejně starou dceru, a tak si dítě vzala do péče a jedna povinnost mu tedy odpadla, neboť neměl kapacitu na věnování každé minuty své pozornosti dítěti. S vedením Los Serpientes měl plné ruce práce a čím dál více se ukazovalo, že rodinný život nemá v mafiánském světě zrovna místo. Pomstu za svoji zavražděnou drahou polovičku zosnoval velmi rychle, sám se osobně zasloužil o zabití každého, kdo o připravovaném útoku na svatbě věděl. Tím ale akorát přilil další oheň do žabomyších válek, které se v Šestém od nepaměti mezi gangy vedly. Na krk se jim k tomu všemu ještě pověsili mírotvorci, snažící se zatnout tipec jejich ilegální činnosti. Vše se nakumulovalo v naprosto nepravou chvíli, kdy Felipe nebyl schopen to z důvodu všech těch událostí řádně ukočírovat a jediným východiskem se pro něj stalo dobrovolné nastoupení do vazby. Mladý Velasquez nemohl ke své obraně použít žádné intriky, neboť proti sobě měl dostatek kompromitujícího materiálu a neměl to jak zvrátit. Dobrovolné odpykání trestu pro něj ale znamenalo, že se nikdo už více nehodlal rýpat a zjišťovat věci o Los Serpientes, což pro něj byla výhodná situace. Felipe byl nucen si odsedět 18 měsíců za poskytování výpalného a dalších s tím spojených aktivit, ale ve výsledku se jednalo jen o malou oběť v porovnání s tím, že by jeho gang mohl být mírotvorci rozmetán prakticky na kousky, pokud by se v jejich činnosti babrali více.          
  • [ how's it going? ] Po propuštění z vězení se hodlal na mafiánskou scénu vrátil ještě s větší parádou a mnohem lépe promyšlenými kroky. Klub nechal převést na svého švagra Lucase a jméno Velasquez se tak oficiálně vytratilo ze všech papírových záznamů. Poučení z minulosti bylo opravdu velké a na nějaký čas se dokonce i sám Felipe stranil veškerého procházení se na veřejnosti. Jeho jediným cílem bylo, aby na něj lidé tak trochu pozapomněli a on se v klidu mohl věnovat svým nově určeným cílům. Úplně čirou náhodou se setkal s dívkou, která měla být pouhou jednorázovkou, dokud se mu neobjevila u dveří i s novorozeným dítětem. To byl dosti nečekaný šok, ale i přesto ji vpustil do svého života. Catalina si ho snadno získala, nejen svojí inteligencí, ale i kuráží a stala se mu dobrou životní partnerkou. Kromě syna Miguela s ní má ještě dvojčata – Carlose a Lucianu. Zároveň Catalina bez jakýchkoliv okolků za svého přijala i Christiana a stará se o něj jako o vlastního. Felipe se snaží držet věci ohledně své rodiny hodně privátní, dokonce i druhou svatbu měl utajenou, pouze za přítomnosti svědků, aby se historie znovu neopakovala. Jediný, o kom se ví trochu více je jeho nejstarší syn, neboť se ho pochopitelně snaží vést směrem, aby po něm jednou gang mohl převzít. Díky příchodu ženy do jeho života, která se starala o rodinné zázemí a výchovu dětí, se mohl plně angažovat ve věcech souvisejících s Los Serpientes. Ustanovování pozice gangu v hierarchii konkurenčních organizací byl běh na dlouhou trať, naštěstí byl Felipe vždy cílevědomý a nehodlal se jen tak vzdát. Postupně se rozšířil seznam věcí, do nichž Los Serpientes byli zainteresovaní. Kromě výpalného začali provádět i nájemné vraždy, únosy, vydírání, přepadení a pochopitelně i obchod s drogami. Nejzajímavějším byznysem se pro ně ale stala dodávka lidí na avoxy do Kapitolu. Felipe se k lukrativní nabídce dostal čirou náhodou a může jen doufat, že jeho kontakt v hlavním městě Panemu se nedostane do žádných pletek a spolupráci s nimi neukončí. Rozhodně z tohoto druhu obchodu ale nemá žádné výčitky, neboť v kraji je spousta trosek, pro které je vlastně vysvobozením stát se avoxem, takže jim do jisté míry Los Serpientes dělají službu. V tomto duchu se neslo ještě několik dalších let, kdy Los Serpientes mnohem více upevňovali svoji pozici na domácí půdě. V Šestém neustále přetrvávaly boje o hlavní gang, kdy proti sobě stálo spousta malých gangů. Až Los Serpientes, pod Felipeho vedením, se dokázali nějak více vzchopit a utvořit koalici s několika dalšími organizacemi. Vznikl tak úplně nový syndikát, který si začal říkat Venganza Culebra. Shodou okolností se tak stalo v momentě, kdy samotný Panem čelil rozsáhlým problémům, tudíž pro Felipeho bylo poměrně snadné si získat nadvládu v ne příliš významných částech Šestého kraje a postupně postupovat dál. Ve své podstatě se dostali z prachu na výsluní, jelikož většina pozornosti v té době byla upírána k jiným krajům a Šestka nebyla prioritou. To bylo přesně tím okamžikem, na který Felipe čekal. Konečně mohl spustit realizaci svého dlouhodobého plánu, kdy by rád v čele Venganza Culebra ovládl celý Šestý kraj a pozvedl rodnému kraji trochu prestiž v porovnání s dalšími kraji.


  • Christian Velasquez × Sice je prvorozeným synem a měl by ho mít nejraději, jedná se však o jediného potomka s jeho životní láskou, a jelikož je Christian z velké části po matce, tak je k němu občas tvrdší, než by si chlapec zasloužil, protože mu zesnulou ženu připomíná. Často má navíc pocit, jako kdyby na něj těma modrýma očima hleděla sama Elene, což je hlavní kámen úrazu v jejich vztahu. Rád by ho plně zasvětil do podsvětního byznysu, ale má pocit, že Christian není úplně stavěný na tento typ obživy a podvědomě jej chce uchránit od stejného osudu, který potkal jeho milovanou Elene. Snaží se s ním vycházet jak nejlépe to jenom jde, ale stále to mezi nimi dokáže skřípat a neshody jsou u nich na denním pořádku. Má spoustu věcí, které se mu na něm nelíbí, ale má pocit, že čím více se ho snaží předělat, tím více se syn právě v těchto neduhách utvrzuje. Občas neví, co si s ním počít, a tak mu nezbývá nic jiného, než doufat, že postupem času Christian přijde k rozumu a začne ho více chápat a respektovat. 
  • Luciana Velasquez × Nejmladší z jeho dětí, ale přesto nejvíce milovaná. Je jeho malým pokladem a nedá na ni dopustit. Pokud by se jí kdokoliv pokusil zkřivit jediný vlásek, holýma rukama by dotyčného byl schopný rozsápat. Záleží mu na všech jeho dětech, ovšem jak už to tak bývá, otcové k dcerám mají zvláštní ochranné instinkty. Rád by jí zajistil takové dospívání, při kterém nebude zbytečně ohrožovaná jeho postavením v mafiánské branži, což je důvod, proč jí zařídil doklady s jiným jménem. Nechce, aby si ji kdokoliv spojoval s jménem Velasquez, protože by si neodpustil, kdyby se kvůli jeho ctižádosti měla dostat do ohrožení života. Udělal by pro ni první poslední, i když jí nemůže dát tolik času a být jí přesně tím otcem, kterého by si zasloužila.

  • mobil - Advansy, 5x palivo/baterie

other worlds

stranger2s.jpg