Tuesday, December 27, 2022

Xero Bates

[ ksýrou bejts ]

[player] Arte

[fc] Maximilian Mundt
 

pack my nine millimeter 'cause I ain't finna go out

× [species] human
× [date of birth] february 21, 2206
× [age] nineteen | 19
× [loyalty] capitol
× [credits] 0

× [level] n/a
× [zodiac sign] pisces ♓︎
× [height] 171 cm | 5' 7”
× [occupation] student, scientist
× [gems] 0



vitality [ n/a ] × defense [ n/a ]
  • Jelikož na denní bázi potřebuje budit dojem zcela generického jedince, dokonale si osvojil schopnost přetvářky. To však není nic, co by jej výrazně zvýhodňovalo, protože podobným umem disponuje prakticky každý. Do karet mu však hraje jiná skutečnost – na rozdíl od jiných psychicky narušených jedinců si Xero uvědomuje hranice a míru potřebnou pro to, aby působil neškodně a nevzbuzoval podezření přílišnou přátelskostí nebo jiným chováním, u něhož se lidem rozbliká varovná kontrolka. Vlivem toho by do něj tedy nikdo neřekl, že je to sadistické hovado. Dokáže být milý, roztomile výstřední a pouze lehce znepokojivý, za což může jeho vytříbený smysl pro humor, za nímž se skrývá pouze brutální upřímnost. Hladové hry jako takové v jeho životě nikdy nehrály významnou roli, pokud ignorujeme fakt, že odjakživa touží po kariéře genetického inženýra a chtěl by vytvářet muty pro Kapitol. Splátcovství však nikdy nakloněný nebyl, protože by tak plýtval svůj potenciál. K vraždění má sice velmi pozitivní vztah, ale nikdy by tak neučinil vlastní rukou, protože má pocit, že špinavá práce je jednoduše pod jeho úroveň. Mnohem mocnější si připadá v bílém plášti a s injekční stříkačkou, kdy pod jeho rukama vznikají živé smrtící výtvory. Lze tedy říct, že vlastně v životě nikoho nesprovodil ze světa, pokud nepočítáme nepovedené experimenty, jichž je nespočet. Kromě vysoké inteligence má rozsáhlé znalosti chemie a fyziky, elektroinženýrství, genetiky a zvířecí i lidské anatomie, díky čemuž je způsobilý téměř na všech polích vědy. Během roku, který strávil ve vězení, si vypěstoval imunitu snad vůči všem existujícím přirozeně se vyskytujícím chorobám. Taktéž není vybíravý, dokáže sníst prakticky cokoliv a je velice psychicky odolný. Málokterá situace jej vyvede z míry, takže jeho úsudek nevedou emoce, které stejně de facto nezná, ale chladný kalkul.
  • Příroda mu hojně nadělila v intelektuální sféře, ale o fyzické výkonnosti se to samé rozhodně říct nedá. Ke sportu a cvičení nikdy neměl žádný vztah, protože to považuje za absolutní ztrátu času a zbytečnou investici. Vlivem toho by tedy rozhodně neuspěl v boji na blízko, ať už se zbraní nebo bez, pokud by jeho protivníkem nebyla netrénovaná osoba ženského pohlaví. Jako valná většina obyvatel Třetího kraje neumí plavat a přírodu také viděl maximálně na netu, takže o nějakých rozvinutých survivalistických schopnostech také nemůže být řeč. Je to zatvrzelý solitér, což by mnozí mohli považovat za přednost, ale v Xerově případě jde o dvousečnou zbraň. Je-li totiž zcela sám, rychle se začíná nudit, což vede ke vzniku znepokojivých myšlenek a nápadů, které následně vedou k odhalení jeho pravé nátury. K tomu, aby dokázal přesvědčivě budit dojem normálního člověka, vedle sebe potřebuje nějakého slaboduchého jedince, který svou přítomností udržuje jeho mysl na uzdě. Tento handicap je vedlejším účinkem dlouhodobého pobytu na samotce, kde víceméně zešílel. V určitý moment mu totiž přestala stačit samomluva i imaginární přátelé, které si tam vytvořil, což paradoxně vedlo k ještě masivnějšímu rozvoji jeho asociálních tendencí. Vězení jej tedy zocelilo, ale stejnou měrou jej také poškodilo, což je daň, kterou Xero platí za své osudné intelektuální prozření a neobvyklou životní cestu, na kterou se vydal. Povahový rys, který považuje za svou největší přednost a o němž si myslí, že jej v životě dovede na výsluní, je tedy zároveň jeho fatální slabinou.

  • [ appearance ] Není žádný krasavec, ale zároveň to není ani totální slizoun. Prostě průměrně vypadající kluk, který o svůj vzhled nikdy příliš nedbal, ale nějakou záhadou je pro dívky atraktivní i přes to, že je trochu zakrslý. Možná, že na tom má svůj podíl jeho temné charisma a pochybná společnost, v níž se pohybuje a která jej bere jako svého, ale v obecném měřítku by se jeho aura dala označit pojmem „nedbalá elegance“. Na svůj věk se obléká poměrně usedle, ale většinou se mu daří formální oblečení kombinovat s tím běžně nošeným takovým způsobem, že to nikoho nepraští do očí. Není to však věc vytříbeného vkusu, nýbrž pouze série velmi šťastných náhod a vliv rodičů, kteří jeho šatník pravidelně doplňují podle sebe. Má od přírody velmi husté, kudrnaté černé vlasy, ale v rámci pohodlí se už od dětství nechává stříhat dohola.
  • [ personality ] I navzdory tomu, že je to diagnostikovaný autista a psychopat, je vysoce funkční, což v praxi znamená, že na něm jeho vskutku unikátní způsob myšlení prakticky nikdo nepozná a na první pohled se jeví jako úplně obyčejný puberťák. Xero je však v jádru zlý člověk. Už v dětství trápil zvířata a nebýt jeho nuceného pobytu v nápravném zařízení, s vysokou pravděpodobností by se pokusil zabít i nějaké dítě. Výlet do vězení však vývoj jeho pravé nátury pouze pozastavil, rozhodně jej nevymýtil tak, jak se domnívali jeho rodiče. Díky zkušenosti z rané puberty však pochopil, že je potřeba, aby své choutky důmyslně skrýval. Navenek tedy působí jako napravený mladistvý delikvent, ale v soukromí se svým pofidérním zálibám hodným šíleného vědce stále věnuje. Pohybuje se ve společnosti podobně laděných lidí, jejichž komunitu si našel na dark webu. Ze stejné sociální bubliny pochází i Xerova přítelkyně, takže stereotyp, že lidé nacházející se na autistickém spektru nejsou schopní navazovat mezilidské vztahy, v jeho případě neplatí. Na skutečnost, že je s ním něco v nepořádku, kromě očividných činů poukazuje pouze fakt, že často nechápe nuance interpersonální komunikace a působí tedy velmi chladně. Lidé si často myslí, že pouze hýří nevhodnými vtipy a disponuje extrémně morbidním smyslem pro humor, ale Xero je pouze naprosto upřímný. Umí však být i velmi příjemný, což je jediný důvod, proč ostatní tolerují jeho slovní výstřelky. Má mnoho známých, ale kamarádem by nikoho z nich nenazval, protože by kohokoliv z nich využil pro vědecké bádání, kdyby k tomu dostal příležitost.
× × ×
  • [ file 001 ] To, že Xero je nějakým způsobem zvláštní, se projevilo ihned poté, co jej opustila batolecí amnézie. Jako všem „neobyčejným“ dětem mu vlivem demonstrace jeho vysoké inteligence již v útlém věku předpovídali budoucnost hodnou génia, ale Xero měl se svým osudem zcela odlišné plány. Studium jej nikdy příliš nebavilo, protože mu jednoduše připadalo příliš jednoduché. Neměl tedy ambice v něm pokračovat a čas, který ušetřil díky tomu, že se nemusel učit, investoval do svých koníčků. V šesti letech začal podezřele často navštěvovat pracoviště rodičů, kteří se věnovali biochemii a genetickému inženýrství. Ve vědeckém ústavu byl tedy prakticky denně a zaměstnanci jej brzy začali vnímat jako nedílnou součást laboratoře. Nikomu totiž nebyl na obtíž; naopak. Zajímal se o všechno, co tamější pracovníci dělali, a snažil se být za všech okolností užitečný, aby nikdo nezískal záminku k tomu, aby jej odtamtud vyhodili. Vše si pečlivě zaznamenával a vlivem toho se ve volném čase naučil základy oboru, kterému se na velmi pokročilé úrovni věnovali jeho rodiče – Batesovi byli totiž jedni z těch, kteří se významným způsobem zasloužili o to, že se boháči nyní mohou reinkarnovat za pomoci replikantů a tvůrci do arény mohou vypouštět všelijaké roztomilé potvory. Xero se díky vlivu rodičů pochopitelně začal zajímat o stejnou sféru vědeckého bádání, což pro něj mělo nevídané důsledky.
  • [ file 002 ] Vzhledem k jeho zálibám není překvapivé, že jednoho dne začal dělat experimenty na zvířatech. Nejprve používal hmyz, ale to mu brzy přestalo stačit, takže promptně přešel na hlodavce. Ze začátku se jednalo pouze o zdánlivě nevinné hrátky s genetikou, kdy se snažil vytvořit co nejpodivnějšího křížence. Vstoupil do významné vědecké asociace a získal pověst nadějného mladého výzkumníka, který se jednoho dne zaslouží o nějaký velký objev a posune Hladové hry zase o kousek dál. Zlom však nastal v okamžiku, kdy do laboratoře přivedl toulavého psa, kterého shodou okolností potkal na cestě ze školy. Z milé fenky ovčáka postupem času vytvořil vraždící monstrum, které poslouchalo pouze svého majitele, jímž nebyl nikdo jiný než Xero. To by samo o sobě nepředstavovalo žádný problém, nebýt události, která se stala nezávisle na Xerovi. Svého mazlíčka záměrně nechal beze jména, protože neustále hrozilo, že vlivem pokračujícího experimentování nečekaně přijde o život. O fence se však nikdo nezmínil jinak než jako o bestii, takže se z popisu nové povahy ubohého zvířete stala její neoficiální přezdívka. Xerův čtyřnohý miláček začínal být trnem v oku vědcům, kteří se o nebezpečného mutanta museli starat v době Xerovy nepřítomnosti. Jelikož se nejednalo o jejich vlastní výtvor, nevěděli, jak s takovým mutem nakládat, což bylo příčinou mnoha nebezpečných, potenciálně smrtelných situací, které vyeskalovaly v den, kdy Xerova matka do laboratoře přivedla jeho mladší sestru Amazon. Dívka během bloumání po areálu zabloudila až k Bestii, která ji brutálně napadla a nebýt včasného zásahu vědce, který se zrovna nacházel poblíž, setkání s Xerovým pejskem by nepřežila. Incident vedl ke Xerově zatčení a následnému pobytu ve vězení pro mladistvé, kde strávil rok svého života. Na jeho touze vytvářet nebezpečné příšery to však nic nezměnilo.

other worlds

stranger2s.jpg