Sunday, February 13, 2022

Ruby Whittaker

[ ruby vitekr ]

[player] Alaska

[fc] Aurora Aksnes
 

i lived, and i learned

× [species] human
× [date of birth] january 25, 2208
× [age] seventeen | 17
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] n/a
× [zodiac sign] aquarius ♒︎
× [height] 150 cm | 4' 11”
× [occupation] student
× [gems] 0




vitality [ n/a ] × defense [ n/a ]
  • Její největší předností je nepochybně její bujná představivost. Ačkoliv ji využívá hlavně k únikům z reality, dost často jí také pomáhá najít kreativní řešení problémů a zkrátka vidí věci, které ostatním lidem mohou jednoduše uniknout. Většinou se staví do role tiché pozorovatelky, čímž se dost dobře naučila odhadovat lidi. Je velmi opatrná v tom, koho k sobě pustí a má tedy minimální šanci věřit někomu, kdo nemá dobré úmysly. Vždy se o sebe musela umět postarat a nemělo by jí to tedy dělat větší problémy. Vystačí si sama, nepotřebuje se nutně s nikým bavit a už vůbec ne žádat o cizí pomoc. To zkrátka není její styl. Nepochybně má tuhý kořínek a jen tak něco ji nerozhodí. Již nějakou dobu se věnuje drobným krádežím. Na to je potřeba hbitost, která jí rozhodně nechybí. Dokáže vám vybrat kapsy bez toho, abyste si vůbec všimli, že se vás někdo dotknul. Samozřejmě už se jí stalo, že ji někdo chytil, ale mnohem častěji jí tyhle akce prochází. Sama by se označila za velmi dobrou zlodějku. Stejně tak mezi její přednosti patří rychlost, sprintovat pryč od nějakého problému musí téměř denně, takže není čemu se divit. I když působí jako křehká dívka, kterou by zvládlo skolit i jenom šťouchnutí, zdání občas klame a v jejím případě to částečně platí. Bratr ji naučil solidně se bránit. I když jí chybí síla, dokáže využít svých ostatních schopností natolik, že by se jí alespoň mohlo nepřítele podařit rozhodit a následně utéct. Je velmi nekonfliktní a po delším kontaktu vlastně i docela přátelská. Rozhodně nikdy nebude vyvolávat konflikt, naopak se vždy bude snažit vše vyřešit v klidu. Když je to potřeba, umí se vymluvit snad ze všeho. Jelikož jí nic jiného nezbývalo, naučila se perfektně hrát na city. Když k tomu přidáme to, že od přírody vypadá dost nevinně, opravdu se jí daří oblbnout kdekoho. Velmi se zajímá o chemii, i když na to bohužel nemá tolik času, kolik by chtěla. Na svůj věk má v tomto oboru opravdu výborný přehled, a kdyby měla možnost tento koníček více rozvíjet, opravdu by byla dobrá. I to málo, co má, se jí ale může hodit. Nejspíše by jí nedělalo problém připravit nějaký jed, či s ním manipulovat tak, aby se jí něco nestalo. Kdyby pak sama na nějaký jed narazila, zhruba by věděla, jak postupovat a nemuselo by to pro ni tedy být úplně fatální. Jelikož její bratr často chodí domů s různými povrchovými zraněními, musela se naučit tento typ ran ošetřovat. V krajním případě by tedy měla být schopná něco takového provést i sama na sobě. Jejím hlavním cílem je vždy přežít a existuje jen málo věcí, co by pro to neudělala. 
  • Slabin má opravdu spoustu a bohužel si velkou část z nich ani neuvědomuje, jelikož ji v normální životě příliš neomezují. Žije v dost hrozných podmínkách, je tedy podvyživená a moc síly od ní nelze čekat. Pokud by tedy stála sama proti dvoumetrovému chlapovi a neměla kam utéct, bylo by nejspíš rychle po ní. I když nějaké základy sebeobrany má, rozhodně se nejedná o nic profesionálního. Stejně tak se od ní nedá očekávat jakékoliv dobré zacházení se zbraní. Nikdy nebyla úplně bojovník, rve se za ni spíše bratr. Jejím prvním instinktem je útěk a v konfliktech rychle ztrácí sebevědomí. Nejspíš za to mohou její rodiče, kteří se neustále hádají a zlost si vybíjejí i na dětech. I tak je ale stále vnímá jako dobré lidi a nechce si připustit, že jí jen ubližují. Jedná se o jednu z jejích největších slabin. Tím, že v nich vidí to nejlepší, vědomě ubližuje sobě samotné a to nikdy není dobré. Překvapivě to u ostatních lidí neplatí, jim je ale schopná odpustit opravdu cokoliv. Její představivost může být velkou výhodou, na druhou stranu se ale neustálé žití mimo realitu úplně nevyplácí. Pokud se dostane do situace, která je pro ni opravdu špatná, zkrátka si ji přikrášlí a raději vše ignoruje, než aby čelila skutečnosti. I proto může ostatním připadat poměrně dost mimo. Pravděpodobně by v tomto stavu byla schopná i dost nehezkých věcí, včetně nevědomého ublížení na zdraví. Kolikrát vůbec neví, co dělá a uvědomí si to až po dlouhé době. Je tedy docela zřejmé, že na tom psychicky není úplně nejlépe. Celý svůj život strávila ve městě a je to pro ni tedy jediné přirozené prostřední. Nedokáže si samu sebe představit, jak bojuje o život někde v přírodě. Nemá s tím absolutně žádné zkušenosti a pravděpodobně by ji to samo o sobě bylo schopné zabít. Přesně z toho důvodu od ní nemohou být očekávány ani žádné široké znalosti v oblasti fauny a flóry. I když je zvyklá shánět si jídlo všelijak, kdyby se dostala do situace, kdy by jediným způsobem, jak se najíst, bylo něco si ulovit, byla by to pro ni nejspíše konečná. Všechny tyto věci jdou naprosto mimo ni. Očividně nemá problémy se zločinem a nebojí se to říct, což by ji jednoduše mohlo dostat do problémů. Koneckonců ani její názor na Kapitol není bůhvíjak pozitivní. Snaží se před všemi vypadat velmi silně, a proto si toho na sebe často nabere tolik, že nemá šanci to vůbec zvládnout. Pokud zrovna není ve svém pohodovém světě, trpí velkými úzkostmi, což dělá její realitu o to méně snesitelnou. Neustále má strach, že dělá pro chod rodiny málo a cítí vinu za to, jak její rodiče skončili.

  • [ appearance ] Ruby vypadá jako živá porcelánová panenka. Má velmi dětskou, nevinnou tvář, která ji často dostává z problémů. Pravděpodobně kvůli špatným životním podmínkám má velmi bledou pleť, se kterou prakticky splývají skoro až platinově blond vlasy a obočí. Rozhodně by se nedalo říct, že vypadá jako každý druhý člověk, takže není problém si ji zapamatovat, což může být při jejích zločinných aktivitách vlastně docela problém. Nehodlá se toho ovšem vzdávat, jelikož si na svém vzhledu a image poměrně dost zakládá. Občas jí připadá, že je to jediná věc v jejím životě, kterou může opravdu ovlivnit a nějak se přes ní prezentovat. Kvůli svému původu si nemůže úplně vybírat, v čem bude chodit oblékaná, když už ale nějaký nový kousek oblečení sežene, rychle se postará o jeho úpravu, aby seděl jejímu stylu. Ať už si na sebe vezme cokoliv, jedná se alespoň do jisté míry o originální kousek, jelikož se zkrátka chce takovýmto způsobem odlišovat. Stejně tak to má i se svými vlasy, které si stříhá sama a tvarově se vymykají normálu. Určitě to není pro každého a kdokoliv z vyšší společenské vrstvy by se jí za to pravděpodobně tak maximálně vysmál, jí je to ale úplně jedno. Názory ostatních si k srdci nebere. Nejdůležitější je, že je sama se sebou spokojená. Je to jedna z mála věcí, co jí v životě dělají opravdu radost. 
  • [ personality ] Je velmi tichá a většinou si hledí svého. I proto je pro ostatní lidi těžké určit, jaká je. Nedělá to z důvodu, že by se s ostatními bavit nechtěla, ale přijde jí to tak lepší. Raději na sebe neupoutává pozornost, protože moc dobře ví, že by se jí to nevyplatilo. Málokdy se stane, že sama s někým naváže konverzaci. Pokud se s ní ale rozhodnete mluvit vy, budete mile překvapeni. Jedná se o milou a bezproblémovou osobu. Možná je to do jisté míry jenom role, protože zkrátka nechce tvořit problémy, umí ji hrát ale dost přesvědčivě. Dává si velký pozor, co vám řekne, a co ne. Má ráda svoje soukromí a pustit si někoho do života je pro ni velmi obtížné. Taktéž si myslí, že je lepší, když je na všechno sama, což je dalším důvodem, proč se s nikým moc nebaví. Má pak zodpovědnost jen sama za sebe, což jí naprosto vyhovuje. Jediná osoba, které opravdu věří, je její bratr, ale ani tomu by neřekla všechno. I přes všechny problémy má stále velkou chuť do života a její entusiasmus i pro ty největší blbosti je velmi nakažlivý, i když občas dost nepochopitelný. Vše si v hlavě přikrášluje, aby se ze všeho nezbláznila. Dala by se tedy považovat za velmi pozitivně smýšlející osobu, rozhodně tomu ale tak není vždy. Umí být také velmi negativní a úzkostlivá, speciálně v situacích, které se vymykají jejímu originálnímu plánu. Je naprosto posedlá tím mít všechno perfektně nalinkované, aby jí pak nic nepřekvapilo. Kolikrát si v hlavě rozmyslí třeba i tři záložní plány, aby prostě za každou cenu měla situaci pod kontrolou. Nedá se považovat za hloupou osobu, rozhodně jí to myslí a se správným impulsem z ní dokáže vypadnout i něco velmi inteligentního. Uvědomuje si, jak svět funguje, i když si to občas nechce připustit a raději utíká do toho svého. Proto není jednoduché ji oblbnout a spíše se stane, že se ona pokusí zmanipulovat nějakým způsobem vás. Pod milou fasádou, kterou její vzhled jen podporuje, je vlastně dost zákeřná a nenechá si nic líbit. Moc morálních zásad nemá, takže jí nečiní problém dělat věci, které by se ostatním možná už zdály za hranou.
× × ×
  • [ file 001 ] K její vlastní smůle se nenarodila do rodiny, kde by se jí dostalo všeho, co malé dítě potřebuje k řádnému vývoji, ať už po fyzické, či psychické stránce. Oba její rodiče, zdatně zdeptaní životem v Šestém kraji, našli útěchu v alkoholu a drogách a vlastní děti byly vždy až poslední, na co mysleli. Naštěstí ale nebyla na vše sama, roli rodiče prakticky převzal její mnohem starší bratr Nick, který ji nechtěl nechat na milost dvěma osobám, které byly většinu času úplně mimo. Často jí vyprávěl o časech, kdy byli matka s otcem ještě relativně v pořádku, čímž se jí v hlavě utvořila jakási představa, že takoví stále mohou být, když se bude ona sama dostatečně snažit. Jakýkoliv pokus se s nimi sblížit ovšem skončil verbálním a v horších případech i fyzickým násilím. Jako malá to nemohla pochopit a zafixovala si, že to jsou normální projevy lásky. Člověk by řekl, že se po nějaké době poučí a přestane se snažit, to se ale nikdy nestalo. Je normální, aby dítě toužilo po pozornosti a lásce lidí, kteří ji přivedli na svět, Nick ale tohle nikdy nebyl schopen pochopit a nebál se s ní o tom ostře pohádat. Hluboko uvnitř ví, že to nikdy nemyslel zle a chtěl pro ni jenom to nejlepší, jenže nekonečné hádky nevyhnutelně vedly k tomu, že si vždy byli dost cizí, i když mu prakticky byla vděčná za život. Dělal pro jejich přežití maximum, dokonce se zapletl s jedním z místních gangů, aby měl jak uživit jak ji, tak i jejich rodiče, kteří sice pracovali, ale všechny peníze vráželi do svých vlastních potřeb. Její dětství bylo tedy hlavně o tom, aby vůbec zůstala naživu, což není zrovna dvakrát ideální. Situace doma ji donutila uzavřít se do sebe a často v hlavě utíkala do jiné reality. Prakticky celé dny trávila tím, že lítala někde po městě a předstírala, že žije jiný život. Sledovala, jak žijí ostatní, a podle toho si složila vlastní, perfektní realitu, kde měla vše, po čem kdy toužila. Její mysl zkrátka udělala to, co pro ni bylo nejlepší. Bylo jí jedno, jestli si o ní okolní svět myslel, že je blázen, v této iluzi se totiž cítila snad poprvé v životě v bezpečí a nehodlala se jí tedy pustit. Vždy si vystačila sama, ve škole se s nikým nebavila a většinou zastávala roli tiché dívky, o které toho nikdo moc neví. Nedalo by se říct, že by její akademické výsledky byly jakkoli dechberoucí, co jí ale vždy šlo, byla chemie. Očividně na ni měla talent, ten je ovšem úplně k ničemu, když ho nemůžete rozvíjet. Kdyby nežila v takové rodině, ve které žila, pravděpodobně by v tomto oboru mohla přemýšlet o solidní kariéře. Život tomu ale chtěl jinak a ona se místo toho začala věnovat zločinu, především pak drobným krádežím na ulici, aby alespoň trochu pomohla bratrovi, kterého si stále cenila víc a víc. Čím byla starším, tím víc si uvědomovala, do jakých problémů se kvůli ní dostal. Dalo by se říct, že je jí nyní nejbližším člověkem a pracují spíše jako tým, než aby šli proti sobě. Raději se ho neptá, do čeho všeho je zapletený a on se na oplátku neptá na to samé jí. Nezáleží ale na tom, s čím by za ní přišel, vždy by jeho akce omlouvala, stejně jako to stále dělá u rodičů a u sebe. Způsob, kterým žijí, se rozhodně nedá označit za ideální, ale dokud vše v rámci možností funguje, mohou za něj být rádi, minimálně se to tak ona snaží brát.

other worlds

stranger2s.jpg