Sunday, April 10, 2022

Tempest Soleil

[ tempest solej ]

[player] Arte

[fc] Mathilda Bernmark
 

i pity those who don't mind and feel anything at all

× [species] human
× [date of birth] november 22, 2206
× [age] eighteen | 18
× [loyalty] neutral
× [credits] 0

× [level] n/a
× [zodiac sign] sagittarius ♐︎
× [height] 177 cm | 5' 9”
× [occupation] student
× [gems] 0




vitalityn/a ] × defensen/a ]
  • Odněkud – zjevně od svých biologických rodičů – zdědila sportovní nadání, i když netuší, jestli je to něco, co se dá dědit. Adoptivní rodiče však její zálibu ve sportech nesdílí, takže od nich to určitě nemá, ale plně ji v tom podporují, čehož si velice cení. Od útlého věku se věnuje moderní gymnastice a může se pyšnit tím, jak moc dobrá v tom je. Díky tomu má perfektní balanc, ohebnost, reflexy a mimo to získala i nějakou tu sílu do základu. I přes značnou hyperaktivitu se dokáže na chvíli uklidnit, zvládá se pohybovat neslyšně – jedinou záludností by mohly být větvičky, se kterými se ve městě nesetká, ale i tak by dokázala našlapovat opatrně. Tento fyzický stav má však i své výhody, protože je téměř nemožné ji unavit. V boji možná nevynikne, ale bude tak vytrvalá, že tím dostane soupeře na hranici jeho limitů a stane se lehčím na zabití. Celkově má výborné předpoklady k tomu, aby se stala největší osinou v aréně, protože si oblibuje běhání jak na dlouhé vzdálenosti, tak i na krátké. Dokáže sprintovat velmi rychle. Výhodou je také schopnost vylézt na cokoliv, rychlostí by se však nerovnala opicím. Co se týče zbraní, tak zde to není žádná sláva. Bohužel nezískala to privilegium vyrůstat v profesionálním kraji, takže se mezi zbraně řadí obyčejné čepele, nic speciálního. Má obrovskou vůli žít, takže by to žádnému protivníkovi nedala zadarmo. Pár úderů by rozdala i přesto, že by to dalo jejím kloubům zabrat. Tempest je natolik tvrdohlavá, že by se dokonce nechala mučit, aby si oddálila smrt, protože věří, že dokud žije, dokáže vymyslet plán, jak ze zoufalé situace vyklouznout. 
  • Pro Tempest jakožto dívku, která chce většinou prosadit svou pravdu, i když ji třeba nemá, dělá celkem problém mít respekt ke komukoli, kdo nejsou její rodiče. Spoléhá se především na sebe, pokud nemá pocit, že je ten někdo mnohem schopnější než ona. V kraji se to nestává, ale pravděpodobně by dokázala vzhlížet k profesionálům, byť si uvědomuje, že těm by rozhodně věřit neměla ani ve snu. Nejspíš si naivně myslí, že by si dokázala nějakou sympatii získat faktem, že je Dvojka jejím místem narození. Kamenem úrazu by mohla být i neustálá potřeba komentovat počínání ostatních. Nemá filtr a mnohokrát se stane, že řekne něco, co ostatní urazí, i když to zrovna nemyslí špatně. Je zvyklá na to, že jí to lidé okolo nevrací, a tak si myslí, že je to tak u všech. Má problém se udržet dlouho u jedné činnosti, nezvládá dobře nudu a není moc trpělivá. Určitě není stratég a nedokázala by stát někde v keři, dokud se její oběť nechytne do pasti. To nás přivádí k dalšímu nedostatku, neumí totiž žádné pasti, lovit a celkově není velká kamarádka se znalostmi o přežití ve volné přírodě. Žije ve městě a nehledala si, kde se něco takového může naučit. Některé věci okoukala z televize, když probíhalo vysílání arény, ale bohužel nemá žádnou praxi, takže kdyby na to došlo, výsledek by byl katastrofální. I přes její potřebu se vyrovnat profesionálům, neboť se tam narodila, nemá žádné bojové dovednosti. Jediná zbraň, která se jí kdy dostala do ruky, byl obyčejný kuchyňský nůž a ocelová tyč, když si jednou sama doma myslela, že se jí do baráku vloupal nějaký zločinec. Není ale tupá, aby nevěděla, jakým koncem bodat, ale určitě nebude ve svých krocích systematická.

  • [ appearance ] Pyšní se delší blonďatou hřívou, kterou má pravidelně vyčesanou do různých účesů. V jednom týdnu ji stěží potkáte se stejným účesem. Má potřebu všechny zaujmout a odlišit se, takže vkládá mnoho času do své vizáže. Co však zůstává stejné, tak jsou zářivě modré, někdy šedé oči, které občas zvýrazní tmavým líčením, když má náladu, ale většinou se líčí přirozeně. Srdcovitý obličej často protíná sarkastický úšklebek. Světlá pleť je téměř bez chybičky, zakládá si na hygieně a šílí, když si všimne jen jednoho jediného pupínku. Do výšky vyrostla do úžasných sto sedmdesát sedm centimetrů. Je spokojená, a proto ji málokdy uvidíte v podpatkách. Má štíhlou postavu, snaží se na sobě makat, ale vyhýbá se viditelné známce po svalech. V jejím šatníku se nachází oblečení, které se od ostatních dívek v kraji neliší. Ačkoliv by ráda nosila odvážnější módu, kterou mají v Kapitolu nebo bohatších krajích, bohužel na to nemá finance. Snaží se však měnit, aby to nevypadalo, že opakuje.
  • [ personality ] Jednou z hlavních povahových rysů Tempest je to, že je velmi zvědavá a mezi své vrstevníky potřebuje být středem pozornosti. Není možnost, aby nevěděla, co se kolem ní šustne. V momentě, kdy ji něco zaujme natolik, že o tom bude chtít znát všechno, je ochotna udělat leccos, což ji mnohdy činí otravnou a má celkem na háku, jestli při tom někoho obere o soukromí. V lepších chvílích sedí opodál a poslouchá konverzace ostatních, aby získala pikantní, zesměšňující informaci, kterou by mohla osobu vydírat. Není přímo zákeřná mrcha, ale když dostane pocit, že je ze společnosti vyloučena, potřebuje si získat dominantní postavení, aby byla opět na výsluní. Má v sobě určitou dávku sobectví. Můžeme o ní říci, že ještě zdaleka nevyrostla z pubertálních zvyků – neuvědomuje si závažnost některých událostí, odmítá špatné důsledky svých činů a hodně ráda posouvá povinnosti na poslední chvíli, načež je pak vystresovaná, že nic nestíhá. Chce si ale hlavně užívat života, i když se jí to zavřená v kraji moc nevede. Vnímá se jako ambiciózní a schopná osobnost. Lidi okolo sebe podceňuje, protože se nezáměrně obklopuje lidmi, kteří se ze strachu řídí dle pravidel Pátého kraje a jsou submisivní. Chápe, odkud se to v nich bere, protože ani ona sama se nechce dostat do problémů, ale má hranice, co dokáže tolerovat. Autoritám umí vzdorovat, ale jakmile si uvědomí, že jde o něco víc, okamžitě přepne, jelikož i přes sobeckost se stále zajímá o rodinu, které nechce svým neuváženým chováním ublížit. Naučila se proto obstojně přetvařovat. U mírotvorců, kteří ji mohou potrestat ranami bičem, překvapí dokonce nevinným chováním, aby zapadala do řad křehkých, naivních dívenek. Navzdory docela nesympatických vlastností má stále lidské emoce, takže u lidí, které si cení, umí být empatická a nápomocná.
× × ×
  • [ file 001 ] Narodila se do bohaté rodiny, ale dlouho v ní bohužel nezůstala. Bývala by se stala dědičkou impéria z Druhého kraje, kdyby se rodiče nerozhodli se jí vzdát už jako nemluvně. Byla nechtěná, omyl dvou sobeckých workoholiků, proto se možná tolik snaží být oblíbená. Naštěstí si ji okolo třetího roku života adoptoval průměrný, avšak milý pár. Lásky najednou dostávala dostatek, ale přesto se nedokázala přenést přes fakt, že ji biologičtí rodiče nechtějí, a to do současného dne. Nikdy se s nimi neviděla, i když jim párkrát napsala a oni se jí zpětně ozvali. Neměla ani potřebu z nich vydojit peníze, jednoduše se jenom zajímala o to, jací ve skutečnosti jsou. Dosud ani netuší, jak vypadají. Fakt, že ani tak malý požadavek, aby se naživo viděli, nechtěli přijmout, byl pro ni nepochopitelný. Vůbec si nedokázala vysvětlit, co udělala špatně. Mohla být ráda aspoň za to dopisování, které však časem zmizelo, stejně jako důkazy o příbuzenství. Nakonec jí nezbývalo nic jiného, než se s tím smířit a přijala názor, že pokrevní spojení nutně neznamená být rodina, protože adoptivní matka a otec, kteří jsou profesoři na místní univerzitě v Solarisu, pro ni udělali mnohem víc, i když k tomu neměli tolik financí. Možná ji to mrzí, ale očividně si našla způsob, jak si zahořklost vykompenzovat. Ačkoliv žije naplno, alespoň se o to snaží, nemá tolik možností jako jiní šťastlivci. Chtěla by procestovat Panem, podívat se do Kapitolu, aniž by se musela hlásit do Hladových her. Není to však pro ni konečná. Jak bylo zmíněno, je velmi ambiciózní a má vizi o budoucnosti, které chce dosáhnout, byť se to zatím kvůli lenosti neprojevuje a spíš to vypadá, že čeká na zázrak a nalhává si, že má ještě hodně času na to, aby to uskutečnila.

  • 1x let kluzákem v Axis

other worlds

stranger2s.jpg